Ενταξει, δεν ηθελα να σε θιξω , καταλαβαινω οτι για τον καθενα , το προβλημα του , ειναι το μεγαλυτερο , λογικο ..........
Printable View
Ενταξει, δεν ηθελα να σε θιξω , καταλαβαινω οτι για τον καθενα , το προβλημα του , ειναι το μεγαλυτερο , λογικο ..........
Δεν κατάλαβα ότι πήγες να με θίξεις με κάποιον τρόπο. Απλά λέω ότι δεν έχω διάθεση να επεκταθώ σε διάφορες συζητήσεις.
Τελικά οι δύο πρώτες βδομάδες ήταν οι δύσκολες. Μιλώντας για τον εαυτό μου και μόνο την δεδομένη στιγμή... Η σύντροφός μου επειδή είδε ότι δεν ένιωθα καλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να γυρίσω πίσω νωρίτερα, (μένουμε χρόνια μαζί και είμαστε ο ένας για τον άλλον ότι πιο σημαντικό...) αυτό με την καλή έννοια με πείσμωσε και είπα «όχι»... ότι και αν γίνει όπως και αν νιώθω θα μείνω και θα γυρίσουμε μαζί. Ήταν μια στιγμιαία απόφαση δύναμης για τον εαυτό μου αλλά και για την σύντροφό μου. Διαφορετικά θα ήμουν ηττημένος μέσα μου.
Αν δούλευα στην Ελλάδα και δεν είχα χάσει την δουλειά μου με τα capital controls μπορεί να μην χρειαζόταν να περάσω από αυτήν την κατάσταση. Έτσι όμως δεν θα αναγνώριζα και κατά συνέπεια δεν θα θα αποδεχόμουν μια αδύναμη πτυχή του χαρακτήρα μου. Καμια φορά η ανάγκη φέρνει έτσι τα πράγματα που αναγκαστικά πρέπει να ξεβολευτούμε λίγο κάποιες φορές στο οποίο ξεβόλεμα συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η απόφαση πάρουμε να κάνουμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Σαφώς το πρωταρχικό κίνητρο μου/μας είναι τα χρήματα. Στην πορεία όμως βλέπεις ότι πέρα από τα χρήματα έχει και πολλά άλλα να «κερδίσεις» και να εκτιμήσεις περισσότερο αυτά που ήδη έχεις.
Χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα, αυτό είναι καλό νεο...μου δίνει και λίγο θάρρος, πανω που ειχα αρχισει να φρικαρω που θα φυγω εγω....ακόμα φρικάρω πολυ άσχημα βασικα, οσο πλησιάζει ο καιρός και περισσότερο, συν το οτι εγω πάω με τη προοπτική για κάτι μάλλον μόνιμο, συν το οτι θα πάω μόνη, όσο να ναι παιζει μεγάλο ρόλο που έχεις τον ανθρωπο σου σε αυτό και ας είστε απο αποσταση. Βασικά αγχώνομαι πάρα πολυ, νομίζω θα εκραγώ απο το άγχος, θα κάψω φλάτζα λολ
Είναι η πιο τρελή και σοβαρή απόφαση που εχω πάρει μεχρι τωρα και ξέρω πως θα περάσω ενα τεράστιο λούκι μόνη, όλα τα υπαρξιακά μου σε αυτή τη τελέίως χύμα και μεταβατική φάση της ζωης μου θα γιγαντωθούν εκει. Γαμώτο θα αρχίσω να κλαίω τώρα που τα γράφω αυτα λολ...
Πες μου αλήθεια μη μου ζαχαρώνεις το χάπι (δύσκολο ετσι που τα γράφω ξέρω αλλα μη μου δινεις σημασια :P ) τώρα που πέρασε λίγος καιρός πως το βλέπεις...θα μπορούσες να τη παλέψεις εκει μόνιμα; Καλα διαφέρει και απο άνθρωπο σε άνθρωπο το πράγμα και απο μέρος σε μερος και εχει να κάνει και με αλλες συγκυριες αλλα λεμε τωρα, εσυ πως το κόβεις απο τη δικιά σου εμπειρια;
Γεια σου Natalia...Μ αρέσει το χιούμορ σου. Κοίταξε να δεις..δεν ξέρω αν είναι καλό να πας με την προοπτική του μόνιμου για τον απλούστατο λόγο ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται ακριβώς όπως τα θέλουμε ή όπως φανταζόμαστε ότι είναι. Εγώ θα έλεγα να πας με την ψυχολογία της δοκιμής και από και πέρα ανάλογα πράττεις. Μπορεί να είσαι μόνη όπως λες αλλά αν κάνεις εύκολα φιλίες κτλ και προσαρμόζεσαι γρήγορα τότε ίσως να είναι πιο εύκολα τα πράγματα για σένα. Αν είσαι σίγουρη για αυτήν σου την απόφαση και θες πραγματικά να το κάνεις και δεν υπάρχει κάτι να σε κρατάει εδώ στην πατρίδα τότε προχώρα. Αλλά και πάλι μπορείς να γυρίσεις όποτε θες άσχετα αν πας με την προοπτική του μόνιμου. Η δικιά μου αλήθεια είναι ότι μόνος σε μια άλλη χώρα δεν θα έμενα με τίποτα (σε αυτό είχα κατασταλάξει ακόμη πριν φύγω). Προσωπικά για να έφευγα μόνιμα θα έπρεπε να έχουν φτάσει τα πράγματα στα όρια τους. Πλέον ακόμα και με την σύντροφό μου δεν νομίζω ότι θα ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, απλά πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο. Ήδη μου λείπει. Έχουμε μια τόσο όμορφη χώρα, έστω με τις ελλείψεις και τα προβλήματα της που δεν την συγκρίνω με καμία άλλη. Αλλά και πάλι αυτή είναι η δική μου αλήθεια. Εξάλλου υπάρχουν και τόσοι φοιτητές που αποφασίζουν να ξενιτευτούν, τα καταφέρνουν. Από την άλλη αν θες να μείνεις εύκολα ή δύσκολα βρίσκεις λύσεις ή παρουσιάζονται «από μόνες τους». Δεν είμαι σίγουρος αν βοήθησα.
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου...φυσικα και βοηθας, δεν εχει σημασια τι λες αυτη η συζητηση με βοηθαει να εφορμησω απο τα λογια σου και να οργανωσω και τις δικες μου σκεψεις λιγο καλυτερα.
Νομιζω πως ακριβως επειδη θα ειμαι μονη, για να βγαλω ακρη και να προκοψω πρεπει να παω με τη λογικη της μονιμοτητας, τι αλλο θα με βοηθαει να αντεχω τις δυσκολες στιγμες-που λογικο ειναι να αντιμετωπισω τετοιες-περα απο το "εδω εισαι, εδω πρεπει να χτισεις το μελλον σου, δεν έχει πισω"; Δεν έχω συντροφο ουτε παιδια ουτε σκυλια για να βασταω εμπνευσμενη απο αυτο...οτι καλα να ειμαστε οπου και να ειμαστε...ημουν αυτης της λογικης και θα ημουν κομπλε και στην ανταρκτικη με τον "ανθρωπο μου" μη χεσω λολ...η κι εδω στην ελλαδα...απλα δεν εχω καμια τετοια σταθερα πια και δεν θα ηθελα να τα παρατησω ευκολα...σκοπος ειναι να μαθω τη γλωσσα καλα, να προσαρμοστω στο τροπο ζωης κλπ οσο και αν υποφερω...γιατι κακα τα ψεμματα εδω δεν εχει τιποτα για εμενα...ακομα παρακαλαω για τα δεδουλευμενα μου απο τον μαιο. Σε μια αλλη δουλεια που εκανα για λιγο το καλοκαιρι παλι δε με κοβω να πληρωνομαι. Ε ειναι ελεεινο...τι να περιμενω σε μια χωρα που ΟΛΟΙ οι εργοδοτες ειναι κουτοπονηρα λαμογια; Και οχι μονο αυτοι, ολοι γενικα...εναν εξυπνο επιχειρηματια κιμπαρη ανθρωπο να μη κανει κουτοπονηρα παζαρια για ΟΛΑ στον ιδιωτικο τομεα δεν εχω δει. Πως να μη βουλιαζει μετα ο δημοσιος κλαδος; Εχει τετοιες μαλακιτσες στη Γερμανια; Θα πληρωθεις του χρονου των αγιων ξυνω-τα-μουσια μου; Δε νομιζω...εκτος αν δουλευεις για Ελληνα κι εκει λολ.
Πραγματικα δεν μπορω να με φανταστω να καταφερνω να ορθοποδησω σε αυτη τη χωρα...δεν αντεχω ολα τα μα μου μηπως ωχου αδερφακι μου η κριση εχουμε...εμενα με πιανει κριση, με τις μαλακιες σου γλοιωδη επιχειρηματισκε της πλακας! Αν ηξερε ενας του συναφιου σου να επενδυσει στο ανθρωπινο δυναμικο του σωστα θα πηγαιναμε ολοι γαμιωντας σε αυτο το τοπο...αλλα οχι πρεπει για να ζησω εδω να με εκμεταλλευεται ο ξαδερφος του θειου του μπατζανακη του κουνιαδου του παππου μου του ανιψιου. Σιχαθηκα...
Ναι θα μου λειψει η πανεμορφη χωρα μας...θα μου λειψουν η γλωσσα, ο καιρος, τα μερη και κομματια της νοοτροπιας ακομα, τυπου "ωχου αδερφακι μου ας λιωσουμε στη παραλια" και ολα αυτα...ειναι ωραια η ελληνικη ευελιξια και θα μπορουσε να ειναι προσον αλλα οχι...πνιγομαστε στα ιδια μας τα σκατα. Εσυ πιθανον εισαι μεγαλυτερος αλλα εγω που δεν προλαβα να βγω στην αγορα εργασιας νωριτερα ξερεις ποσο με πνιγει το αδικο και ποσο τσατισμενη ειμαι;
Η αληθεια ειναι θελω να μεινω...θελω να γινει κανα θαυμα και να γυρισω, θελω να κερδισω το τζοκερ, να τελειωσουν τα μνημονια (λολ) να γινει κατι και να μπορω να ζησω τη ζωη μου εδω που μεγαλωσα και οχι στη ξενιτια...αλλα δεν μπορω να ζω στο δωματιο στο σπιτι των γονιων μου μια ζωη σαν παιδι. Γιατι σε αυτο ειμαι καταδικασμενη.
Ε ειμαι που ειμαι καταδικασμενη εδω...πρεπει να βαλω τα δυνατα μου εξω θελω δεν θελω. Ουφ! Τι στα λεω σου χαλασα και το θεμα με τα δικα μου χαχα σορυ απλα πηρα φορα και ξεδωσα...
Αποφασισμένη σε βλέπω, προχώρα...
Χωράφια δεν έχεις; Βρες κάποιον με χωράφια lol. Αν και πλέον οι μικρομεσαίοι αγρότες θα περάσουν πιο δύσκολα. Το «αγροτιλίκι» ίσως είναι από τα λίγα επαγγέλματα με τα οποία μπορείς ακόμα να επιβιώσεις.
Μωρε αν ειχα χωραφια με τα χερια θα τα οργωνα για να μη φυγω, θα εσερνα το αροτρο χαχαχα
Δεν εχω τιποτα ομως...ουτε θα βασιζομουν ποτε σε αλλον (ασχετα που αστειευεσαι :) )
Δεν εχω σπιτι, δεν εχω ελπιδα, δε θα με κλαψει καμια πατριδα...