Πώς μπορώ να βρω κάποιον που να εφαρμόζει αυτή την τεχνική για θεραπεία;
Printable View
Πώς μπορώ να βρω κάποιον που να εφαρμόζει αυτή την τεχνική για θεραπεία;
Στο Χρυσό Οδηγό. Ποιός παίρνει την ευθύνη να συστήσει κάποιον στο forum?
Σωστά. Απλά από τον χρυσό οδηγό δεν μπορώ να βρω κάποιον που να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνική... Σας έχω πρήξει λιγάκι ε;
Στην Αθήνα το γράφει ο οδηγός. Αλλά χωρίς καμία εγγύηση. Καλό είναι να πάς στο Αιγινήτειο να εξεταστείς από Ψυχίατρο και εκεί να του ζητήσεις να σε παραπέμψει στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία που κάνουν εκεί. Αν καταφέρεις και σε παραπέμψουν και σε δεχτούν έχεις εχέγγυα ότι θα πέσεις μάλλον σε καλά χέρια.
Αν βέβαια σου ταιριάζει τέτοια προσέγγιση. Γι\' αυτό καλό έιναι να σου ΄πεί και ο ψυχίατρος του Αιγινήτειου και τη δική του άποψη, χωρίς να το κάνει για να σε έχει πελάτη και να σε εκμεταλλευτεί αφού θα είναι του Δημοσίου. Τι χάνεις;
Στο χρυσό οδηγό συνήθως γράφει για τον κάθε ψυχολόγο σε ποια μέθοδο έχει ειδικευτεί.Κοίταξέ το.
Ρίξε αν θέλεις μια ματιά και στον κατάλογο επαγγελματιών ψυχικής υγείας του e-psychology.gr
http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_sobi2&Itemid=56
Πήγα...Όλα καλά... Ένα πράγμα μόνο με παραξένεψε. Πιστεύετε ότι είναι σωστό να συνταγογραφούν φάρμακα από το πρώτο ραντεβού; Μπορεί ο ψυχολόγος να κρίνει τόσο γρήγορα;
Σε ψυχολόγο πήγες ή σε ψυχίατρο?Ο ψυχολόγος δεν δίνει φάρμακα.
Κλινικός ψυχολόγος... Δεν ξέρω τη διαφορά...
Και σου έγραψε φάρμακα ο ψυχολόγος?Δεν επιτρέπεται να δώσει φάρμακα ο ψυχολόγος.Αυτό με παραξενεύει εμένα και όχι το ότι στα έδωσε από το πρώτο ραντεβού.
Δεν ξέρω... Στην πόρτα λέει ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Η κάρτα του λέει (τώρα το είδα) Ιατρός - Ψυχολόγος. Δεν λέει πουθενά ψυχίατρος.
Α αν λέει γιατρός τότε οκ.Αν και δεν την έχω ξανακούσει αυτή την ειδικότητα γιατρός-ψυχολόγος.
ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Αλλο πάλι και ετούτο.
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου ακόμα
Και μπορεί να κρίνει από την πρώτη φορά; Του είπα ότι δεν θέλω να τα πάρω. Βλέπω άλλους που είναι πολύ χειρότερα από μένα και δεν παίρνουν τίποτα ή παίρνουν πιο ελαφριά απ αυτά που μου έδωσε. Και στην τελική κοιμάμαι και τρώω φυσιολογικά. Ελαφράς μορφής κατάθλιψη έχω. Κυκλοθυμία, κάνα κλάμα, κακή διάθεση κι αυτό είναι όλο. Βγαίνω, δουλεύω και λειτουργώ κανονικά. Σίγουρα δεν είμαι επιστήμονας να ξέρω αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό;
Ξέρω οτι ο κλινικός ψυχολογος μπορει να συνταγογραφει, ειναι δλδ συμβατο της ειδικοτητας του. Τωρα δεν ξέρω αν μπορει να κρινει απο την αρχη. Αν βοηθαει ξερω αρκετα ατομα που εχουν λαβει φαρμακευτικη αγωγη απο το πρωτο ραντεβου. Ισως να βοηθουσε αν επαιρνες κ μια δευτερη γνωμη.