Δεν ξαναπήγα και ψάχνω... Άραγε θα επιλέξω σωστά αυτήν την φορά;
Printable View
Η διάγνωση ναι, έγινε μέσα σε λίγα λεπτά στην πρώτη επίσκεψη. Μάλιστα, μπορώ να πω πως ένιωσα λίγο άσχημα, διότι με κοίταζε με γουρλωμένα μάτια λες και έβλεπε κανέναν εξωγήινο!! Της είπα ότι τα φάρμακα δεν είναι το καλύτερό μου, γιατί έχω πάρει αρκετά κατά το παρελθόν, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Μου είπε "δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις καλά χωρίς φάρμακα". Δεν της είπα ότι δεν ωφελούμαι από την θεραπεία, δεν συνηθίζω να εκφράζω εύκολα όσα νιώθω και είναι και ένα από τα προβλήματά μου γενικώς.
Φυσικά στις επόμενες επισκέψεις ειπώθηκαν πολλά εκ μέρους της. Δεν ξέρω εάν εγώ είμαι παράξενη, και αν προσβάλλομαι εύκολα, πάντως στο τέλος δεν αισθανόμουν καθόλου καλά μαζί της. Έφευγα από εκεί χειρότερα και ειλικρινά λυπάμαι πολύ τα λεφτάκια που χάλασα ως τώρα, γιατί όχι απλώς δεν μου περισσεύουν, τα έδωσα από το υστέρημά μου.
Κάπως έτσι την βρήκα την συγκεκριμένη. Έκανα μια έρευνα στο ιντερνετ, όμως όπως αποδείχθηκε η επιλογή μου δεν ήταν και τόσο σωστή! Το κακό είναι πως ενώ η πρώτη επίσκεψη δεν μου άφησε καλή αίσθηση, συνέχισα να πηγαίνω, γιατί το απέδιδα στην δική μου ανασφάλεια και ανικανότητα αξιολόγησης.
Μακάρι να έβρισκα κάποιον ψυχολόγο με αυτόν τον τρόπο. Θα ήταν και ο πιο ασφαλής τρόπος, πιστεύω. Όμως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο, καθώς δεν έχω κανέναν γνωστό που να μπορούσε να μου συστήσει κάποιον. Πόσο ακόμη να περιμένω να αποκτήσω σχέσεις εμπιστοσύνης. Τόσα χρόνια περιμένω, αλλά ...δεν!
Ευχαριστώ για την συμβουλή σε bold γραφή :) Ε ναι, μια τέτοια προσέγγιση ίσως να κρύβει παγιδούλες!
ειχα διαβασει κ μια παρομια ιστορια πριν κατι μηνεςQuote:
Έφευγα από εκεί χειρότερα και ειλικρινά λυπάμαι πολύ τα λεφτάκια που χάλασα ως τώρα, γιατί όχι απλώς δεν μου περισσεύουν, τα έδωσα από το υστέρημά μου
καλο ψαξιμο.Quote:
μετα απο ολα αυτα που λες γνωμη μου ειναι να αλλαξεις και μαλιστα αμεσα!
σπαταλας χρονο (που θα μπορουσες να δουλευεις με τον εαυτο σου υπο την καθοδηγηση ενος καλου θεραπευτη) και χρηματα!
εγω στην θεση σου θα εψαχνα!!
Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό να το εφαρμόσεις άμεσα την επόμενη φορά: να μην μείνεις σε μια θεραπευτική σχέση που εξαρχής είναι προβληματική ή δεν δημιουργείται καν.
Καλά θα ήταν να υπήρχαν άνθρωποι που εμπιστεύεσαι και μπορούν να σου συστήσουν κάποιον, αλλά αν αυτό δεν γίνεται αναγκαστικά θα κάνεις εσύ την αναζήτηση.
Να μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου σκεπτόμενη πως έκανες κακή επιλογή ή είχες κακά κριτήρια. Φυσικό είναι στην αρχή να μην πετυχαίνουμε πάντα αυτό που θέλουμε, είτε ψάχνουμε ειδικό σε κάτι, είτε φτιάχνουμε παστίτσιο :D
Για την νέα σου λοιπόν αναζήτηση, προσπάθησε να ενημερωθείς όσο μπορείς και τόλμα να επιλέξεις. Εξάλλου η όλη διαδικασία από μόνη της θα είναι ένα βήμα μπροστά.
εμ, δεν ειναι τυχαιο. υπαρχουν και ακαταλληλοι που συμπληρωνουν οτι βιογραφικο τους κατεβει, η και εχουν πραγματικο βιογραφικο αλλα και πραγματικη ανεπαρκεια.. η και απλα δεν σου ταιριαζουν.
το κακο ειναι οτι δεν εφυγες με την πρωτη κακη εντυπωση , αλλα επεμεινες κι εχασες χρονο, χρημα και κουραγια.
ο ψυχολογος δεν ειναι πικρο φαρμακο που πρεπει να το παιρνεις παρα την δυσφορια σου και να περιμενεις να δρασει ξαφνικα και μαγικα. πρεπει απο την πρωτη στιγμη να αισθανεσαι καλα μαζι του και να νοιωθεις ευεργετικη την επικοινωνια σας. εκει να βασιζεσαι.
εχω ακουσει ιστορια κοπελας απο επισκεψη σε γραφειο "ψυχολογου" μετα απο ψαρεμα στο ιντερνετ (η ψυχολογος την ψαρεψε), οπου η κοπελα ενοιωσε οτι κατι δεν παει καλα , απο την ολη συμπεριφορα, την περιεργη ομιλια, τα τικ και την συνολικη επικοινωνια . μου ειπε χαρακτηριστικα "αυτη πρεπει να εχει μεγαλυτερο προβλημα απο μενα", και εκανε μεταβολη αμεσα.
δεν περιμενεις μηπως γινει το βατραχι, πριγκιπισα. αυτα δεν γινονται ουτε στα παραμυθια.
αν επιμενεις να θελεις προτασεις απο εδω, πηγαινε στην σελιδα οπου προβαλλονται οι ειδικοι. αν ημουν στην θεση σου και δεν ειχα απολυτως καμια πληροφορια, θα επελεγα αυτους με την σημανση οτι τους προτεινει το σαιτ του ι-ψυ.
....... ειδικά εάν αυτοί οι ψυχολόγοι που προτείνει το ίδιο το site γράφουν κ στο forum.
οι ψυχολογοι του σαιτ δεν γραφουν στο φορουμ, εκτος απο πολυ σπανιες περιπτωσεις που πραγματικα σωζουν καταστασεις απο τους ασχετους (ΟΛΟΥΣ εμας) , η προσφερουν αναγκαια βοηθεια.
παρολο που το δικαιουνται απολυτα και μακαρι να ειχαν τον χρονο να συμμετεχουν περισσοτερο.
Σε όλους τους τομείς έτσι είμαι, δεν φεύγω άμεσα. Λόγω ανασφάλειας είναι, νομίζω. Όσο σκέφτομαι τις επισκέψεις μου εκεί, τόσο πιο κορόιδο αισθάνομαι... Δεν με ωφέλησαν σε τίποτα απολύτως. Τελοσπάντων, το αφήνω πίσω μου πλέον. Το κρατάω σαν ανάμνηση και έχω κάτι να σκέφτομαι και να γελάω! Γιατί όσα μου έλεγε ήταν όντως για πολύ γέλιο..!! Ακόμη μια αποτυχία, δε βαριέσαι!
Τους κοίταξα, έχω εντοπίσει κάποιους. Σε ευχαριστώ που μου απάντησες! :)