Μακ δεν τα θυμάμαι πολύ καλά. Διάβαζα κάποτε βιοχημεία και θυμάμαι περίπου τον κύκλο του Κράμερ. Καπως ετσι τα θυμόμουν. Θα τα ξαναδώ. Ευχαριστω για τη διόρθωση :)
Printable View
Μακ δεν τα θυμάμαι πολύ καλά. Διάβαζα κάποτε βιοχημεία και θυμάμαι περίπου τον κύκλο του Κράμερ. Καπως ετσι τα θυμόμουν. Θα τα ξαναδώ. Ευχαριστω για τη διόρθωση :)
μωρε λιγο πολυ τα ξερουμε αυτα..προσωπικα η χαρη μου εχει περασει και απο διαιτολογο με μεγαλη επιτυχια, εχασα ολα τα περιττα κιλα με την διατροφη που μου εδινε...και μετα τα ξαναπήρα ... ασπρο μαυρο πουα ψωμι ..σημασια εχει η δειαρκεια στην αυτοσυγκρατηση και οι άνθρωποι με συνδρομο πολυκυστικων εχουν μεγαλύτερη δυσκολεία σε αυτο.
γενικα η εξαρτηση στο φαγητο ειναι οπως ο αλκοολισμος.. δεν ειναι τυχαιο ο ορος confort food για τους ανθρωπους που εχουν ταση καταθλιψης.
οκ μεγαλο λαθος η ουσιες στη ζωη μου..αλλα και ο ψυχοκουκου μου ήταν μεγαλο εγκλημα φιλε μου τελικα! κανονικα θα επρεπε οι ψυχιατροι οταν βλέπουν ανθρωπο με παραπάνω κιλα και καταθλιψη να τον στελνουν για εξετασεις και οχι να του γραφουν φαρμακα που εκτοξευει την όρεξη. και εδω διαβαζω συχνα το ιδιο και το ιδιο προβλημα. δεν λέω για αλλες ψυχικες νοσους, γιατι δεν ξερω..αλλα στην καταθλιψη τα χαπια που βαζουν κιλα σε ηδη ευσωμους ανθρωπους ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ.
μονο μην τον πετυχω στον δρομο μου!! δεν υπάρχει ουτε θεος ουτε δαιμονας που θα τον γλυτωσει απο τα νυχια μου τον ξεφτυλα!!
σε ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου!! ..ναι βημα βημα θα τα κάνω γιατι αλλιως θα μου πεσουν πολλα. Υπολογιζω πολυ και στα χαπια που μου εγραψε... δεν ξερεις ποσο απελπιστικο ειναι να λιμοκτονεις και να μην μπορεις να χασεις κιλα...με τις πολυκυστηκες γενικα ο μεταβολισμος πάει περιπατο!
δεν εχω αλλη επιλογη ..πρεπει να τα καταφερω..πλεον ειναι ζητημα ζωης και θανατου για μενα... γιατι αυτος ο τροπος ζωης ειναι σαν τον θανατο...δεν υπάρχεις πια!..κουρατσηκα να ειμαι ετσι Αν και μετα την απωλεια κιλων αν εξακολουθησω να ειμαι ετσι θα παω σε ειδικο .. ελπίζω να μην χρειαστει... θα δειξει!
Θα φτιάξει κατά πολύ η διάθεση με την ορμονική ισορροπία. Πρωτα απ'όλα δεν θα έχεις τόσο έντονη δυσθυμία. Ασε που απο μόνο του το να χάνεις κιλά είναι ένεση αυτοπεποίθησης.
Ελπίζω μόνο να μην σου έδωσε αντισυλληπτικά. Αν σου έδωσε glucophage, μια χαρά θα βοηθήσει και στη δίαιτα και στις ορμόνες.
Αν τηρείς την διατροφή, μια χαρά θα χάσεις, σα να μην ειχες πρόβλημα :) Και λιμοκτονείς λόγω επιπέδων ινσουλίνης. όταν θα αρχίσουν να στρώνουν η πείνα δεν θα υφιστατε
μου εδωσε metformin hydrocloride ψαχνω να βρω τι ειναι... δεν λεει οτι ειναι αντσυλ/κο
Δεν το ξέρω ρέα. Αν δεν βρεις κάτι, πες μου να το ψαξω
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/glucophage
η δραστική ουσία του glucophage είναι αυτο που είπες :P
Tώρα το τσέκαρα
καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου , ρεα!
να σου πω εκ πειρας, οτι ολη η δυσκολια ειναι μονο στην αρχη. στην προσαρμογη δηλαδη.
οταν ισορροπησεις στο προγραμμα σου, τα κιλα θα φευγουν νερακι. επομενως δεν σκεφτεσαι τον εναν χρονο που ισως χρειαστεις, σκεφτεσαι 1-2 βδομαδες δυσκολιας, τις αρχικες και εισαι οκ...
θα πρεπει να το ξερεις εφοσον ξαναπροσπαθησες . αλλα ισως εχεις ξεχασει ποσο ευκολο ειναι (στην δυσκολια του).
το δυσκολο , με την εννοια του "σπανιου" και οχι του επιπονου, ειναι να διατηρησεις την νεα κατασταση. εκει ειναι η προσπαθεια.
αυτο που εχω καταλαβει εκ πειρας, ειναι οτι ειτε με προβληματα υγειας (ζαχαρο, θυρεοειδη κλπ) ειτε χωρις, ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ. οποτε πρεπει να κανει κανεις κατι να σπασει τον φαυλο κυκλο: ορεξη-φαι-κιλα-φαι-μεγαλυτερη ορεξη- περισσοτερο φαι- περισσοτερα κιλα- ΔΥΣΤΥΧΙΑ.
για την αρχη εγω θα σου πω ενα προσωπικο τρικ. ξερω οτι οι ειδικοι θα τραβανε τα μαλλια τους και θα σκιζουν τα πτυχια τους, αλλα σε μενα δουλευει σαν ονειρο και δεν το αλλαζω οτι κι αν λενε. επισης μπορει να μην σου ταιριαζει σαν προσωπικοτητα. εμενα μου ταιριαζει.
για να ξεκινησω διατροφη μετα απο καιρο ασυδοσιας, (πχ γιορτες), ξεκιναω με μια μερα αφαγιας.... δλδ με υγρα ολων των ειδων, χωρις ζαχαρη ομως, αντε 1 -2 φρουτα και ενα παραδοσιακο μικρο γιαουρτι ειτε σκετο ειτε με 1 φρυγανια. τιποτε αλλο.
αυτη η μερα, κανει για μενα οτι δεν κανει μια ολοκληρη εβδομαδα προσαρμογης και πεινας....
πειναω, δεν λεω, αλλα την δευτερη μερα τρωω κανονικα οτι εχω προγραμματισει (συνηθως 1200 θερμιδες ισορροπημενων γευματων) και λεω και ευχαριστω, γιατι χορταινω πληρως και δεν χρειαζομαι τπτ αλλο, ουτε μπαινω σε σκεψεις και πειρασμους.
τα βασικα στα ειπαν ηδη. καθε μερα σαλατες αλαδωτες (με μετρημενο λαδι)- φρουτα, πολλα υγρα χωρις ζαχαρη.
για την βιταμινη d ειναι κριμα να την παρεις με χαπια σε μια χωρα σαν την ελλαδα. δεν ισχυει οτι πρεπει να εχει 30 βαθμους. αλλο η ζεστη , αλλο η ηλιοφανεια. αρκει να εχει ηλιο εστω και χλωμο και σε 10 λεπτα εκθεσης εισαι γεματος, στην ελλαδα. ακομα και να μην θελεις να βγεις, κατσε στο μπαλκονι σου να πιεις ενα τσαγακι και εισαι φουλ.
Εχω πεσει κι εγω στην παγιδα αυτη ρεα , στις αρχες που δεν ηξερα απο φαρμακα , επεα σενα γιατρο , που με μπουκωσε στο remeron , και εβαλα 15 κιλα σε 3 μηνες , μετα εκανα 6 μηνες για να τα χασω , τον θυμαμαι , ενας ψυχρος ανθρωπος ηταν ............................οντως η δυσκολια σε χρόνια παχείς , ειναι να διατηρησουν τα κιλα που εχσαν , 1 στους 30 τα καταφερνει.............................. ...υπαρχει εξαρτηση απο φαγητο , δεν ξερω αν ειναι χειροτερος ο αλκοολισμος , παντως ακομη και τωρα , εχω μια ψυχολογικη εξαρτηση απ το αλκοολ ................αλλα δεν περναω στην πραξη .........
Καλο κολπο , ρεμ , ετσι κι αλλιως σε 10 μερες εχει κλεισει το στομαχι , και ειναι ευκολο να τρως λιγοτερο ..........................για την D κι εγω το ιδιο ξερω , δεν χρειαζεται ζεστη , και αν εχεις κοντα σου παραθυρο , παλι γινεται δουλεια , αλλα θελεις πιο πολυ ωρα .............................δεν πιστευω στις διαιτες , εξωτικες και μη , ολες εχουν αποτυχει , πιστευω στο λιγο και ποιοτικο φαγητο , αμα δεν το ' ραψεις ' .............................
Εγω ειμαι υπερ των συμπληρωματων ολοι θα διαφωνησετε αλλα αμα θεσ να γινει δουλεια στον οργανισμο καλη πρεπει να παρεισ αυτο με λιγη γυμναστικη κ εωσ θα εχεισ μεγαλη βελτιωση αλλα δεν ακουτε αμα βρεθειτε ποτε στα δυσκολα θα ακουσετε οσο ειστε καλα χαιρω πολυ δε χρειαζονται αυτα
Ιατρικα κλεινει το στομαχι αλλα ο οργανισμοσ δεν προσαρμοζεται ειναι μια ψευτοπροσαρμογη η οποια φευγει μολισ φασ αν κανεισ γυμναστικη ομωσ γινεται μονιμο γτ συμμετεχει ολοσ ο οργανισμοσ στην προσπαθεια