Originally Posted by
-moonlight-
Evil, νομίζω πως γίνεσαι άδικος. Από ένα απλό περιστατικό και μόνο βγάζεις το συμπέρασμα πως όλες οι κοπέλες κοιτάνε πρώτα την εμφάνιση και αυτό σε κάνει να μην θες τον κόσμο γύρω σου; Μήπως να αναθεωρούσες λίγο; Μου θυμίζεις τον αδερφό μου. Είναι 17 και κάθεται και ακούει τραγούδια που κράζουνε τους ανθρώπους και εξιψώνουν τα ζώα κι' όλο αυτό λόγω ΚΑΠΟΙΩΝ απογοητεύσεων και άδικων διαπιστώσεων. Όπως ΕΣΥ είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αξίες, έτσι υπάρχουν κι' άλλοι τόσοι εκεί έξω που έχουν τις ίδιες ηθικές αξίες, προτερεότητες, θέλω κλπ με σένα...
Δεν αποκλείει κανείς πως μπορεί η κοπέλα να ήταν επιφανειακή. Γιατί αποκλείεις όμως και την περίπτωση να της έκανες απλά το κλικ (παίζει ρόλο και το τι βγάζεις στον άλλο, η αύρα) και να ήθελε να σε γνωρίσει ώστε να καταλάβει αν ταιριάζετε, αν είσαι καλό παιδί και να επιδιώξει έτσι γνωριμία; Μπορεί να κόμπλαρε από κοντά, μπορεί να είναι ντροπαλή, μπορεί να ένιωθε πιο άνετα να σε προσεγγίσει πρώτα χωρίς να είστε τετ α τετ, πολλά παίζουν. Μην βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα για κάποιον που δεν γνωρίζεις καν και ιδιαίτερα από ένα απλό γεγονός/κίνηση...
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είναι άσχημο και άδικο να αναπαράγει κανείς τα στερεότυπα... Καταλήγει κανείς να φοβάται να πει κάτι ή να προσεγγίσει κάποιον επειδή θα χαρακτηριστεί δεν ξέρω κι' εγώ τι... Προσπάθησε να το δεις αντικειμενικά το θέμα γιατί τώρα προφανώς είσαι επηρεασμένος και απογοητευμένος από το γεγονός.
Φιλικά στα λέω και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις.
Edit γιατί τώρα είδα αυτό που είπες "Εγώ προσωπικά ή πρώτη κριτικη που θα κάνω σε κάποιον/κάποια, θα είναι από κάτι που θα πει ή από μια αντίδραση...εκεί βλέπεις εσωτερικά τον άλλον...το θεωρώ πιο αληθινό..." και ρε συ... Για μένα είσαι τελείως λάθος σ' αυτό. Μπορώ να σου δώσω άααααπειρα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Αν είναι κάποιος ντροπαλός, αν έχει κατάθλιψη, αν είναι αγχωμένος, αν έχει άπειρες ανασφάλειες και νιώθει μειονεκτικά απέναντι σε κάποιον άλλο τότε μπορεί πολύ εύκολα να πετάξει μια βλακεία (ακόμα και προσβολή) που μετά είτε μπορεί να το μετανιώσει είτε να μην το αντιληφθεί καν λόγω της κατάστασής του... Ενώ ο άνθρωπος να είναι μια χαρά καλοσυνάτος με καλές προθέσεις κτλ. Είναι κρίμα δηλαδή να κρίνεις κάποιον από μεμονωμένα περιστατικά και λόγια. Άλλο αν μετά από κάποιο διάστημα επαναλαμβάνει να κάνει πράγματα που είσαι τελείως αντίθετος και ενοχλεί εσένα ή τους γύρω του. Εκεί ναι θα καταλάβεις τον πραγματικό του εαυτό. Δίνε ευκαιρίες όμως και απέφευγε την "εύκολη" κριτική για να μην καταλήγεις σε γενικεύσεις, άδικα συμπεράσματα και στερεότυπες αντιλήψεις...