Originally Posted by
moustarda
το ξερω καλα οτι ειναι πολυ δυσκολο σε καποιους να συγχωρεσουν τον εαυτο τους.
προσπαθησε ομως να τον αποδεχτεις τουλαχιστον, καθως και οσα εκανες και δεν εκανες, με τη βοηθεια της σκεψης οτι ολοι, παντα, κανουν ο,τι καλυτερο μπορουν με βαση το τι δυνατοτητες νοητικες κ ψυχολογικες εχουν εκεινη τη δεδομενη στιγμη! ακομη και αν το αρνουμαστε οτι ''οχι, πιστευω οτι μπορουσα ανετα να το ειχα διαχειριστει ετσι'' προφανως για καποιους λογους ομως το διαχειρηστηκες αλλιως. ριξε τις ευθυνες στους λογους εκιενους και οχι σε σενα. εσυ αλλαζεις συνεχεια... εσυ επιλεγεις την καθε φορα ποιος θα εισαι με βαση και τις δυνατοτητες σου...
το εννοω με την εννοια οτι την εκαστοτε στιγμη δεν μπορουσες να κανεις κατι διαφορετικο απο αυτο, μην το δεις καν σαν ανημπορια, απλα ετσι ηταν τα δεδομενα. κατα καποιο τροπο δεξου απλως την πραγματικοτητα της καθε φορας εκεινης που σε βασανιζει ακομα...
αν καταλαβες οτι αντικειμενικα δεν θα μπορουσες να δρασεις διαφορετικα λογω των συνθηκων, τοτε θα καταλαβεις και το οτι δεν εχει νοημα να αυτομαστιγωνεσαι.
κατι πολυ ασχετο τωρα, προς τον Macgyver
μπορει να ειναι πραγματικα μαλακια οσα θα πω τωρα, και συγγνωμη εκ των προταιρων καθως δεν θελω να αποθαρρυνω κανεναν και για τιποτα....
καταλαβαινω την αναγκη/θεληση σου να κανεις παιδι
ομως εχεις σκεφτει την μερια του παιδιου;
θα μιλησω απο αυτη τη μερια, καθως ειμαι μονο 22
καταρχην, αλλα ισως αυτο ειναι και το λιγοτερο, αλλα το τοσο μεγαλο ηλικιακο χασμα γονιου - παιδιου δεν ειναι και οτι καλυτερο, καθως περιοεριζεται κατα πολυ η αλληλοκατανοηση και επικοινωνια. κι αυτο δεν εχει να κανει με ελλειψη skills καλου γονιου, αλλα με το οτι αντικειμενικα διαφορετικη αντιληψη/ερεθισματα εχει η γεννια του 50 και διαφορετικη η γεννια του 2000!
προσωπικα με στεναχωρει πολυ (αν και το εχω αποδεχτει) που ο πατερας μου δεν μπορει να με καταλαβει σχεδον καθολου, καθ'οτι δεν εχει αντιστοιχα βιωματα και εμπειριες...κατα συνεπεια νιωθω οτι δεν με ξερει και δεν τον ξερω, και αυτο αυτοματα καθιστα την επικοινωνια μας καπως τυπικη...
επειτα, και ισως αυτο ειναι και το χειροτερο, ειναι πραγματικα ασχημο να εισαι στο ανθος της ζωης σου η ακομη και στα 30 - 35, να εχεις ονειρα για σπουδες στο εξωτερικο - ταξιδια - ακομη και μονιμη ζωη στο εξωτερικο - ειτε να εχεις χτισει ηδη τη ζωη σου στο εξωτερικο - και διαφορα αλλα
και λογω της μεγαλης ηλικιας των γονιων σου να ξεκινανε οι αρρωστιες, οποτε και να ''πρεπει'' (θελεις, νιωθεις την αναγκη να εισαι εκει μαζι τους) να αλλαξεις εντελως τα σχεδια και τα ονειρα σου, ακομη και να παρατησεις την ηδη φτιαγμενη ζωη σου για να γυρισεις πισω και να πρεπει να αρχισεις απο το 0.
στην ουσια παραμεριζεις - αναλογα και την περιπτωση - σε μεγαλο βαθμο τη δικη σου ζωη ωστε να φροντισεις το γονιο σου.....
τελος θα αναφερω και το χειροτερο ενδεχομενο
ειναι πραγματικα ζορι να χανεις γονιο σε μικρη ηλικια, οσο σε πιο μικρη τον χανεις τοσο πιο ζορι, καθ'οτι δεν εχεις ΚΑΝ καταλαβει οτι ετσι ειναι η ζωη, οτι οι ανθρωποι πεθαινουν κ.ο.κ. αφου το πιθανοτερο ειναι να εχεις βιωσει εστω εμμεσα ελαχιστους εως καθολου θανατους..
εμενα οι γονεις μου ειναι 65 και ηδη εχουν αρχισει καποια προβληματα, ενω εγω μενω αρκετα μακρυα και τους βλεπω σπανια. ο πατερας μου με αγχωνει λιγοτερο καθως εχει ξαναπαντρεφτει και η γυναικα του και τα παιδια της τον φροντιζουν και με το παραπανω.
η μανα μου ομως ειναι εντελως μονη της, μενει σε πολυ ερημικο μερος και την εχω πραγματικα αγχος, ενω παραλληλα ονειρευομαι μεταπτυχιακα και ζωη στο εξωτερικο.
δεν θελω καποια συμβουλη, τα αναφερω αυτα απλως επειδη ενιωσα καθηκον μου να σε κανω να δεις και αυτη την πλευρα.