Originally Posted by
1984muzzy
Κοίτα, δεν ξέρω αν υπάρχει η τάση ΙΔΨ όπως λές σε όλους μας. Δεν το νομίζω. Εγώ βλέπω τους περισότερους ανθρώπους γύρω μου που ούτε μοιάζουν, ούτε είναι αγκιστρωμένοι απο κάπου (απο τον ίδιο τους τον εαυτό στην προκειμένη) οταν νιώθουν κάτι. Στο τέλος θα εκφραστούν, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο.
Στην δική μου περίπτωση, μετά απο τις πρώτες 1-2 επαφές, θα εκφραστώ πιο ελεύθερα. Όχι πλήρως όμως. Ακόμα οχι στο βαθμό του να μην βάζει διάφορα με το μυαλό της αυτή που έχω απέναντι μου. Αρκεί βέβαια και αυτή να ειναι σε θέση να κατανοήσει ή να πιάσει περίεργα vibes στην ατμόσφαιρα. Προσπαθώ να το δουλεύω κ αυτό το κομμάτι....
Μην αδικώ όμως και τον εαυτό μου. Έχει να κάνει και με την άλλη. Αν πραγματικά με κάνει νιώθω υπέροχα θα τα δώσω και γώ όλα. Η διάθεση άλλωστε ειναι και σε συνάρτηση με την έκφραση, ε?
Για να μην χαωνόμαστε μιλάω για τις καταστάσεις και τις συζητήσεις που έχουν ως περιεχόμενο αυτό τον διάλογο.
- Συμβαίνει κάτι?
- Οχι, είπε κανεις οτι συμβαίνει κάτι?
- Όχι απλα νιώθω οτι εισαι κάπως αλλά δε μιλάς.
- Ιδέα σου ειναι.
και τότε ενοχοποιείς τον εαυτό σου οχι γιατι εισαι δειλός και για αυτο δε μιλας. Αλλα γιατι δε μπορείς να μιλήσεις.
Δεν υπάρχει η δειλια ΔΕΙΛΙΑ σ αυτη την ιστορία. Τουλάχιστον σε μένα. Ισα ισα η ντομπροσύνη σ αρεσει απλά δε μπορείς ούτε αυτή να δείξεις.
Για αυτό το λόγο ειναι και πολύ ακατανόητη όλη αυτή η ιστορία και δύσκολα την καταλαβαίνουν οι γύρω.
Σε σχέση με πως μπορεί να το πάρει ο απέναντί μας...
Όπως και να χει πάντως, ρεαλιστικά να το πάρεις, εδώ δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, θα εξηγήσουμε τον διπλανό μας?
Εστώ και αν "τον γεννήσαμε" που λέμε πολλές φορές.
Τις περισσότερες φορές οταν φτάνουμε να εξηγήσουμε (νομιζουμε δηλαδή) τον διπλανό μας, μάλλον σε πλάνη είμαστε
και ο άλλος δεν ειναι τίποτα παραπάνω απο αυτό που μας εξυπηρετεί.
Κλείνοντας...
Αυτά το ξαναλέω, δεν ισχύουν για όλους τους ιδεοψυχαναγκαστικούς. Εγω πιστεύω οτι συμβαίνει στην πλειονότητα αλλα δεν έχει σημασία.
Ακόμα και σε όσους υπάρχουν ζητήματα επαφής λεκτικής και σωματικής, ΌΛΑ μα όλα αυτά δρομολογούνται και πάνε και πολύ καλά, αρκεί κανείς να έχει μια σχετική αυτογνωσία,
να κανει μια αυτοκριτική και ενίοτε αν έκανε και μια ποσοτική έρευνα με τον εαυτό του προκειμένου να τα δει και να πάει να τα κοιτάξει, δεν θα ηταν κακή ιδέα.