Originally Posted by
Ο Σελτζούκος
Καταλαβαίνω το τροπο σκεψης σου Αλεξανδρε. Πως γινεται ενα μυρμηγκι να θελει να γινει ελέφαντας?
Η διαφορα ομως του Ανθρωπου με τα υπολοιπα ζωα είναι οτι ο Ανθρωπος ειναι πολυ πιο πολυπλοκος και περιπλοκος απο ολα τα υπολοια ζωντανά. Για αυτο και ο καθε ανθρωπος εχει δικα του γουστα, επιθυμιες, ψυχολογια, όνειρα, δραστηριοτητες κλπ ενω η γατα και το σκυλι ζουν πανω-κατω την ίδια ζωή.
Αρνούμε λοιπον να δεχτω οτι για αυτο με προοριζε η φυση: Να καταντισω για παντα ενας παχυσαρκος που κάθεται μεσα στο δωμάτιο μου. Αποκλείεται να με εκανε έτσι η φυση. Εγω απο τη Πρωτη μεχρι τη τριτη-τετάρτη δημοτικου ήμουν μια χαρά παιδί, οπως ολα τα άλλα... μετά άρχισα να αλλάζω... εκει που τα παιδιά εβγαιναν και έπαιζαν εγω εβγανα πιο λίγο.. εκει που τα παιδια αρχισαν να κανουν γνωριμιες και νεες δραστηριοτητες εγω κλεινόμουν μεσα στο σπιτι...
Πως λοιπον να δεχτω τον εαυτο μου απο τοτε που δεν μου αρέσει και σιχαίνομαι αυτο που είμαι?
Για αυτό γραφω στο αρχικο κειμενο οτι ισως να ημουν ευτυχισμένος αν ημουν καποιος αλλος...
Θυμάμαι οταν ημουν μικρος, γυρω στο Γυμνάσιο δηλαδη, ειχα μια κάποια ισχνή διαπίστωση της κατάστασης μου. Έβλεπα δηλαδη οτι είχα γινει τόφαλος και ήμουν απομονωμένος. Θυμάμαι ειχα κανει καποιες, προσπαθειες, πχ στη Δευτερα Γυμνασιου είχα γραφτεί Γυμναστήριο. Παρόλα αυτά μετα απο ενα μεγάλο διάστημα το παράτησα. Οι γονείς μου τι εκαναν interferon για να με βοηθησουν? Έμειναν μονο στα λόγια. Συνεχισαν να με βλεπουν να γίνομαι Ανθρωπος των σπηλαίων και αυτοι έμεναν μονο στα λόγια. Οσο και να θελω να κατηγορήσω τον εαυτο μου, δε μπορώ να αρνηθω το γεγονός οτι δε μπορεί να δεχτεί όλο το φταίξιμο πανω του ενας 15χρονος.
Όταν πηγα στην Αθηνα για σπουδες, παλι γραφτηκα γυμναστήριο. Εκεί ηταν ακομα πιο δυσκολα γιατι επρεπε και να μαγειρευω μονος μου αλλά πετυχα να χασω κοντα στα 10 κιλα και όλοι μου ελεγαν μπραβο. Μετά τα ξαναπήρα παλι...
Μου λες να αποκτησω δυναμεις και να κανω αυτα που θελω. Αυτες οι δυναμεις ομως κάμπτονται οταν θυμαμαι ολες αυτες τις αποτυχίες που ειχα στο παρελθον. και αλλες φορες στο παρελθον ειχα μαζεψει ολες μου τις δυναμεις και πολεμησα και έχασα. Τι διαφορετικό θα καταφέρω τώρα? Αυτός ο φοβος της επαναλαμβανομενης αποτυχίας μερικες φορες ματαιωνει τη προσπαθεια μου πριν καν τη ξεκινήσω.
Ακομα και τωρα που μιλαμε προσπαθω... σε λιγότερο απο 2 ωρες θα παω γυμναστηριο, ενω προσπαθω να τρέφομαι υγιεινα. Αλλα βαθια μεσα στο μυαλο μου ξερω οτι αυτη η προσπαθεια δεν θα κρατησει πανω απο 1 εβδομαδα..και μετα παλι απο την αρχη.. αυτο φοβαμαι μη γινει η ζωη μου, ενας κυκλος, και στο τελος γερασω και δω οτι δεν εχω κανει τιποτα στη ζωη μου.
Οχι δεν τα λεμε πλεον με τον ξαδερφο αλλα πριν 3 εβδομαδες με ειχε καλέσει στο σπίτι του... ναι ειμαστε σε κοντινη ηλικία.
Σε ευχαριστω για την απάντηση. Να καλέσω κοσμο στο σπίτι αποκλειεται. Πασχοντας απο ηπια κοινωνικη αναταραχη (φοβια και αγχος οταν ειμαι με πολυ κοσμο, οταν ειμαι το κεντρο προσοχης) δε παίζει να καλεσω καποιον στο σπιτι.
Οσον αφορα τις κοπελες, δεν επιθυμω να βρω μια κοπελα και να τη παντρευτω. Θέλω πριν παντρευτω να έχω εμπειριες. Και δεν θα ήθελα να παντρευτω πριν τα 29-31. Αλλά ολα αυτα ειναι λογια του αερα καθως ποτε δε ξερεις πως στα φερνει η ζωη..
Αλλά ακομα και για να παντρευτει καποιος, πρεπει να κανει τα πρωτα βηματα. Πρώτα πρεπει να έχει εμπειρια.. μετά να εχει λιγους φιλους, εναν εστω και μικρο κοινωνικο περίγυρο. Μετά να βρει κοπέλα και να παντρευτεί. Εγω δεν εχω τιποτα απο ολα αυτα!!
Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει ενα μεγάλο κενό που πρέπει να καλύψω...