Originally Posted by
Mara.Z
Να μου επιτρέψεις αγαπητή νηματοθέτρια να κάνω ένα σχόλιο γιατί το συζητούσαμε και σε άλλο thread με τον admforall.
Η κοινωνική φοβία/αγοραφοβία, πιστεύω, και γενικά η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων θέλουν εξάσκηση, τριβή, λάθη, διορθωση, πάλι λάθη, εξέλιξη, μέχρι να βρεις τα κουμπιά σου, να τα αποδεχτείς, να σε αγαπήσεις, να ψάχνεσαι και να εξελίσσεσαι. Σε αυτό έχω καταλήξει.
Αμεσα επιλύσιμο δεν ειναι με την καμία. Δεν είναι φάση, χάλασε η βρύση μου, καλώ τον υδραυλικό να τη φτιάξει, βάζει το ανταλλακτικό, πληρώνω και τέλος. Δεν διαχειρίζεται δηλαδή με την καταναλωτική λογική ούτε αναλώσιμα. Θέλει μια διαχείριση πνευματική-να την πω?, ολιστική? ανθρωπινη με την εννοια να αντιμετώπισεις τον εαυτο σου στον καθρεφτη σαν μια μοναδική, ανεπαναληπτη προσωπικοτητα, με αξία και ομορφιά, με λάθη και νίκες, με κορυφές αλλα και βαλτους. Θελω να πω, η ψυχοθεραπεία πρεπει να είναι βήματα προς την αυτεπίγνωση, άρα την αυτογνωσία.
Να σου πει ο ψυχοθεραπευτης, ξέρεις, το μονοπάτι στην κοινωνικη φοβία που διανύεις ειναι το αγχος/φοβος/τρομος επειδή το συνδέεις με εκείνα τα γεγονότα. Εκείνα ομως έχουν παρελθει ανεπιστρεπτι, κανείς δεν θα σε κοροιδεψει. Κάνε λάθη, προχωρα, μάθε!
¨Η δυκολευεσαι να κανεις σχέση? τί ζητουμενα έχεις από εναν σύντροφο? πως ονειρευεσαι μια κοπέλα? τι στανταρντς έχεις? μήπως είσαι πολυ αυστηρός στην κρίση σου? ανοίγεσαι? δίνεσαι? πρέπει να βρεις αυτα που σε μπλοκαρουν στο φλερτ και τις γνωριμίες.
Εγώ πέρασα χρόνια που απέρριπτα τύπους που τους άρεσα επειδή δεν ήταν της σχολής μου, του επαγγελματικού σιναφιού μου. Προτιμούσα να είμαι μόνη παρα με εναν άσχετο επαγγελματικά, έλεγα δεν θα με καταλαβει, δεν θα υπαρχει κατανόηση! εμ γνωρισε τον πρώτα και αποφασιζεις μετά...Δηλαδή θελω να πω λόγω ανασφαλειας και αγχους κολλαμε σε ενα στερεοτυπο και αν δεν υπαρχει, βαζουμε Χ. Και τελικά γνώρισα εναν του σιναφιού μου, τον ερωτευτηκα σφόδρα, και με απέρριψε επειδή δεν ήμουν το μοντέλο με τις αναλογίες που γουσταρε κα μαζί μου δεν μπορούσε να ζήσει την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά που του ειχε λειψει λογω της πιεσης στα επαγγελματικά.
Κατάλαβες? εγώ ήθελα εναν συναδελφο για κατανοηση και αυτος με απερριψε ακριβως επειδη ήμουν συνάδελφος και δεν θα ειχε την ξεγνοιασια της ασχετης...