Δεν νομίζω ότι μπορείς να αποδεχθείς, ακόμη τουλάχιστον, το γεγονός της προδοσίας από τον σύντροφο σου, επειδή είναι ο ίδιος που σε έχει κάνει να νιώσεις κάποιες, αν όχι όλες, από τις πιο όμορφες στιγμές της ενήλικης ζωής σου. Και εδώ είναι το θέμα μας νομίζω, δεν μπορείς στην ζυγαριά ισορροπίας να βάλεις από την μία τις ευχάριστες και από την άλλη τις δυσάρεστες αναμνήσεις και αποστασιοποιημένα πλέον να καταλάβεις ότι η ζυγαριά γέρνει προς τις αρνητικές.
Δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις αυτή την στιγμή ότι αυτός ο άνθρωπος που σε πρόδωσε, γιατί σε πρόδωσε και αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, αν ήθελε πραγματικά να είναι μαζί σου, δεν θα προέβαινε σε καμιά από αυτές τις αισχρές πράξεις. Δεν μπορείς να πιστέψεις σε σένα και μειώνεις διαρκώς τον εαυτό σου γιατί θεωρείς, και λανθασμένα το πιστεύεις αυτό, ότι αφού σε αυτόν τα έδωσα όλα και πήρα στο τέλος μια ντουζίνα ψέμματα, πως εγω θα μπορέσω να κρίνω αν ο επόμενος θα είναι το ίδιο ψεύτης ή οχι;
Δεν θέλεις να ξαναπληγωθείς και προτιμάς να συνεχίζεις να πονάς για μια παλιά σχέση παρά να διεκδικήσεις μια καινούργια με το ρίσκο και το φόβο να αποδειχθεί ακόμα και χειρότερη από την προηγούμενη. Ξεχνάς όμως, ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος, ο καθένας μας έχει την μοναδικότητα του, δεν μπορεί όλοι να μοιάζουν σαν τον πρώην σύντροφο σου, ακόμη και αν βρήκες ζευγάρια που είχαν παρόμοιες καταστάσεις με την δική σου.
Ξέρεις κάτι; Θέλεις να προχωρήσεις μπροστά στην ζωή σου ; Ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ακόμη και αν αυτός ήθελε να γυρίσει σε σένα, εσυ χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήσουν κάθετα αντίθετη σε αυτή την προοπτική. Σύμφωνοι ; Ωραία. Το επόμενο βήμα θα ήταν να τον συγχωρέσεις. Δεν λέω να του ευχηθείς να είναι καλά και να είναι ευτυχισμένος, απλά λέω να του συγχωρέσεις ότι σου έκανε. Δεν χρειάζεται να του το πεις...μέσα σου να τον συγχωρέσεις. Μπορείς να το κάνεις ; Μπορείς απλά να πεις στο εαυτό σου ότι με αυτόν τον άνθρωπο έζησα κάποιες όμορφες στιγμές, αληθινές για μένα, αδιαφορώ για αυτόν τι ήταν, και τώρα τελείωσε αυτή η εμπειρία μου, ήρθε ο καιρός να κλείσει ο κύκλος της, και είμαι έτοιμη να πάω παρακάτω ; Μην προσπαθείς να βρεις απαντήσεις στα ερωτήματα σου, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα στην δική σου πραγματικότητα, όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να καλυτερεύσουν τα πράγματα στην σχέση σας.
Ένας πάτερ (δεν έχει σημασία αν πιστεύεις ή οχι), ο Ανδρέας Κονάνος (μπορεί να τον βρει οποιοσδήποτε και στο fb:
https://www.facebook.com/AndreasKonanosPage ) έγραψε μια μέρα το παρακάτω :
Τόσα χρόνια πάνω στη γη,
δεν έχω δει στ’ αλήθεια
κακό άνθρωπο.
Κι όταν έγινα παπάς,
ακόμα περισσότερο
επισφράγισα την αλήθεια αυτή:
Όλοι είναι καλοί.
Άγνοια βρήκα.
Παρανόηση.
Ασθένεια.
Μοναξιά.
Αβοήθητες καρδιές.
Φοβισμένες.
Κακοποιημένες.
Εγκατάλειψη και προδοσία βρήκα.
Μα όχι κακία.
Συγχώρεσε τον ( τι σου ζητάω τώρα και γω) και μόλις το κάνεις θα δεις να φεύγει ένα βάρος από πάνω σου. Δεν είναι κακός άνθρωπος ο πρώην σύντροφος σου, απλώς δεν φαντάστηκε πότε τι πολύτιμο άνθρωπο κρατούσε κοντά του και μόνος του τον έχασε. Εσυ τώρα ως ελεύθερη και έχοντας πάρει τα μαθήματα σου από την σχέση αυτή, έχοντας πάρει αρκετά εφόδια για να προχωρήσεις μπροστά, θα δεις τους ανθρώπους διαφορετικά, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα πάψεις να δίνεις την αγάπη σου εκεί που οι καρδιές τους θα σε καλοδέχονται.