Originally Posted by
foufoutos32
Καλησπέρα κι από μένα. Εγώ δεν ξέρω αν πάσχω από κοινωνική φοβία για να είμαι ειλικρινής, αν και από όσα διάβασα από αυτά που λέτε, μάλλον έχω. Κατ' αρχάς, έχω νοσοφοβία - κάργα τσεκαρισμένο από ψυχίατρο. Σε σχέση με την κοινωνική φοβία όμως, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω είμαι ανάλογα τις στιγμές μου. Ενώ φοβάμαι πολύ την έκθεση, μου συμβαίνει με συγκεκριμένα άτομα και όχι με όλους. Έχω παρατηρήσει ότι δεν ξέρω ή δεν έχω τι να πω, ή φοβάμαι να μιλήσω με ανθρωπους που εγώ κρίνω εκ πρώτης όψεως ότι ενδεχομένως να είναι καλύτεροι από μενα, είτε αυτό αφορά εξωτερική εμφάνιση είτε ευστροφία/εξυπνάδα. Αντίθετα, αν κρίνω ότι "υπερέχω" σε κάτι σε σχέση με τον άλλο, είμαι πολύ άνετος κι ωραίος, αλλά συνήθως με αυτούς τους ανθρώπους βαριέμαι να μιλήσω.Οπότε ως μόνη λύση είναι απλά να το βουλώνω και να μη μιλάω με κάνενα :P Επίσης, μάλλον έχω και φόβο απόρριψης. Αυτό διότι με μερικά άτομα που αραιά και πού μιλάω, αν καταλάβω πχ ότι έχουν κανονίσει έξοδο χωρίς να μου προτείνουν, νιώθω τελείως ανεπιθυμήτος και άχρηστος, ενώ εγώ είμαι αυτός που κλείνει πόρτες και παράθυρα επικοινωνίας έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη, αν κάνουν το πρώτο βήμα και πάρουν την πρωτοβουλία να μου μιλήσουν νιώθω βασιλιάς. Βασικά, τώρα που τα γράφω μου φαίνονται αστεία όλα αυτα και σουπερ εγωκεντρικά, αλλά τι να κάνω ρε παιδιά;