Originally Posted by
Γάτος
Καλημέρα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου. Το εκτιμω πολύ.
Όπως έγραψα νωρίτερα, έχω κάνει 3 χρόνια και κάτι, γνωσιακή-συμπεριφορική. Ίσως για αυτό εκπέμπω μια ηρεμία. Στην πραγματικότητα είμαι σε μαύρα χάλια... Προσπαθώ να βρω λύσεις άμεσα, άθελα μου, δεν μπορώ να το εξηγήσω και εγκλωβιζομαι σε διαφορες ουτοπικές προσδοκίες, στον φαύλο κύκλο που ανέφερες. Στην κλίμακα σκόπευα να απευθυνθώ διότι δεν έχω χρήματα για ψυχολόγο δυστυχώς. Παλιά πήγαινα στη σχολή και δουλέψαμε αρκετά την έκφραση μου, όπου έχω βελτιωθεί πολύ. Εκφράζομαι ανοιχτά... Δεν κατάφερα ποτέ να κάνω φίλους όμως, ίσα ίσα, η έκφραση, τους διώχνει μια ώρα νωρίτερα. Εγώ απέκτησα περισσότερες προσδοκίες παράλληλα, οπότε τώρα, δεν ξέρω. Η ΙΨΔ από την άλλη εντάθηκε. Διότι για να ξεπεράσω τα άγχη μου, άρχισα να ασχολούμαι με δραστηριότητες και αυτές τις δραστηριότητες τις έκανα ψυχαναγκασμούς.
Έχω αποξενωθεί από τους πάντες πλέον. Νευριάζω εύκολα και αποτραβιέμαι. Σήμερα με κάλεσαν κάπου και επειδή με πίεσαν οι δικοί μου να πάω, λέγοντας πως αν δεν πάω δεν θα πάνε εκείνοι (δεν το αντέχω αυτό), με έπιασε πανικός και το στομάχι μου. Εγώ από την άλλη δεν ήθελα να πάω διότι έχω βαρεθεί να συναντιέμαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Αισθάνομαι πως κάνουμε διαγωνισμό εξυπνάδας και επιτευγμάτων, ποιος έκανε τα περισσότερα πράγματα στη ζωή του, ποιος είναι πιο επιτυχημένος, ποιος έχει τον μεγαλύτερο κύκλο, πως τη μια μιλάνε καλά και την άλλη είναι απρόσιτοι, πως εξαφανίζονται με τους μήνες... Κι αναρωτιέμαι μήπως ο συνδυασμός του κοψίματος του συνεχούς τσεκαρίσματος και η "υποχρέωση" έκθεσης σε συνδυασμό με την "απειλή" των δικών μου και τα συναισθήματα μου για τους άλλους, είτε βασίζονται σε αληθινά στοιχεία είτε σε μη αληθινά, με έχουν φέρει σε αυτά τα χάλια. Άλλωστε, πλέον έχω φτάσει στο σημείο να αποφεύγω υποψήφιες φιλίες, υπό το φόβο αποτυχίας συνεννόησης.
Ήθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου που να είναι δωρεάν και να με δεχτούν. Αν γνώριζες κάτι, θα με βοηθούσε πολύ.