Γιατί ήτανε ικανοποιημένες και τι σχέση έχει αυτό με την συζήτησή μας;
Printable View
Γιατί ήτανε ικανοποιημένες και τι σχέση έχει αυτό με την συζήτησή μας;
Και βέβαια έχει σχέση!!! Η καθεμιά χαιρόταν για τις επιλογές της ζωής της! Η μια γιατί έκανε οικογένεια . Η άλλη γιατί είναι ελεύθερη και απολαμβάνει τη ζωή της όπως έχει παρέα με τις γάτες της. Η χαρά βρίσκεται σε μικρή απλά πράγματα! Αυτό να προσπαθήσεις να βρεις τη χαρά μέσα σου!
Συγγνώμη? το μήνυμα μου το διάβασες καθόλου?? αυτό που έγραψε ο φίλος κάτω από το δικό μου το διάβασες?? Υπάρχουν άνθρωποι με αρρώστιες φτώχια και πολλά άλλα και συ 39χρονών κοπέλα μιλάς λες και είσαι γιαγιά. Συγγνώμη για τον τρόπο μου πραγματικά αλλά ξύπνα, τώρα είσαι 39 έχεις όλη την υπόλοιπη ζωη σου να εκμεταλευτείς, το μόνο που κάνεις είναι να λες για τον μπάτσο ξέκίνα δική σου ζωή άσε των αλλων αν συνεχίσεις έτσι δε θα έχει καλή κατάληξη η ιστορία, θα γίνεις 80 και θα λες για τον μπάτσο και τότε όντως η ζωή σου θα έχει τελειώσει. Οφείλεις στον εαυτό σου και στους γονείς σου να κάνεις κάτι παραπάνω.
Η μαμά μου λέει ότι υστερώ από όλους γιατί όλοι είναι παντρεμένοι και δουλεύουνε ενώ εγώ δεν κάνω τίποτα.
Δελφίνι, λίγοι είναι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και οι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα. Άσε το success story περί "πετυχημένου" γάμου και χαρούμενης οικογένειας. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, είναι απλά άλλος ένας μύθος. Εσύ βλέπεις απλά τους άλλους να είναι παντρεμένοι με παιδιά και νομίζεις ότι αυτό είναι επιτυχία. Αν μπεις παραμέσα στην καθημερινότητά τους, εσύ μπορεί να μην άντεχες ούτε μία ημέρα από τη δική τους ζωή. Και μη βλέπεις στην αρχή, όταν τα παιδιά είναι μικρά και ο γάμος σχετικά φρέσκος όλα μοιάζουν ρόδινα, μετά έρχονται οι μεγάλες δυσκολίες και οι σκοτούρες.
Και σταμάτα να συγκρίνεις τη ζωή τη δική σου με τις ζωές των άλλων γιατί βλέποντας μόνο τους υποτίθεται επιτυχημένους δεν έχεις πραγματική εικόνα της ζωής, αφενός γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα από από τα δικά σου και αφετέρου αυτοί που νομίζεις για επιτυχημένους και ευτυχισμένους δεν ξέρεις τί προβλήματα έχουν στην πραγματικότητα.
Έχω γνωστή μου με αγόρι 13 χρονών με μια μορφή μυασθένειας, τετραπληγικό πλέον, που έχει μόνο άλλα 5-6 χρόνια ζωής και είναι το μοναδικό της παιδί. Πριν γεννήσει αυτό το αγόρι έχασε ένα υγιές κορίτσι κατά την διάρκεια του τοκετού. Δεν θα ήθελες να ξέρεις ποιά είναι η καθημερινότητα αυτής και του άντρα της, βλέποντας το παιδί τους να βασανίζεται, να πονάει συνεχώς και να καταρρέει μέρα με τη μέρα.
Πόνος αβάσταχτος, είναι εδώ και χρόνια με αντικαταθλιπτικά και να περιμένει τι; Το μοιραίο.
Να λες δόξα το Θεό που είσαι υγιής και δεν είσαι εγκλωβισμένη σε δυσάρεστες καταστάσεις και σοβαρά προβλήματα και μπορείς στη ζωή σου να κάνεις ό,τι θέλεις. Έχεις και τους γονείς σου και σε υποστηρίζουν. Και ζήσε το σήμερα γιατί αύριο κανείς δεν ξέρει για κανέναν και για τίποτα. Ούτε αν θα ξυπνήσουμε το πρωί δεν ξέρουμε. Το ξέρουμε;
Ναι αλλά εγώ δεν κάνω τίποτα στην ζωή μου. Υστερώ όπως λέει η μαμά μου από τους άλλους!
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια ημιαπασχόληση, για παράδειγμα μπορείς να γραφτείς σε μια εταιρεία καλλυντικών ντήλερ. Εγώ το έκανα ένα διάστημα αν και δεν μου ταίριαζε καθόλου και "δεν το χω". Όμως, είναι κι αυτό μια εμπειρία που θα σε βγάλει λίγο έξω από το σπίτι και όταν βγαίνεις και γνωρίζεις ανθρώπους μπορεί να προκύψει και κάτι καλύτερο. Μια άλλη λύση είναι να κάνεις μαθήματα σε παιδάκια δημοτικού, να τα βοηθάς στο διάβασμά τους. Έχεις δουλέψει κάπου στο παρελθόν; Αν σκεφτώ και τίποτε άλλο...
Μη στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι
Είναι να μην απελπίζεσαι;;; Τώρα εγώ έπρεπε να είμαι παντρεμένη με 3 παιδιά!!!
Εγω παλι ειμαι παντρεμενη αλλα δεν ειμαι καθολου ευτυχισμενη στο γαμο μου και μου ειναι πολυ δυσκολο να βγω γιατι δεν εχω γονεις να με στηριξουν δεν εχω ουτε εγω δουλεια αλλα ουτε και καποιο πτυχιο. Κ για να αποκτησω παιδια χλωμο το κοβω. Πιστεψε με θα προτιμουσα να ημουν στη θεση να μην ειχα παντρευτει ποτε. Ολοι κανουμε τις επιλογες μας καποιες σωστες καποιες λαθος αλλα καμια φορα η ιδια η ζωη σε αδικει και δεν μπορεις να κανεις παντα αυτο που θελεις. Δεν εχει νοημα να τα σκεφτεσαι ολα αυτα που εγιναν στο παρελθον. Σκεψου ολα τα καλα στη ζωη σου. Εχεις δυο γονεις που σε νοιαζονται εχεις ενα πτυχιο νοσηλευτικης που μπορει να σου βρει δουλεια η εστω να κανεις καποια ιδιαιτερα μαθηματα. Και μπορει καποια στιγμη να γνωρισεις κ καποιον να κανεις οικογενεια γιατι το αποκλειεις? Προσπαθησε να ανοιξεις λιγο τον κυκλο σου. Ξεκινα γυμναστηριο ας πουμε. Γραψου σε ενα δημοσιο ιεκ και θα γνωρισεις κοσμο και θα μαθεις καποια τεχνη. Ακομα μπορεις να ενημερωθεις αν υπαρχει στη πολη σου καποιο ΚΕΚ για να συμμετασχεις σε καποιο σεμιναριο η voucher για ανεργους. Καλη τυχη και μην απελπιζεσαι... :)
Τί σημαίνει "έπρεπε"; Εσύ θέλεις στην πραγματικότητα να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά ή στεναχωριέσαι επειδή έτσι πρέπει;
Και μη νομίζεις, σου αναφέρω και πάλι, ότι ο γάμος λύνει τα προβλήματα, αλλά μάλλον δημιουργεί.
Κι εγώ παντρεύτηκα στα 26 μου και παιδιά δεν μπόρεσα να κάνω (δυστυχώς είχα τρεις αποβολές). Ο άντρας μου έπαθε κατάθλιψη σε βαριά μορφή (μετά από ένα άσχημο συμβάν στη δουλειά του) και μαζί του με τα χρόνια έπαθα κι εγώ κατάθλιψη. Και μέχρι τώρα έχω περάσει δύσκολα, αν και αγαπιόμαστε πολύ και δεν μπορούμε χώρια.
Ειλικρινά όμως, νομίζω ότι έχεις για το γάμο μια ιδέα εξιδανικευμένη πολύ ρομαντική και εξωπραγματική.
Αλλά, αν επιμένεις και θέλεις να παντρευτείς γιατί δεν πάς σε ένα γραφείο συνοικεσίων; Ένας φίλος του άντρα μου, χωρισμένος με ένα κοριτσάκι, πολύ εμφανίσιμος και με δική του δουλειά, πήγε σε γραφείο συνοικεσίων και βρήκε μια πολύ καλη γυναίκα και έχουν σοβαρή σχέση και θα παντρευτούν. Εγώ θα πήγαινα στη θέση σου, ειδικά αν δεν βγαίνεις πολύ από το σπίτι πού να τον βρεις το γαμπρό; Στην τηλεόραση;
Τι ωραία όμως να έχεις έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και σε αγαπάει τόσο πολύ ε?
Ναι, είναι κάτι πολύ όμορφο, δελφίνι μου. Σου εύχομαι να βρεις κάποιον που θα είστε ερωτευμένοι για πάντα, όπως εγώ με τον άντρα μου αλλά να μην περάσεις τα δικά μου βάσανα. Πάντως μη σε πιάνει πανικός, ελπίζω θα τον βρεις τον άνθρωπό σου και θα κάνεις και οικογένεια. Και καλά κάνεις και προσπαθείς για την εμφάνισή σου αλλά χρειάζεται να έχεις και λίγο αυτοπεποίθηση. Να λες στον εαυτό σου: "Είμαι μία χαρά κοπέλα και θα βρω έναν αξιόλογο άνθρωπο".