Και τι σχέση έχει το αν έχουμε μάθει να μας αγαπάνε με το ότι φοβόμαστε το ασανσέρ και άλλους χώρους?
Printable View
Και τι σχέση έχει το αν έχουμε μάθει να μας αγαπάνε με το ότι φοβόμαστε το ασανσέρ και άλλους χώρους?
MIΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΙΤΥ
Lol.. τα θέλεις και τα λες αυτά ή σου ξεφεύγουν; :p
Μετα απο πολυχρονες σπουδες σε πολλα πανεπιστημια του εξωτερικου, της ελλαδος, ακομα και αλλων πλανητων και εχοντας στην κατοχη μου το λιγοτερο 1000000 πτυχια ψυχιατρικης και ψυχολογιας, η διαγνωση εχει ως εξης:Quote:
Originally posted by Dexter
Έχω κάτι κι εγώ -τι κερδίζω;; :p- και το ψάχνω, να δω τι και πως. Για την ακρίβεια, από πάντα με θυμάμαι να μην μπορώ να πηγαίνω σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως πχ στην εκκλησία ή σε clubs κ.α.. Νιώθω ότι μου κλέβουν τον αέρα σε τέτοια μέρη ή πχ όταν στριμώχνομαι μέσα σε πολύ κόσμο σκέφτομαι: Υπομονή και θα βγεις στην επιφάνεια και πάλι, μην τα χάσεις τώρα, μην αρχίσεις να φωνάζεις \"Κάντε στην άκρη ρεεεε, θα σας φάω\" ή κάτι τέτοιο :p
Ποια είναι η διάγνωσή σας γιατρέ μου; :-)
εαν καποιος νιωθει αγοραφοβια οταν ειναι εξω, τοτε υπαρχει περιπτωση να συμβαινουν 2 πραματα:
1) δεν ειναι κοινωνικος με αποτελεσμα να νιωθει αβολα με τοσους ανθρωπους να τον κοιταζουν, εστω και περαστικοι να ειναι, γιατι νιωθει οτι απο μεσα τους τον κριτικαρουν. Επιπλεον το σπιτι ειναι η \'\'βαση\'\' μας μπορουμε να πουμε οπου εχουμε μια σχετικη ασφαλεια και ανεση, εξω ομως δεεν ειναι ετσι, υπαρχουν ενα σωρο κινδυνοι, με αποτελεσμα να εχουμε μια αμηχανια που πιθανον μπορει να φτασει μεχρι αγοραφοβια. σ αυτη την περιπτωση δεν ειναι πανικος αυτο που εχει το ατομο αλλα φυσιολογικα συμπτωμαατα αγχους που νιωθει εξαιτιας των παραπανω.
2) μπορει να εχει διαταραχη πανικου, οποτε η αγοραφοβια ειναι προφανης γιατι υπαρχει, αφου το ατομο δεν ελεγχει ποτε τον πιανει κριση κι ετσι φοβαται μη του τυχει κι οταν ειναι εξω, με αποτελεσμα αγοραφοβια.
Τα παραπανω ειναι δοκιμασμενα και πατενταρισμενα απο τον γραφοντα. Η αμοιβη μου κυριε για τη διαγνωση ειναι 3000ευρω.
Mε 3000 ευρώ παίρνω καινούριο αυτοκίνητο.. :p
Το πρώτο δεν ισχύει. Ξέρεις εγώ τι θάψιμο ρίχνω; :p
To δεύτερο..αυτό μάλλον πρέπει να ισχύει, αλλά δεν έχω κρίσεις πανικού όταν είμαι πχ σπίτι, για να φοβάμαι μήπως έχω και έξω :s
κατσε γιατι δε καταλαβα, μετα απο τοσα πτυχια που εχω και τοσες σπουδες αμφισβητεις τη διαγνωση μου?
Λοιπον βρηκα τι εχεις, εχεις οξεια διαταραχη αμφισβητησης :D
Σοβαρα τωρα, μαλλον δε καταλαβα καλα, τι ακριβως νιωθεις, αμα δε νιωθεις σωματικα συμπτωματα πανικου ή εστω αγχους τι νιωθεις τοτε?
Aαχαχχαχαχαχχαχαχαχχα να \'σαι καλά, γέλασα!
Απλά είπες ότι το άτομο δεν ελέγχει πότε τον πιάνει κρίση και έτσι φοβάται μην του τύχει έξω με αποτέλεσμα την αγοραφοβία. Άρα λες ότι για να έρχεται σαν συνέπεια η αγοραφοβία θα πρέπει να του δημιουργείται όχι μόνο αφού βγαίνει έξω, αλλά όταν είναι και μόνος του, μέσα. Εμένα δεν μου έχει τύχει κρίση πανικού όταν είμαι μέσα, αλλά έξω κυρίως όταν πχ νιώθω αυτά που περιέγραψα πιο πριν, δηλαδή τον κόσμο να πέφτει πάνω μου και να μην με αφήνει να αναπνεύσω, να νομίζω ότι θα κάνω boom κι έτσι.. Που θέλω να καταλήξω, ότι μάλλον σε εμένα δεν είναι συνέπεια, αλλά αίτιο..
ναι αφου σε σενα συμβαινει σε συγκεκριμενες συνθηκες, δηλ οταν υπαρχει κοσμος, τοτε δεν ειναι καποιο προβλημα που εχεις, στο λεω γιατι πριν παθω κρισεις πανικου το χα λιγο αυτο που λες. ειδικα να μη σου φτανει ο αερας (δυσπνοια).
Η κριση πανικου ειναι τρις χειροτερη δεν ειναι απλα αυτο που περιγραφεις.
και ναι στη διαταραχη πανικου επειδη οι πρωτες κρισεις ερχονται απο το πουθενα χωρις καποιο προφανη λογο (ακομα κι οταν κοιμασαι μπορει να ρθει), τοτε φοβασαι με συνεπεια την αγοραφοβια. βεβαια αργοτερα επειδη αναπτυσσεις πολυ περισσοτερο φοβο απο οτι ειχες στην αρχη μπορει να σου προκαλεσει κριση κι ο ιδιος ο φοβος, οποτε αργοτερα οι κρισεις ειναι ποτε απο το φοβο σου και ποτε απο μονες τους.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό ο_0
Τι μαθαίνεις από μέλος με master στην ψυχολογία.. :p
Πρέπει να είναι πολύ άσχημο να σε πιάνει αυτό το πράγμα από το πουθενά. Εμένα με πιάνει με λόγο και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο και τρελαίνομαι, μπρρρρρ!
ναι εινσι πολυ χαλια. για να καταλαβεις εγω πηγα οπως και πολλοι αλλοι στα επειγοντα του νοσοκομειου οταν το παθα. ολοι οσοι ειχαν εδω μεσα πανικους θα σου πουν τα ιδια με μενα.
αργοτερα το ελεγχεις με αποτελεσμα να νιωθεις μικρο συμπτωματα οπως δυσπνοια και ζαλαδα μονο, χωρις να αποκλειετε να σε πιασει και κανονικη κριση. ή μπορει να εξαφανιστει για καποιο καιρο και να σε ξαναπιασει πιο μετα. ειναι πολυ ασταθης και υπουλη παθηση.