Originally Posted by
jpsunshine
Σελτζούκε ας κάνω λάθος. Νομίζω ότι αυτο που κάνεις υποκαθιστά μια υγιή σχέση που θα μπορούσες να έχεις. Εάν έχεις (υγιή, και πάλι το κάνεις δε βλέπω το λόγο. Είναι διαφορετικές οι ορμόνες που εκκρίνονται στην αυτοϊκανοποίηση και διαφορετικές στον έρωτα. Μια διαφορά 4 φορές παραπάνω σε συγκεκριμένη ορμόνη ειδικά που είναι και δείκτης ικανοποίησης στον έρωτα.
Δεν προσπαθείς να καταπιέσεις τις ορμόνες της ημέρας με ένα άθλημα που θα έκανες. Τις ορμόνες της ημέρας τις καταπιέζεις με το να το ρίχνεις στην πορνογραφία. Κι ο αυνανισμός θα 'πρεπε να συμβαίνει όταν κατ' ανάγκη δε μπορούμε να έχουμε διαθέσιμη τη σύντροφό μας (απόσταση, προχωρημένη εγκυμοσύνη, μετά την εγκυμοσύνη, ασθένεια κλπ) ή κατά την εφηβεία που εξερευνούμε το σώμα. Όχι να γίνεται συνήθεια μπροστά σε μια οθόνη και να το θεωρείς υγεία!! Ήθελα να 'ξερα αν το πιστεύεις αυτο που λες. Το να κάθονται αυτοί οι δύο άνθρωποι μπροστά σε μια οθόνη και να αυνανίζονται υποκαθιστά μια υγιή σχέση που θα μπορούσαν να είχαν ο καθένας ξεχωριστά με κοπέλα. Εκτός αυτού η πορνογραφία επηρεάζει και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Βασικά δε μπορώ να κάτσω τώρα να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα. Το δηλώνω από πριν. Ακόμη κι αν μου λέτε ότι λέω αυθαίρετες ανακρίβειες.
Και για να απαντήσω και στον marian_m 1η απορία: άντρας, έχει σημασία όμως; 2η: έχω δει 3η: όπως η γνώμη όλων των ανθρώπων