-
δεν τους ήμουν άγνωστος.Θύμαμαι τελευταία τέτοια περίπτωση ήταν με άτομα που τα ήξερα από το σχολείο.Τώρα, να επιμείνω δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα γιατί,αν δε σε πολυξέρουν,θα σε πουν σίγουρα πέφτουλα,αν σε ξέρουν,θα υποθέσουν ότι κάτι θέλεις.Εδώ στην πολυκατοικία που μένεις να χαιρετήσεις τον απέναντι θα σε κοιτάξει με βλέμμα τύπου "πώς τολμάς και μου μιλάς;"
Και για να είσαι ανοιχτός νομίζω χρειάζονται προυποθέσεις, χρήματα ,εμφάνιση,καλή διάθεση, ενδιαφέροντα, να συζητάς επι παντός επιστητού.Αν δεν έχεις αυτά,νομίζω πιο πολύ γραφικό θα σε χαρακτηρίζουν και οι σχέσεις δε θα προχωράνε.
Πάντως,ναι με κάποιο τρόπο πρέπει κανείς να είναι ανοιχτός και να επιδιώκει σχέσεις.Αλλά και πάλι θα πω ότι είναι και τι αποπνέει ο καθένας,εγώ αν βγώ έξω ουσιαστικά θα είμαι ένα ζόμπι που είναι έξω.
-
Πως το εννοεις το ζομπι;
Μηπως θεωρεις τον εαυτό σου αντικοινωνικό;
-
Ότι δε δένω ρε παιδί μου,είμαι σαν ξένο σώμα,σαν κουφάρι. Θεωρώ ότι είμαι αντικοινωνικός,γιατί και στο προηγούμενο ποστ σκόπευα να πω ότι όταν ξέκοψα,ήταν καλύτερα.Βέβαια,ήταν και η απομάκρυνση απο τοξικές σχέσεις,αλλά με προτιμούσα μόνο,κάνοντας αυτά που με ωφελούν,να το θέσω έτσι πίστεψα ότι η εσωτερική μοναξιά συνάντησε την εξωτερική.Αφού δε μοιραζόμουν τίποτα,τι να τους κάνω; (δεν είναι εγωιστικο,πάντα άκουγα,πρότεινα,αυτοί ποτέ,παρτάκιδες τέρμα).Μπορεί βέβαια να έμπλεξα και με λάθος άτομα,όμως δυστυχώς επιβεβαιώνομαι σε κάθε νέα περίπτωαη
-
Τα λες κι απο μόνος σου. Αλλα τα βλέπεις με την άλλη σκοπιά κ μάλλον νοσηρή. Ήρθε η ωρα να αλλαξεις οπτικη γωνία..μην ξεχνάς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός..!!
Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω..να μην επαναλαμβάνομαι.
-
Κάτι τελευταίο,τι εννοείς ότι τα βλέπω με νοσηρή σκοπιά;; Γενικά πάντως,έχεις δίκιο
-
Νομίζω ότι το βλέπεις με λάθος οπτική το θέμα φιλία και κοινωνικός περιγυρος, επειδή μαλλον την εχεις πατησει αρκετες φορες..βεβαια αυτό μπορει να εχει και βαθύτερα αιτια δεν ειμαι και ψυχολόγος χαχα αλλα ετσι μου φαινεσαι..
-
Δε θέλω να κουράσω άλλο.Πάντως,όντως την έχω πατήσει που λες.Όμως,θα πω ότι στην αξιολόγηση που κάνω τόσο σε ανθρώπους όσο και σε καταστάσεις προσέχω ,ώστε να μην κάνω εσφαλμένες αυθαίρετες σκέψεις που απορρέουν από πικρία πχ ή άλλα αρνητικά συναισθήματα.Αξιολογώ αυτό που βλέπω,αυτό που φτάνει σε εμένα,και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι
Παλιότερα,είχα σκεφτεί μήπως είμαι ο ευαίσθητος,εύθικτος της υποθεσης.Πολύ πιθανό να σχετίζεται,όμως δεν έχω εγώ το πρόβλημα αν οι άλλοι είναι ζώα.
-
ΧΑΧΑ προφανώς και δεν εχεις βρει άτομα να ταιριάξεις γι αυτο συμβαίνει αυτο. Αν μοιάζαμε όλοι μεταξυ μας, φαντασου πως θα ημαστν..κ ποσο ευκολο να δενομαστε. Όμως η φύση μας θέλει διαφορετικούς..τον καθένα για ενα διαφορετικό σκοπό μας έχει σε αυτό το κοσμο.... αυτή ειναι και η μαγεία της ζωής...:)
-
μια ακόμα ερώτηση,που να τα βρω τα άτομα να ταιριάξω; Εσύ τις φίλες σου πχ που πως τις έχεις;
-
Οσες θες! Χαρά μου, αν μπορώ να βοηθήσω!
Εγω τις βρηκα στη σχολη. Την μια ειχα και την τυχη απο την αρχή να ειμαστε μαζι και την αλλη τους τελευταιους μήνες.
Τα υπόλοιπα ειναι αγόρια που κανω εξισου καλη παρέα ανάμεσα τους 2 κολλητους. Ο ενας απ την αρχη κι ο αλλος κι αυτος τους τελευταιους μηνες.
-
Ωχ ,λάθος! χα χα. Μόνο το "πως" ήθελα να γράψω,και βλέποντας την απάντησή σου παραξενεύτηκα και διάβασα τι έγραψα... χα χα χα. Το "που" το έγραψα στην αρχή θέλοντας να γράψω "που τις βρήκες" αλλά δεν ακουγόταν ωραία. Σε καλό βγήκε το ότι ξέχασα να το σβήσω;)
-
Ωραια. Μάλλον αναφέρεσαι στο τρόπο... η πρωτη ήταν απ τις πρωτες κοπελες που κατσαμε μαζι στην αιθουσα της σχολης κ ψιλομιλησαμε κ κανονισαμε γ καφε
εξαλου αγνωστοι μεταξυ αγνωστων ειμασταν ακομα ολοι...κ σιγα σιγα μου εβγαλε εναν γλυκο κ δυναμικό χαρακτηρα απ τις πρωτες φορες σε συζητησεις μας
κ το ενα εφερε το αλλο κ εδεσε τ γλυκο!
Με την αλλη τη φιλη μου , γνωριστηκα μεσω της πρωτης μ φιλης γ τν ακριβεια
αλλα ταιριαξαμε ως εναν βαθμο κ μ αυτην μπηκε στην παρέα μας και κανουμε κ μαζι παρεα.
Τα αγόρια το ιδιο..κυρίως τον πρώτο μας ένωσε η ίδια αισθηση του χιουμορ για παραδειγμα κ μετα ηρθε κ η εχεμυθεια κλπ. :)
-
psy me μυριζει αποπροσωποποιηση, οταν λες ο,τι κάνω το κάνω τελείως μηχανικά το νιωθεις σε ολο σου το σωμα? πχ. οταν βγαινεις εξω νιωθεις οτι περπατας?
Macgyver η αποπροσωποποιηση εχει πολλα στοιχεια μεσα, μεχρι και ιδψ. 4 μηνες ζω την αποπροσωποποιηση και εχω περασει συμπτωμα ιδψ. οποτε psy me βρες γρηγορα ψυχολογο
-
Γειά σου Φάτοξ, Δεν ξέρω πότε μπορώ να πω ότι νιώθω πως περπατώ,γιατί κάπως έτσι είμαι,δεν είναι ο,τι ξαφνικά άλλαξε.Πάντως, και παλιότερα σκέφτηκα πχ ,θυμάμαι,πότε ήμουν στο σπίτι και πότε ήρθα εδώ....κοκτέιλ ανίας,άγχους,βαρεμάρας πιστεύω.Δεν ξέρω πότε ακριβώς συντρέχει αποπροσωποποίηση,γιατί και στο ιντερνετ αναφέρονται οι ατόφιες περιπτώσεις ,πχ να βλέπεις τον εαυτό σου από άλλη οπτική γωνία που είναι νεξτ λέβελ
-
μη το αφηνεις πανε σε ψυχολογο