Εγώ αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι είναι ότι έτυχε να είμαστε χριστιανοί...
Όσοι είμαστε βέβαια...
Printable View
[QUOTE=WhyAlwaysMe?;570408]Σαφώς και έτυχε,λόγω ιστορικών συγκυριών.
Αυτό που θέλω να πω ότι καμία θρησκεία δεν υπερτερεί έναντι της άλλης....[/QUO
Εγώ αν και δεν έχω καταλήξει ακόμη.
Νιώθω τυχερή που έτυχε να γεννηθω σε χώρα χριστιανών...
Για ευνόητους λόγους
Εγω κατι αλλο που βλεπω και μου σπαει τα νευρα ειναι που κατηγορουν τους αθεους τα προβατα των θρησκειων, λες και υπαρχει λογος να πιστευεις σε θεο.
άλλο ψύχωση άλλο πίστη σε μια θρησκεία (όσο παράλογη κι αν φαίνεται η όποια θρησκεία)..
το ένα οφείλεται σε πάθηση βιολογική,το άλλο οφείλεται στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι ανώτερο από αυτόν,ώστε όταν βλέπει τα σκούρα να αισθάνεται ηθικά καλυμμένος,ότι προσευχήθηκε,ότι έκανε το χρέος του και ότι μπορεί να αξιώσει απ'το Θεό καλύτερη μεταχείριση όταν του'ρθουν τα σκούρα αφού υπήρξε καλός πιστός..
Η πίστη προέρχεται από το φόβο του Θεού στον οποίο κάποιος πιστεύει..και είναι μια ανάγκη..
Η ψύχωση απ'την άλλη προέρχεται από υπερβολική πίστη στον εαυτό και εξομοίωσή του με το θεό σε ορισμένες περιπτώσεις και προέρχεται και αυτή από μια ανάγκη..
απ'την ανάγκη να εξηγήσει κάποιος τον κόσμο με επίκεντρο τον εαυτό του γιατί θέλει να αισθάνεται σημαντικός και ότι είναι ο κύριος του παιχνιδιού..
Οπότε πίστη και ψύχωση είναι μάλλον αντίθετες έννοιες..
στην μεν πίστη κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο έξω από αυτόν,
στη δε ψύχωση κάποιος πιστεύει ότι αυτός είναι ο ανώτερος όλων..
και οι δύο "παθήσεις" προέρχονται από την ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει τον κόσμο..
Αν οι υπεύθυνοι και οι γνώστες της αλήθειας αυτού του κόσμου μας έδιναν κάποιες εξηγήσεις για το τι στο καλό συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο και τι είναι αλήθεια και τι όχι..
αν δλδ γνώριζαν όλοι την αλήθεια και τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για όλους,τότε πιστεύω δεν θα υπήρχε όλο αυτό το δράμα στον κόσμο μας..
Οπότε και πάλι εγώ δεν κατηγορώ ούτε τα τζιχάντια για την κατάντια τους ούτε τους φανατικούς χριστιανούς για τη δική τους κατάντια ούτε τους ψυχωτικούς ούτε κανέναν..
γιατί είμαστε όλοι θύματα της πλάνης και της άγνοιας..απλά μερικοί είναι σε μεγαλύτερο βαθμό και αυτό κάνει μπαμ..στην κυριολεξία μπαμ δλδ..
Εχω την αισθηση οτι προσιδιαζουν, ο Πιστος ο απολυτα ταγμενος εχει την ιδια ισχυρογνωμοσυνη με εναν ανθρωπο που νιωθει οτι ειναι ο Μεσσιας.
Ναι μεν ο διαχωρισμος και το αιτιο πληροφοριακα ειναι ορθο αλλά εγω τουλαχιστον νιωθω οτι εχουν μια συνδεση ως προς την δυναμη παντογνωσιας που εκπεμπουν.
το θέμα είναι αν όλοι οι ανθρωποι έχουν την ικανότητα να κατανοήσουν τα βαθύτερα νοήματα και στόχους που διδασκει μία θρησκεία.και η απαντηση ειναι όχι. είναι η φύση του ανθρώπου να στέκεται στα προφανή και στα καλά και συμφέροντα και όχι σε έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η αγαπη και το νοιαξιμο προς τον αλλον, η ανιδιοτέλεια κ.α. που οι περισσότερες θρήσκειες στο βάθος διδασκουν. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν σαν "τυφλά" μέσα από ηγέτες και λοιπούς φανατικούς γιατί απλα η εγωιστική φύση του ανθρώπου ειναι ανίκανη να δει περα απο τα πιλάφια, τον παράδεισο κλπ. Για μένα οτιδήποτε εξαφανίζει την ανθρώπινη βούληση και δημιουργεί "ρομπότ" και μη σκεπτομενους ανθρωπους ναι έχει μια βάση ψυχασθένειας...και πολλές φορές έχει συμβεί αυτό στο όνομα των θρησκειων, αλλα ολοι ξερουμε καλά ότι παντα κατι αλλο κρύβεται από πίσω. Ηδη σε εναν πλήρως κατεστραμένο χώρο βρεθηκαν διαβατηρια σύριου και αιγυπτιου. πως; το πρωτο ερωτημα. που αποσκοπουν; το δευτερο ερωτημα. επίσης μόλις ανακοινωσαν οι ΗΠΑ ενδυνάμωση των επιθέσεων. τροφή για σκέψη
Αμαν ρε συ noumac , εχεις φαγωθει με το θεμα αυτο !!! ειμαι θρησκευομενος , δεν πηγαινω στην εκκλησια , και πιστευω οτι η πιστη κινητοποιοει δυναμεις που βρισκονται σε λανθανουσα κατασταση μεσα μας . Ειναι δυναμη η πιστη , κατ εμε . Ειχα διαβασει μια ενδιαφερουσα ερευνα , κανω τον δικηγορο του διαβολου τωρα , οτι οι εκκλησιαζομενοι φανατικοι Χριστιανοι , ειναι ' χειροτεροι ' ανθρωποι στην πραξη απο τους αθεους !! νομιζω οτι εχει βαση αυτο , γνωριζοντας αρκετους φανατικους χριστιανους . Ειμαι υπερ της υγιους πιστης , χωρις υπερβολες . Ολες οι θρησκειες εχουν το κοινο οτι πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη , οποτε δεν απορριπτω τις αλλες θρησκειες . Ολες ' μεσα ' ειναι . Αλλα δεν ειμαι φανατικος για τιποτα απολυτως , ουτε μπορω να καταλαβω εναν φανατικο ανθρωπο , ειτε προκειται για θρησκεια , ειτε για ποδοσφαιρο , ειτε για οτιδηποτε . Ειναι περα απο την λογικη μου .
Noumac , πολυ απλα , το να εχεις λανθασμενες αποψεις σε καποια θεματα δεν σε κανει απαραιτητα ψυχικα αρρωστο. Οι ανθρωποι με ψυχωση δεν εχουν μονο λανθασμενες αποψεις , εχουν παραλογες αποψεις ιδεες κλπ. Πχ αλλο πιστευω οτι υπαρχει θεος , αλλο πιστευω πως ειμαι ο εκλεκτος του θεου ή οτι ο θεος μου μιλαει και μου δινει εντολες.
Παντως προσωπικα πιστευω πως οι φανατικοι πιστοι ειναι διαταραγμενοι , οχι απαραιτητα πως εχουν ψυχωση , αλλα ειναι σιγουρα διαταραγμενοι. Ο μεσος πιστος που δεν φανατιζεται , δεν νομιζω πως εχει καποιο θεμα.
πως οριζεις την ανωτερη δυναμη?
ανωτερη δυναμη ειμαστε και εμεις για τα μυρμηγκια
δηλ... ακομα και αν ειμαστε δημιουργήματα καποιας ανωτερης υπαρξης (είμαι φαν της θεωριας της ευφυους παρέμβασης) ποσο ανοητο είναι να ασπαστεις αυτην την υπαρξη ως θεο? και να φτιαξεις ακομα ποιο ανόητες θρησκείες για αυτην την υπαρξη??
δεν ειναι ομαδικη παρακρουση οταν στιβαζονται εκαντονταδες σε ουρες για να φιλησουν μια εικονα "θαυματουργη"?
δεν ειναι τυφλος φανατισμος να μην φορολογειται η εκκλησια και να παιρνει μαυρα χρηματα για τις λειτουργειες της να εχει οφ σορ επιχειρησεις και τοσες εκτασεις γης και να περιορίζεται μονο σε κατι φτωχοσυσητεια για τους "πιστους της" σε μια χωρα με κριση οικονομικη?
επεσε στα αυτια σας η δυνατοτητα της ξ ε χ ρ ε ω σ η ς της χωρας σου αν συνεβαλλε η εκκλησια που πας για να νιωσεις κατανηξη?
δεν ειναι ψυχικη ασθενεια να λες οτι αντιπροσωπευεις την θρησκεια της αγαπης της απλοτητας και της ταπεινοφροσυνης και να κυκλοφορεις με μερσεντες ? ξερετε αληθεια ποσα στοιχηζει ενα φτηνο πετραχήλι?..οσο 2 βαφτισια και 1μισης γαμος ...στο περιπου.....
οι θρησκοι μου θυμιζετε παντρεμενους που ξενοπηδ@τε...γιατι εξω απο την εκκλησια το αγαπάτε αλληλους πάει για βρουβες ...
μην τα βαζεται με τους αθεους επειδη δεν δεχοντε την πλυση εγκεφαλου εν ετη 2015 και δεν το παιζουν θρησκοι...κανεις μας δεν ειναι θρησκος!!!!..
το επαναλαμβανω ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ ..οποιος δεν μπορει να δει μια αληθεια σε αυτο ... εχει προβλημα ...η γη ειναι στρογγΥλη και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ.
ολες οι θρησκειες διδασκουν πως ο ανθρωπος μπορει να ειναι ευτυχισμενος πραγματικα και ελευθερος πραγματικα ...υπάρχει μεσα στην βιβλο και στο κορανι...αν διαβαζαμε την βιβλο οπως εχει και οχι οπως τις μεταφραζουν οι διαφοροι χειραγωγικοι απατεωνες...τοτε δεν θα χρειαζομασταν καν oi ψυχίατροι... εκει μεσα ειναι η απενοχοποιηση, η συγχωρεση, η ευγνωμοσυνη, η αγαπη...που ειναι ολα αυτα στους παπαδες και στις εκκλησιες ?οεο? τα δατε σε κανεναν πιστο?...
υπάρχει θεος..αλλα δεν χρειαζεται ουτε γοννικλησιες ουτε εικονες ουτε μερσεντικα και οφ σορ ..εκει που καθεσαι αυτην την στιγμη μπορεις να νιωσεις γαληνη για οσα εισαι? μπαμ ...μολις προσευχηθηκες! ... ολα τα αλλα πολιτικες και σαλτσες...και οποιος δεν μπορει να το δει ολο αυτο... και βεβαια εχει θεματα ψυχικης διαταραχης... μη σκας... ολοι εχουμε ...ο καθενας για τους λόγους του...
Παν μετρον αριστον.Καλο ειναι να πιστευει καποιο ατομο σε οτι θελει αρκει αυτη του η πιστη να μην γινεται οπλο στα χερια αλλων ατομων για να πετυχουν οσα θελουν.