Κρίμα! :( Σε ευχαριστώ παρ' όλα αυτά που μου απάντησες! :)
Printable View
Κρίμα! :( Σε ευχαριστώ παρ' όλα αυτά που μου απάντησες! :)
εγω εκανα 12 συνεδριες ψυχοθεραπειας... ειναι αληθεια οτι βοηθανε...σε μενα στο αγχος ειχε καποιο αποτελεσμα επειδη με εκανε ο θεραπευτης να αισθανομαι πιο ασφαλης και αισιοδοξος, απο εκει και περα στην καταθλιψη δεν ειδα καμια ουσιαστικη βοηθεια. οσο και να προσπαθει ο αλλος να σε κανει να βρεις την χαρα που σου λειπει ειναι πραγμα αρκετα δυσκολο... θα πω και εγω αυτο που υποστηριζεται απο πολλους. ¨θελω να βγω απο την καταθλιψη αλλα δεν θυμαμαι απο ποια πορτα μπηκα¨
Υπάρχει περίπτωση (ανάλογα και με την θεραπευτική προσέγγιση) κατά την πορεία της θεραπείας να έρθουν στην επιφάνεια θέματα που δεν ήταν μέχρι τότε αντιληπτά. Δεν μπορεί όμως να είναι τόσα πολλά διότι τα περισσότερα από αυτά που μας ταλαιπωρούν και νομίζουμε ότι είναι 1000+2, δεν είναι παρά δορυφόροι κάποιων κυρίαρχων θεμάτων.
Καλή αρχή :) Σίγουρα προκύπτουν όχι 100.. αλλά 1000. Αφού είσαι constantly curious, σίγουρα θα σε βοηθήσει να φέρεις στην επιφάνεια αυτά τα 100 που ούτως ή άλλως σε επηρεάζουν υποσυνείδητα. Αρκεί να θυμάσαι πάντα για ποιο λόγο το κάνεις. Προσωπικά μπαίνω πολλές φορές στο τριπάκι της απογοήτευσης από τον εαυτό μου και τους άλλους, κάθε φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα σχετικό θέμα. Εκεί προσπαθώ να βάλω αγάπη σε αυτό που κάνω. Να μου υπενθυμίσω ότι σκοπός μου δεν είναι να μοιράζω φταίξιμο, αλλά να θεραπευτώ και να αλλάξω τις συμπεριφορές που οδήγησαν εμένα ή τους γύρω μου σε καταστάσεις που τελικά δε με συνέφεραν.
Ηξερα λογω φοβικοτητας και με αμυνες πως στην πορεια πολλες φορες θα βρω λογους για να το σταματησω. Το ειπα κιολας εξαρχης. Παρ' ολα αυτα και μονο το γεγονος οτι αρχιζω να ξεχωριζω την νοσηρη απο την υγιη φωνη μου δινει οξυγονο. Παρολο που ειχα διαβασει βιβλια ψυχοθεραπευτων τελικα τιποτα δεν συγκρινεται με το να πας ο ιδιος και να ξεγυμνωθεις ψυχικα. Να δεις τα λαθη σου, να κλαψεις, να θυμωσεις, να φρικαρεις αλλά σιγα σιγα να φευγει και η ομιχλη απο το μυαλο.
Σημειο κλειδι της υποθεσης ειναι να εχεις αποφασισει οτι θα κανεις αλλαγες. Θα ζοριστεις.
Εχω ακουσει απο κανα γνωστους - α ρε τυχερη- ποσο ωραια πρεπει να ειναι να μιλας για τον εαυτο σου-
εκει απαντω πως δεν ειναι ετσι απλο. Παω ακουω και μαθαινω ποσο μπουφος ημουν και ειμαι. Απλα σιγα σιγα δεν βουλιαζω μονη αλλά εχω μια φωνη που για πρωτη φορα στην ζωη μου με εχει πεισει πως μπορει να υπαρξει η αλλαγη. Και εχω πεισθει κατα καποιο τροπο λογω βιωματικης αλλαγης. Οχι λογω πλυσης εγκεφαλου οπως καποιοι μπορει να πουν.
Κριμα που πληρωνω για να μαθω το του και α ΤΑ.
Αλλά δεν ειχα αλλη λυση.
Αερικο, δεν ξερω αν λεγεται συστημική, νομιζω οτι λεγεται Συμβουλευτικη Υποστηριξη. Παρολ'αυτα, περα απο το οτι με επεισε η θεραπευτρια μου για το ηθος της επαγγελματικης της συμπεριφορας εγινε και το κλικ της συνδεσης. Δηλαδη αποδεχομαι την θεραπευτικη φωνη της, δεν την κλωτσαω ως ξενη.
Α ωραία ξέρω τι είναι Συμβουλευτική. Έχω μια σχολή Συμβουλευτικής δίπλα στο σπίτι μου και κάποια στιγμή είχα σκέφτομαι να πάω να γραφτώ, αν αποκτήσω τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεται.
Μεγάλη σημασία έχει ο θεραπευτής, να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και να έχει κύρος.
Εγώ χτες για πρώτη φορά δοκίμασα υπνωτισμό :) Φοβερό εργαλείο και αυτό, αν και έχει περιτριγυριστεί από πολλούς μύθους.
Να ρωτησω κατι σου ειπε πχ ποια μεθοδο ψυχοθεραπειας σου εφαρμοζει και τελικα ποια ειναι η ακριβης διαγνωση σου??Γιατι εμενα δεν μου ειχε πει οχι οτι την ρωτησα αλλα οσο για την διαγνωση δεν ξερω αν θα μου ελεγε κιολας..περα απο τα στανταρ που τα ηξερα(καταθλιψη,κρισεις πανικου) δεν μου ειχε πει ακριβης διαγνωση
Και εγω θα θελα υπνωτισμο αλλα σε αλλη φαση της ζωης μου. Οχι πηγα ηδη με ταμπελες απο ψυχιατρο και μου ειπε - εμεις εδω δεν θα μιλαμε με ταμπελες - θα γνωρισουμε εσενα. ΣΟΚ επαθα. Ειχα μαθει σχεδον απεξω ολη την ψυχιατρικη ορολογια.
Ειμαι ικανοποιημενη. Δεν ξερω ποια ειναι η διαγνωση μου βαση ψυχολογου. Απλα το γεγονος οτι απεκτησα εμπιστοσυνη για εμενα ειναι τεραστιο αλμα. Δε ξερω αν παει αναλογα τον ψυχοθερ. και την σχολη του αλλά πιστευω πως το να νιωσεις συνδεση με τον ανθρωπο απεναντι σου ειναι παρα πολυ σημαντικο. Γιατι στη τελικη δειχνεις ολα σου τα στοιχεια. Συνηθως τα πιο ευαλωτα.
darkfighter πάλι καλά που δεν σου έβγαλε ακριβής διάγνωση :) γιατί η ψυχή μας δεν είναι σαν το σώμα που με σχετική βεβαιότητα μπορούμε να πούμε τι πονάει κ που.
Απο τοτε που επαψα και εγω να ψαχνω αναλυσεις και επιστημονικες ορολογιες μπορω να σου πω οτι ηρεμησα...
Γιατι φυσικα εχω ψηθει στους 200 βαθμους να βρισκω παντα λυσεις μονη. Αλλο ενα θετικο της ψυχοθ. ξεχνας για λιγο το μονος-η και αρχιζεις το "μαζι" .
Α και να αποσαφηνισω οτι ακριβη διαγνωση ουτε απο ψυχιατρο εχω λαβει. Να μου πουν εισαι αυτο. Ξεκινησα την ψυχοθ, γιατι δεν μου ειχε μεινει αλλη πιθανη λυση να επιβιωσω. Δεκανικια απειρα ... αλλα οχι σωστα. Τουλαχιστον τωρα ναι μεν μπορει να πληγωνομαι απο αληθειες που μαθαινω αλλά ειναι αλλιως.
Constantly curious :) τα σχολειά σου με κάνουν και χαμογελάω κάθε φορά :)
Εγώ όσο μπορώ εμψυχώνω τον κόσμο σύμφωνα με τις γνώσεις μου, όταν βλέπω την πηγή του προβλήματος δεν μπορώ να περάσω από το θέμα αμέτοχη. Επίσης έχω πλήρη αυτογνωσία του ότι λίγα μπορώ να κάνω για κάποιον εδώ μέσα. Δεν το λέω με απαισιοδοξία, αλλά με κατανόηση του ότι ο άνθρωπος αλλάζει αργά και σταδιακά. Γιαυτό κάνουν καλό οι συνεδρίες στον ψυχολόγο, γιατί σε πάνε απο το χεράκι αργά - αργά.
Κοίτα, σχετικά με την πρότασή σου να φτιάξω ένα καινούριο θέμα και να βάλω όλα όσα γράφω εκεί - μου φαίνεται πολύ ματαιόδοξο να το κάνω αυτό. Θέλω να πω ότι αυτά που γράφω τα γράφω για τα συγκεκριμένα άτομα, κ ούτε καν αυτά δεν είμαι σίγουρη πως βοηθάνε αυτά που γράφω, που να πάω να τα μαζέψω για πολλούς... Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν γράφω κάτι βοηθητικό για πολλούς ή όχι...Αλλά εσύ μπορείς :) Κάποια στιγμή αν μαζευτούν πολλά και κατά την άποψή σου χρήσιμα, μπορείς να τα βάλεις σε ένα ξεχωριστό θέμα, κάνοντας έτσι την σκέψη σου πραγματικότητα κ βοηθώντας τους υπόλοιπους κ εμένα :)