Άγχος,ψυχωση ή πραγματικότητα
Γεια σας.Ειμαι ο Ηλιας και ειμαι 15 χρονων.Απο το καλοκαίρι του 2015 σκέφτομαι διάφορα πράγματα που πριν δεν μου είχαν περάσει από το μυαλό.Εκεινο τον καιρό άρχισα να σκέφτομαι ότι τα φαγητά που σερβίρονται στις ταβέρνες και γενικά τα συσκευασμένα τρόφιμα έχουν ναρκωτικά.Μετα από συστηματική άρνηση να φάω απ έξω που πριν το συνηθιζα,δ διαπίστωσαν μία μέρα τον πατέρα μου να κρύβει κάτι από εμένα την ώρα που έφτιαχνε μία σαλάτα.Θεωρησα ότι ήταν ναρκωτικά και ότι έβαζε τέτοια στο φαγητό.Μετα από αυτό οι σχέσεις μου μαζί του έγιναν έως και εχθρικες και εννοείται ότι δεν έτρωγαν από φαγητά που είχε πρόσβαση.Εκεινο το διάστημα δεν έτρωγα ούτε απ έξω ούτε από φαγητά του πατέρα μου , μόνο σοκολάτες και ορισμένα προϊόντα που θεωρούσαν ότι αν είχαν ναρκωτικά θα είχε γίνει γνωστό.Επισης όταν ήμουν εξω ανεπνεα μέσα από την μπλούζα μου καθώς πίστευα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στον αέρα.Μετα από τέσσερις μήνες απέβαλε αυτή την ιδέα,ωστοσο δεν άργησαν να απόκτηση άλλη.Απο εκείνη την στιγμή φοβάμαι διαρκώς ότι θα παθω εγκεφαλικό και ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας.Ειμαι διαρκώς με ένα πιεσομετρο στο χέρι,μεχρι και όταν κοιμάμαι.Μαλιστα το παίρνω και στο σχολείο. Νομίζω ότι έχω διαταραχές στην όραση(συμπτωμα)και ότι έχω μικρους σπασμούς και μουδιασματα σε διαφορα σημεία του σώματος(συμτωματα).Ελέγχω για αδυναμία στα πόδια και στα χέρια.Π πολλές φορές νομίζω ότι πεθαίνω εγκεφαλικό.Πρόσφατα άρχισα να φοβάμαι ότι έχω πρόβλημα με την καρδιά μου , αφού αισθάνομαι έναν οξύ πόνο στο στήθος. Έχω κάνει δύο εξετάσεις αίματος και ένα καρδιογράφημα που ήταν φυσιολογικά.Παρολα αυτά δεν σταματάω να πιστεύω ότι υποφέρω.Φιλικα Ηλιας
Άγχος,ψυχωση ή πραγματικότητα
Γεια και παλι . Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή φοβήθηκαν λόγω της έκτασης του κειμένου ότι δεν θα υπήρχε ανταπόκριση δεν τα έγραψα όλα.Κ ατα τον χειμώνα άρχισα να πιστεύω ότι ή προσωπικότητα μου θα άλλαζε με αυτή καποιου αλλού ανθρώπου(όπως δείχνουν στις ταινίες).Εκεί λοιπόν που περπατούσαν στον δρόμο νόμιζα ότι θα μοιασω εσωτερικά σε οποιονδήποτε περαστικό.Τ ο ίδιο συνέβαινε και στον διάδρομο του σχολείου.Πριν από αυτήν την ιδέα προηγήθηκε μία περίοδος έπαρσης.Οσον αφορά την εμπειρία μου το έχω συζητήσει με την μάνα μου αλλά ηλυση του ψυχολόγου/ψ ψυχιάτρου(που προτείνει) δεν μου φαίνεται και πολύ ελκυστική και γι αυτό αποφεύγω περαιτέρω συζητήσεις με αυτή για το θέμα αυτό.Φ κλίμα Ηλιας