Originally Posted by
Natalia_sups
Εγω με καθε καλη διάθεση θα προσπαθήσω να σου προτείνω μερικά πραγματάκια αφου με ρωτάς, τωρα αν τα θεωρήσεις χρησιμα βήματα η όχι δικο σου θεμα:
1) Προσπαθεις να βρεις τι σου αρέσει στον εαυτο σου. Κάνε μια λίστα που λεει ο λόγος αν σε βοηθα με πράγματα που θεωρείς καλα σε εσενα, εμφανισιακά και όχι μονο. Βάλε εμφανιση, χαρακτήρα, δεξιότητες, ενδιαφέροντα. Οπωσδηποτε λιγο απο ολα, γενικα δαν ατομο. Βρες οσο πιο πολλα μπορεις. Νιωσε καλα εσυ ως why (Γιάννης Γιωργος Αλέκος πως σε λένε τελοσπαντων). Αγαπα τον εαυτο σου. Στα αληθεια όμως να νιώσεις ωραία, όχι επιφανειακές ηλίθιες σκέψεις του τύπου "εγω εγω εγω τα αξίζω ολα και γαμαω" πάνω στη φούρια σου.
2) Προσπάθησε καθε μερα να θυμάσαι αυτα τα πράγματα και να τα αναπτύσσεις.
3) Παρα πολυ σημαντικο βημα: Προσπάθησε καθε μερα να μην κρινεις τον εαυτο σου, τις πράξεις και τις επιλογές σου σε σχέση με το τι νομιζουν/θα νόμιζαν/θα έβλεπαν άλλοι. Ανεξαρτητοποιησου απο την ανάγκη να ικανοποιήσεις το υπερεγώ σου όσο γινεται.
4) Αφου νιώσεις σιγουριά για τον εαυτο σου και ανεξαρτητοποιηθεις απο την ανάγκη για εξωτερική επιβεβαίωση και το τι θα εγκριναν οι άλλοι μπορεις να αρχίσεις να ανακαλύπτεις πραγματα που αρέσουν στα αληθεια σε εσένα και
5) Πιστευω τοτε θα αρχίσεις να νιώθεις πιο ανετα και θα βρεις το πραγματικό φυσικό σου γούστο στις γυναίκες που θα σου αρεσουν, θα νιώθεις σιγουριά και ανεση με τις επιλογές σου, θα διευρύνεις λιγο τους ορίζοντες σου και θα αρχίσουν να υπάρχουν περιπτωσεις με αμοιβαία έλξη.
Φυσικά και δεν ειναι απλό κανένα απο αυτα τα βηματα...το καθένα θέλει παρα πολύ καιρό για να επιτευχθεί (μηνες ισως και χρονια) και τα λόγια ειναι πιο εύκολα απο τα έργα.
Ετσι το φαντάζομαι εγω παντως μεσα απο τη καθαρά ερασιτεχνική μου σκοπιά :) Αληθεια άσχετο, έχεις σκεφτεί να απευθυνθείς σε ψυχολόγο με αυτο το θέμα; Πιστευω θα σε ωφελούσε το σωστό άτομο.