Originally Posted by
stefamw
Οσο για την αιτια της φοβιας μου, συνεβαλαν 3 πραγματα :
Eσωστρεφεια - Μετακομισεις απο μικρη ηλικια - Bullying. Και θα επιμεινω στο τελευταιο. Δεχομουν κοροιδια και απο κοριτσια σε μικρη ηλικια. Αυτος γιατι ειναι ετσι, γιατι δεν μιλαει, να περνανε απο διπλα μου και να μου λενε αυτο το παιδι ειναι καθυστερημενο ξεροντας οτι τα ακουω (αρα και το εκαναν επιτηδες) και γενικα οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε που θα μειωνε ή καλυτερα θα εξευτελιζε τελειως εναν ανθρωπο, δεν θελω να επεκταθω και να τα θυμαμαι. Καινουργιος στο δημοτικο σχολειο σε αλλη πολη, παρεα καμια, με "εκτελεσαν" ψυχικα. Αυτο συνεχιστηκε για πολλα χρονια στο δημοτικο.
Στο γυμνασιο απλα πλεον δεν μου δινε κανενας καμια σημασια λες και δεν υπηρχα, δεν δεχομουν bullying αλλα την πληρη αδιαφορα. Που και που μου μιλουσε κανα παιδι απο την ταξη, αλλα ως εκει.
Στο λυκειο καλυτερευσαν τα πραγματα, αλλα τοτε ηταν που ξεπηδησε η φοβια μαζι με ολα τα σωματικα συμπτωματα. (τρεμουλο σε χερια, εμφανες κοκκινισμα στην κριτικη, κρισεις πανικου, κρυος ιδρωτας, αδυναμια να εξηγησω πραγματα ή να πω μεγαλες ιστοριες εως και πληρης αλαλια οταν νιωθω πως βρισκομαι κοντα σε φαση πανικου, πχ να βγουμε σε καφετερια και να κατσουμε κεντρο καφετεριας γεματο κοσμο, συνηθως παω τουαλετα και προσπαθω να χαλαρωσω με ρυθμικες αναπνοες).
Δεν ειπα ποτε τιποτα στους γονεις μου, υπεφερα για χρονια και ακομα εχει αντικτυπο ισως ανεπανορθωτο πλεον στη ζωη μου.