Αυτη η συμπεριφορα ειναι φασιστικη. Δεν μπορεις εσυ η οποιοσδηποτε αλλος να μου λες τι θα κανω και να αποφασιζεις για μενα.
Printable View
πως εμπλεξες ετσι ρε φιλε.... μονο νομικα αν βγαλεις ακρη.. αλλα θα πρεπει να κανεις μηνυση και στην αστυνομια και στους δικους σου... πραγμα που δεν θα το κανεις γιατι εξαρτάσαι οικονομικα από αυτους...
θα σου προτινα να κανεις την παπια και αν δεν σε ελεγχουν όταν παιρνεις τα χαπια απλα μην τα παιρνεις πετα τα...
αν τελικα εχεις ψυχωση θα φανει... αν όχι κανενα προβλημα
ειπες περπατούσες παραλια... θεσσαλονικη να υποθεσω? σε ποιο ψυχιατρειο σε πηγανε?
Εχω την χειροτερη γνωμη για την συνομοταξια των μπατσων,αλλα να βγαλουν καποιον ψυχοπαθη μονο και μονο επειδη δεν εδωσε στοιχεια πρωτη φορα ακουω.Κατι θα κανες και δεν μας το λες.Εδω αλλοι σπανε βιτρινες και βγαινουν ελευθεροι (εχοντας φαει ξυλο φυσικα στα κρατητηρια πρωτα).
Προσωπικά πιστεύω οτι οι γονείς έκαναν εισαγγελική παρέμβαση για ακούσια νοσηλεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως δεν πάει ασθενοφόρο, επειδή ο ασθενής συνήθως αντιστέκεται. Γι αυτό στέλνουν περιπολικό με αστυνομικούς.
Αγαπητέ daer, αφού κι εσύ ο ίδιος αναφέρεις οτι στο σπίτι γίνονται φασαρίες και τα σπας, θα πρέπει κάτι να γίνει σε σχέση με τη θεραπεία σου. Ηρέμησε και προσπαθείστε να βρείτε τη λύση από κοινού με τους γονείς σου και τον ψυχίατρο σε συνεργασία.
Θέλει υπομονή το πράγμα και αναγνώριση του προβλήματος από μέρους σου. Μπορεί να χρειάζεσαι αλλαγή στα φάρμακα που παίρνεις. Σίγουρα εσύ πρώτα θα θέλεις να αισθάνεσαι καλά, να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι και να προχωρήσεις και την προσωπική σου ζωή όπως την ονειρεύεσαι.
Άσε την οργή και τον φόβο στην άκρη, μόνο ζημιά θα σου κάνουν. Ξεκίνα να βάζεις στόχους, μικρούς στην αρχή και μετά αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι όλο και καλύτερα.
Θα μπορουσες να πηγαινες για μια ταυτοποιηση στοιχειων, και θα εφευγες ησυχα και ωραια!
Μηπως ήσουν σεσημασμενος, σε ειχαν σημανει παλαιοτερα ως επικινδυνο στοιχειο, και για αυτο σε πλησιασαν, οποτε οταν εσυ αρνηθηκες, το θεωρησαν-και φυσικα ειναι-αντισταση κατα της αρχης οποτε σε συνελαβαν??
Και οταν εσυ αρχισες να χτυπιεσαι σαν χταποδι και δεν μπορουσαν οι αστυνομικοι να σε κουμανταρουν, σε εστειλαν στο ψυχιατρειο να ηρεμησεις?
Και στο ψυχιατρειο επισης δεν ησουν συνεργασιμος με τους γιατρους, φωναζες για την ιδεολογια σου, χτυπιοσουν, οποτε σε χαρακτηρισαν ψυχωτικο?
Οι ιδεολογιες στη θεωρια ειναι τελειες, στην πραξη ομως οπως βλεπεις πληρωνονται παρα πολυ ακριβα!
ευτυχως ή δυστυχως, στο παιχνιδι πρεπει να συμμορφωνομαστε με τους κανονες που αλλοι εθεσαν για εμας, δεν στηνουμε τους δικους μας κανονες. Και ο κανονας λεει οτι την αστυνομια τη σεβομαστε ως επισημη κρατικη αρχη, του κρατους που ζουμε! Και τους γιατρους τους σεβομαστε, δεν χτυπιομαστε, δεν φωνασκουμε, δεν ουρλιαζουμε, επικοινωνουμε!
Οποτε, αν οντως δεν εχεις ψυχωση, πρεπει να συνεννοηθεις με εναν ψυχιατρο που εμπιστευεσαι, τα φαρμακα να τα κοψεις σταδιακα και να επανελθεις σε νορμαλ φαση.
Και ισως με ψυχοθεραπεια να δουλεψεις τη σχεση σου με την ιδεολογια σου!
Δυσκολος καιρος για "επαναστατες"...
κοιτα το θεμα ειναι απλο, αμα καποιος δεν εχει ψυχωση κοβονται τα φαρμακα πολυ αργα (μηνες κραταει αυτο) για να μην υπαρχουν παρενεργειες πολλες απο το κοψιμο.
αμα δεν επανελθει καποια ψυχωση παει να πει οτι το ατομα αυτο δεν εχει ψυχωση.
αλλα η διαδικασια πρεπει να γινει αργα αργα και οταν ο ασθενης νιωσει οτι του επανερχεται η ψυχωση να αυξησει τα φαρμακα του.
αμα καποιος ομως εβλεπε αστυνομικους και ηταν φαντασματα και ολα αυτα ηταν στο μυαλο τοτε θα ειχε ψυχωση οντως.
σε ψυχολογο πηγες για να μιλησεις και να διαλυθουν αυτες οι παρεξηγησεις ; αυτοι ακουνε περισσοτερο και συνεργαζονται με το γιατρο.
επισης προσεχε γιατι και τα φαρμακα ταρασσουν τα νευρα και σε κανουν χειροτερα τουλαχιστον εγω ετσι το ενιωθα προσωπικα.
λενε οτι προκαλουν αγχος τα φαρμακα, ανησυχια κλπ. .
βασικα ο θυμος δεν ειναι ψυχωση αλλα κατι πιο απλο, ψυχωση ειναι να βλεπεις φαντασματα, να ακους φωνες, μανια καταδιωξης κλπ.
μια συμβουλη : μη φωναζεις κλπ. γιατι εμπλεξες με αυτους και συμβουλευσου κανενα γιατρο αλλο μονος σου να σου πει πως τα κοβουν τα φαρμακα. τα φαρμακα οντως εχουν σοβαρες παρενεργειες και σωματικα και νοητικα (συρρικνωνουν κ τον εγκεφαλο).
Είναι πολύ σοβαρά αυτα που καταγγέλεις!
Πολλές φορες συμβαίνουν τέτοιες αυθαιρεσίες.
Για να ρίξω μερικές ιδέες πάντως αν δεν τις έχεις ήδη σκεφτεί...
Θα ήταν νομίζω χρήσιμο να προσπαθήσεις να το συζητήσεις ήρεμα και χωρίς εκρήξεις με τους γονείς σου. Ξερω ίσως είναι δυσκολο να γίνει αν δεν εχουν διάθεση να σε ακουσουν αλλα εξάντλησε ότι περιθώρια υπάρχουν. (πίστεψε με δεν είσαι ο μοναδικός που έχει τέτοια θέματα)
Αν έχεις πρόβλημα με το φάρμακο που παίρνεις, ζήτησε από το γιατρό να στο αλλάξει με κάτι άλλο (υπάρχουν πολλα φάρμακα εκεί έξω).Αν πάλι θεωρείς ότι το παίρνεις χωρίς λόγο και θες να το κόψεις πάντα αυτό γίνεται με τη βοηθεια γιατρού και όχι χωρίς. Γνωριζεις με ποιο τροπο παρεμβαίνουν οι γονεις σου στους ψυχιατρους;
Αφού δηλώνεις ότι ανήκεις σε πολιτικό χώρο μήπως να έρθεις σε επικοινωνία με καποια ομάδα που λειτουργει στη πόλη σου να το συζητησετε;. Αν ασχολείται και με θεματα υγείας ακόμα καλύτερα.Πιθανόν να υπάρχουν στην πόλη σου και ομάδες αυτοβοήθειας για ατομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα. Καταστολής,εισαγγελικών εντολών κλπ.....
Παραδειγμα αναφέρω την ομαδα https://www.facebook.co/ELEFTHERIPTOSI/?fref=nf αν εισαι από θεσσαλονίκη (και μένα το μυαλό μου εκεί πήγε)
Κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως να εξαντλήσεις ότι περιθώρια υπάρχουν με τους γονείς σου.
Από αυτά που έγραψες φένεται ότι το έχεις ψάξει καλά το θέμα της αστυνομικής αυθαρεσίας και της εισαγγελικής εντολής. Να κάνεις κάτι άλλο παραπάνω, ειδικά αφού δεν έχεις χρήματα για δικαστήρια, είναι κομματάκι δύσκολο νομίζω.
Δυστυχώς πάρα πολύ δύσκολα βρίσκει το δίκιο του καποιος. Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη από τις πολιτικές επιλογές που έχεις κανει. Αυτό που μπορείς σίγουρα να κάνεις για να μην περάσει στο ντούκου, είναι να κάνεις καταγγελία και πιο επίσημα. Για την καταγραφή τέτοιων περιστατικών όπως το δικό σου υπάρχει το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (https://mentalhealthhellenicobservatory.wordpress.com/). Επίσης το «Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές» http://hearingvoices.gr/index.php/ και η Πρωτοβουλία Ψ (https://protovouliapsy.blogspot.gr/)
Δεν γνωρίζω φυσικά αν λόγω αυγούστου μπορείς να βρεις καποιον άμεσα μπορείς σίγουρα να προσπαθήσεις να το κάνεις.Στα αντίστοιχα sites που σου εγραψα μπορεις να βρεις και τα email.
Προφανώς και ήμουν κάπως επιθετική,αλλά δεν μπορώ να ακούω ένα άτομο να περιγράφει την ψύχωσή του,και να του λέω ότι και οι άλλοι -να το κυνηγήσει νομικά.Χειρότερο θα του έκανα-παρά θα βοηθούσα και επειτα με λέει και φασίστρια που του λέω πολύ ευγενικά να παίρνει τα φάρμακά του.Αν θέλει ας μην το κάνει.
Και ναι έχω πάθει ψύχωση και ευτυχώς με φάρμακα συνήλθα γρήγορα.
Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Όπως ανέφερα η οργή μου οφείλεται στη βία που υπέστησα και όχι σε κάποιο ψυχικό νόσημα. Κάθε φορά που σκέφτομαι τον εξευτελισμό και την ταπείνωση που ένιωσα, οι μπάτσοι να με σέρνουν με χειροπέδες να προσπαθώ να εξηγήσω την κατάσταση στους γιατρούς και να μη με πιστεύουν και να με αγνοούν, να με κρατάνε δεμένο κλπ.. όλα αυτά έχουν πληγωσει την τιμή μου ανεπανορθωτα.. Λες και ήμουν ένα παίδακί 5 χρόνων και αυτοί ήταν οι γονείς μου που ανέλαβαν να με σοφρωνισουν για τη συμπεριφορά μου.. Απο την εμπειρία αυτή κατάλαβα οτι οι ψυχίατροι καταχραζονται την εξουσία που τους δίνεται και οτι γενικά προσπαθούν να σου βρουν προβλήματα.. Και να μην έχεις τίποτα αυτοί θα σου διαγνώσουν κάτι.. Όσον αφορά την νομική πλευρά του ζητήματος, υπάρχουν 2-3 υποθέσεις με παρόμοιο ιστορικό με το δικό μου όπου έγινε καταγγελία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιδικάστηκαν αποζημιώσεις. Το θέμα ειναι βέβαια οτι εκτός απο τα οικονομικά, δεν ξέρω και απο που να ξεκινήσω για να το κυνηγήσω..Για παράδειγμα δεν ξέρω αν μπορώ να αποδείξω αυτά που έγιναν μέσω επισήμων εγγράφων (αναφορές αστυνομίας, στοιχεία απο νοσοκομεία, μαρτυρίες κλπ) δυστυχώς δεν γίνεται βρω κάποιον αυτόπτη μάρτυρα και ο δικηγόρος μου λέει πως αν η διαδικασία έγινε παράνομα τότε εύκολα μπορεί να συγκαλυφθει γιατί η κλήση στον εισαγγελέα έγινε απο αστυνομικό.. Όσον αφορά το κόψιμο των φαρμάκων μπόρεσα και βρήκα το ΕΚΕΨΥΕ στην Θεσσαλονίκη που παρέχει δωρεάν ψυχιατρική υποστήριξη και θα πάω εκεί απο Σεπτέμβριο για να τους εκθέσω την περίπτωση μου.. Ελπίζω να με πάρουν σοβαρά και να με βοηθήσουν.
Μην συνεχίσεις να εξευτελίζεις την αξιοπρέπεια σου.Είναι σαφές ότι χρειάζεται να παίρνεις τα φάρμακά σου και γι'αυτό τα παίρνεις.Αν πιστεύεις ότι δεν σε βοηθάνε μπορείς να το συζητήσεις με κάποιον ψυχίατρο,να σου αλλάξει αγωγή και να αισθάνεσαι καλύτερα ή ακόμα να ακολουθήσεις και κάποια ψυχ.υποστήριξη,όπως και εσύ ανεφερες.....
Είναι δύσκολο για κάποιον να δεχθεί μία χρόνια ασθένεια,έχω και εγώ προβλήματα υγείας και ξέρω πώς είναι,αλλά το να σταματήσεις τα φάρμακά σου,ή να τρέχεις δεξιά και αριστερά και να σπαταλάς χρήμα και αξιοπρέπεια είναι καλυτερο να αποδεχθείς την κατάστασή σου και να προσπαθήσεις να βελτιωθείς όσο περισσότερο μπορείς.
Φιλικά.
daer για να βγει αρχικα εισαγγελικη εντολη για να κλεισουν καποιον μεσα... θελει 2 γνωματεύσεις από ψυχιατρους...
αν δεν υπαρχουν αυτές οι γνωματεύσεις η ολη διαδικασια ηταν παρανομη... η εισαγγελικη εντολη γραφει πανω το ονομα του εισαγγελεα.. γιατι δεν κανεις τον κοπο με έναν δικηγορο που δεν θα χρειαστεί να του δωσεις πολλα σε πρωτη φαση να βρεις τον εισαγγελεα στα δικαστηρια και να του πεις τι εγινε... επισης μπορει να βρει με ένα τηλεφώνημα ο δικηγόρος τον/την γιατρο που σε κοιταξε όταν σε πηγαν μεσα και να ζητησει εξηγήσεις... καθως και αντιγραφα των γνωματευσων και φυσικα το εξιτηριο που πανω αναγραφει την παθηση και λογικα πρεπει να το εχεις και αν δεν το εχεις εσυ το εχουν οι γονεις σου....
όλα αυτά βεβαια αν θες να κινηθείς νομικα.... αλλα ασε με να σου διξω και μια άλλη διασταση του θεματος....
όταν με μπουζουριασαν πρωτη φορα εβαλα δικηγορο να το ψαξει και ημουν ετοιμος να κανω μηνυσεις... ειχα τα λεφτα και ειχα δικους μου δικηγόρους να τις κανουν... δεν το κανα... η αληθεια είναι ότι τα χρειαστηκαν ολοι όταν αρχισε να τους ενοχλεί....
τελικα δεν εκανα... και το ειδα αλλιως το θεμα... με ψυχωση και κατεπεκτασην σχιζοφρενεια παιρνεις βαθμο αναπηριας 67% τουτεστην μπορεις να παρεις συνταξη αν εχεις ενσημα ή επιδομα από την προνοια αν δεν εχεις...
με λιγα λογια τωρα θα παιρνω την συνταξουλα μου μεχρι να γερασω και θα πινω στην υγεια του κρατους που με εβγαλε τρελο....