Συμφωνώ και υπάρχουν διαβαθμίσεις, αλλά γενικά είναι μεγάλη κουβέντα, εγώ δε θέλω να αναφερθώ περισσότερο, ούτε θέλω να επηρεάσω τη θεματοθέτρια στο υπέρ ή κατά. Ευτυχώς τα νεότερα φάρμακα είναι πολύ καλύτερα.
Printable View
Συμφωνώ και υπάρχουν διαβαθμίσεις, αλλά γενικά είναι μεγάλη κουβέντα, εγώ δε θέλω να αναφερθώ περισσότερο, ούτε θέλω να επηρεάσω τη θεματοθέτρια στο υπέρ ή κατά. Ευτυχώς τα νεότερα φάρμακα είναι πολύ καλύτερα.
Καλησπερα φιλε. Οταν η αδερφη σου ειναι ενταξει και δεν εχει ολες αυτες τις σκεψεις και της λετε οτι εχει θεμα τι λεει?
Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, τις πληροφορίες και τα καλά σας λόγια. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν δραματικό. Φτάσαμε στο απροχώρητο και οι γονείς μου ένα βήμα πριν το νοσοκομείο. Μιλήσαμε στον οικογενειακό μας γιατρό (παθολόγος) και μας είπε επειγόντως να πάμε σε ψυχίατρο. Έχουμε επίγνωση ότι τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά ακόμη και την ύστατη στιγμή οι γονείς μου και κυρίως η μητέρα μου πόνταρε στο γεγονός ότι επειδή η αδερφή μου έχει και κάποιες καλές στιγμές...άρα δεν "έχει" πρόβλημα ή ότι ήταν/είναι κάτι παροδικό. Ξέρετε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία..:(
Ψάχνουμε πλέον να βρούμε έναν καλό ψυχίατρο για να πάμε αύριο. Μόνο οι γονείς μου. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να πείσουμε την αδερφή μου, αλλά μάταια. Λέει ότι όλοι εμείς είμαστε τρελοί.
φλοκ: Όσες φορές κάνουμε προσπάθειες να τη ρωτήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτά τα ασυνάρτητα πράγματα που μας λέει, τις περισσότερες φορές δεν τα θυμάται και δεν δίνει καμιά απάντηση. Άλλες πάλι φορές, αρχίζει και μπλέκει στο λόγο της πράγματα με περιεχόμενο αρκετά συναφή. Ότι δηλαδή μας συκοφαντούν.
Το πράγμα έχει σοβαρέψει. Φοβάμαι και λυπάμαι για τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Είναι χάλια. Δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει όλο αυτό.
Καταλαβαίνω τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια σου.Είναι μια κατάσταση ψυχοφθόρα και αγχωτική από πολλές απόψεις.Είναι κάτι που καμιά οικογένεια δεν φαντάζεται ότι μπορεί να της συμβεί και όταν γίνεται δεν ξέρει πως να αντιδράσει.Υπάρχει και το αναθεματισμένο το στίγμα στη μέση.
Από αυτά που μας περιγράφεις φαίνεται η αδερφή σου να έχει ξεφύγει από την πραγματικότητα και πιθανόν να μιλάμε για κάποιας μορφής ψύχωση κάτι που μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να το διαγνώσει.Είμαι υπέρ της επίσκεψης σε έναν καλό ψυχίατρο.
Η αδερφή σου ίσως να μη χρειάζεται νοσηλεία αν δεν γίνεται βίαιη ή αν δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις.Το δύσκολο κομμάτι είναι να την πείσετε να πάει σε ψυχίατρο και αν της δώσει αγωγή να την ακολουθήσει.
Αν γίνουν όμως όλα αυτά και σε περίπτωση που της χορηγηθεί αγωγή την ακολουθήσει τα πράγματα γίνονται σιγά σιγά πιο εύκολα.Σε λίγους μήνες θα φύγουν αυτές οι σκέψεις,το παραλήρημα. Όσο όμως καθυστερεί η βοήθεια τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επανέλθει.
Προσωπικά αισθανόμουν σαν ζόμπι και χωρίς φάρμακα όταν το μυαλό μου ήταν θολωμένο και η λειτουργικότητα μου άρχισε να μειώνεται σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου.
Ναι τα φάρμακα σε κάνουν σε μεγάλες δόσεις να αισθάνεσαι σαν ρομπότ ή ζόμπι αλλά είναι αναγκαίο κακό μέχρι να ξαναβρείς την ζωή σου και πάλι. Αυτό το αίσθημα το έχεις μέχρι να μειωθεί η δόση και να πάει σε συντήρησης.Δεν νομίζω πως το έχεις για πάντα.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική οπότε ας κρατάμε την ελπίδα ζωντανή.
Η πάθηση αυτή έχει πολλές προκλήσεις και είναι εφ'όρου ζωής σε πολλές περιπτώσεις.Έτσι αν πάνε όλα καλά και ακολουθήσει κάποια αγωγή πρέπει να είναι συνεπής με την αγωγή και να μη σταματήσει ποτέ τα φάρμακα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Από κει κ πέρα είναι ζήτημα προσωπικής προσπάθειας κ λίγης τύχης.
serios σ' ευχαριστώ πολύ για όσα περιέγραψες. Ήταν ιδιαιτέρως βοηθητικά τη στιγμή μάλιστα που έχουμε και την επιβεβαίωση το γιατρού ότι η αδερφή μου πάσχει από ψύχωση. Πριν 2 ώρες περίπου επιστρέψαμε από τον ψυχίατρο οι γονείς μου κι εγώ. Δεν χρειάστηκαν περισσότερα από λίγα λεπτά για να καταλάβει ο γιατρός τι ακριβώς συμβαίνει. Και τώρα τί; Και τώρα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλο αγώνα να πείσουμε την αδερφή μου να δεχθεί να πάμε σε γιατρό για να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία. Έλα όμως που αυτό δεν είναι εύκολο αφού η δουλειά της είναι σε άλλη πόλη. Σε λίγες μέρες επιστρέφω κι εγώ στη δουλειά μου κι αφήνω τους γονείς μου μόνους. Αισθάνομαι αδύναμη.
Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας...Τώρα, από σήμερα, ξεκινάει ο αγώνας μας. Ένας αγώνας που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Ευχαριστώ όλους όσους με άκουσαν κι εύχομαι σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας βοηθήσει...
φιλε Δημητρη ισως υπερβαλλει ο μαους , αλλα μην ξεχνας πως οι περισσοτεροι δεν θα ειμασταν τωρα εδω να γραφουμε χωρις τα "μαγικα" μας χαπακια, η νεκροι θα μασταν η δεμενοι χειροποδαρα, μη τα δαιμονοποιησουμε κιολας, ναι εχουν παρενεργειες αλλα προκειμενου να σωθει μια ζωη ειναι αναγκαια
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ
ΤΟ ΚΛΩΘΟΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΠΥΝ ΤΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ
ΚΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 50 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΟΠ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΔΕ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ Ε ΟΧΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ
ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΙΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΤΕ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΡΥΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΛΟΓΟ
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ
Πες τους να ξεκολλησουν οι γονεις το μυαλο τουςςς!!!!!!ετσι ειναι ολοι ευτυχως ειχα μια κολλητη που οι γονεις της τηηνπηγαν χωρις ταμπου κ πηγα κ ιατρικη για δυοχ χρονια κ καταλαβα οτι οντως τα φαρμακα ΧΡΕΙΙΖΟΝΤΑΙΙ κ ειναι και απαιραιτητα !!πες του το!!συνηθως οι απλοι ανθρωποι δεν καταλαβαινουν ..τιποτα!!!
οπως ειπε και ο Soulfly, νομιζω οτι τα χαπακια ειναι οντως μαγικα γιατι οταν εχεις προβλημα οντως σε σωζουν.
Μπορει να σε κανουν cool και να αλλαξουν τελειως τη συμπεριφορα σου.
Ειναι ψυχοδραστικα και εχουν μεγαλη επιδραση στον ανθρωπο.
Τωρα ουτε για το Αλτσχαιμερ δεν εχουν βρει ακομα θεραπεια,ουτε για την υπερταση,ουτε για το διαβητη και για τοσες αλλες ασθενειες.
Το ανθρωπινο σωμα ειναι πολυ πολυπλοκο και επισης δεν ειναι αφθαρτο. Ολοι σε λιγα χρονια παμε στον αλλο κοσμο.... Παρολα αυτα σιγουρα εχει πολλες δυναμειες αλλα
για να εχεις υγεια πρεπει να γινονται πολλες πολυπλοκες διαδικασιες στο σωμα και η τεχνολογια και επιστημη μας ειναι ακομα πολυ πισω και ουτε προκειται να το φθασουμε ποτε νομιζω.
Για φαρμακο υποφερτο εγω βρισκω μονο τη καναβιδιολη.... ελπιζω να γινει ερευνα σε αυτο τον τομεα.
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΟΠ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!
Παιδιά, καλησπέρα!
Καταφέραμε με τα χίλια ζόρια να πείσουμε την αδερφή μου να πάει σε ψυχίατρο, ο οποίος είπε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε θεραπευτική αγωγή. Όμως, αρνείται να πάρει φάρμακα.
Οι τελευταίες μέρες υπήρξαν δραματικές. Έχουμε ζήσει ως οικογένεια στιγμές τις οποίες ούτε φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ζήσουμε. Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της έχει χειροτερέψει. Ισχυρίζεται οτι μας έχουν κάνει μάγια κι ότι ακούει δαίμονες να την απειλούν. Κάλεσε την αστυνομία ότι επρόκειτο να μας σκοτώσουν. Έχουμε πάθει σοκ. Έχουμε ανατριχιάσει μ' αυτά που ακούμε. Έχω και τους γονείς μου από την άλλη πλευρά που στεναχωριούνται. Μένω κι εγώ σε άλλη πόλη και δεν ξέρω πως να βοηθήσω.
Έχω θυμώσει, έχω εκνευριστεί. Έχουμε να κοιμηθούμε μέρες. Η αδερφή μου δε λέει να πάρει τα φάρμακα. Ήταν που ήταν ισχυρογνώμων, τώρα έχει απογίνει. Μας φωνάζει, δεν τολμάμε να της πούμε κουβέντα, μας λέει να σωπαίνουμε όταν εκείνη μιλάει κι ότι απλά θα ακούμε. Κάνουμε ότι θέλει μόνο και μόνο για να είναι ήρεμη και να μην ταραχθεί.