Originally Posted by
rea
είχα και εχω, το ιδιο περιπου προβλημα με εσενα μαρουλακι ..η μανα μου απο τα 20 μου πιπιλαγε το μυαλο για γαμους, και το περιβαλλον μου θεωρει "αποτυχημένη" μια γυναικα ελευθερη..εξαλλου ειναι μολις λίγες δεκαετιες που εχουμε απαλλαχθει απο την εννοια της γεροντοκόρης..αλλα οχι ακομα για τα καλά... παρατηρω ακομα με αηδία σε πόσους συμβιβασμους και καταντιες μπαινει μια γυναικα σημερα για να "τυλίξει" εναν αντρα και να γινει κοινωνικα αποδεχτη. μου γυριζουν τα αντερα οταν τις ακουω να λένε "οκ δεν μου αρεσει αλλα τι να κανω , δεν θελω να γερασω μονη" και με αυτο το μονη, δεν αναφεροντε τελικα στον συντροφο γιατι πάντα στο τελος τον στελνουν ...εννοουν τον κοινωνικο περιγυρο που μας εχει αποκλεισει με καποιον τροπο ρατσιστικο .. εκει που καποιος με ρωταει γιατι δεν παντρευεσαι που σε κάθε κοινωνικη συμμαζωξη πάντα θα βρεθουν καποιοι ..εγω θελω να του απαντησω εσυ γιατι δεν χωρίζεις.. γιατι ευτυχισμενοι δεν ειμαστε ουτε εγω ουτε και εσυ τελικα.. αλλα αν ξεσδτομισω κατι τετοιο θα ειναι σκληρο και ακαρδο ..ενω εμενα εχουν το δικαιωμα να μου κανουν ενα τοσο σκληρο και ακαρδο σχολιο... γιατι δεν παντρευεσαι?..γιατι δεν ριχνεις νερο στο κρασι σου, τους γονεις σου που εχουν την εννοια σου δεν τους σκεφτεσαι, ποτε θα τους κανεις ενα εγγονακι, τουλάχιστον "περνας καλα", για πόσο ακομα θα περνας καλα νομιζεις, μεγαλωσες πια, ποσο πια θα περναει η μπογια σου, παιδια δεν θα μπορεις να κανεις σε λίγο. κτλ κτλ ..ολα αυτα και τοοοσα αλλα απλα σε μια κοινωνικη συναναστροφη... αν τους απαντησω οπως τους πρεπει ... στο ιδιο προσωπικο υφος ..αν απλα αντιγυρισω στο ιδιο επιπεδο την ερωτηση θα με πουν σκυλα στην καλυτερη των περιπτωσεων.. εσυ γιατι ανεχεσαι να εισαι με εναν μαλακα , τους γονεις σου δεν τους λυπάσαι που δουλευουν σαν σκυλια στα 60 τους για να μεγαλώσουν τα εγγονια τους, αν δεν περναει η μπογια μου τοτε γιατι ο αντρας σου με κοιταζει στο στηθος ολη την ωρα ο παλιολιγουρης. ναι περναω καλα..εσυ.
δεν ειναι μονο οι γονεις σου, ειναι ολοκληρη η κοινωνια που ζουμε ετσι, σιγα σιγα θα το βλέπεις και στις παρεες σου..ειμαστε μεταξυ του προηγουμενου και του επόμενου αιωνα...αναμεσα σε σκεπτομενους ανθρωπους και σε προβατα.
εχψ απο καιρο καταλάβει οτι αυτη τη μαχη δεν προκειται να την κερδισω..εχουν υποστει γερη πλύση εγκεφαλου... ο καθενας ειναι οτι ειναι ... χτισε γερα την προσωπικότητα σου και δεν θα σε αγγιζουν πια αυτες οι μεσαιωνικες αντιλήψεις.. θα σε ενοχλουν σαν σπυρακι στο προσωπο...αλλα οπως ολα τα σπυρακια ετσι και αυτο θαφυγει.
μπορει οι γονεις σου να μην σε καταλαβαινουν, ουτε και εμενα μπορουν οι καημενοι..αλλα... ειναι οι γονεις μας...αγαπα τους με τα ελαττωματα τους και συγχωρεσε τις αντιλήψεις τους, ετσι μεγαλωσαν...