-
σορρυ που αργησα να απαντησω!ξερω μεσα μου οτι ολες αυτες τις εμμονες δεν τις πιστευω και δεν ειναι πραγματικες αλλα ειναι λες και ο εγκεφαλος μου προσπαθει 24 ωρες το 24ωρο να με κανει να τις πιστεψω!και συνεχεια κανω ενα φαυλο κυκλο μεσα στο μυαλο μου.. το εχεις εσυ αυτο;ειναι σκετη τρελα!
-
ε φυσικα..κοιτα εγω δεν εχω ΙΔΨ..αλλα συνηθως οταν πεφτω με καποια αφορμη..σκεφτομαι συνεχομενα αυτη την αιτια που με εφερε παλι να εχω καταθλιπτικο επεισοδιο με αποτελεσμα να τρωω κολλημα κ να μην μπορω να ησυχασω..
νιωθω σαν εξωγηινος κ σαν να μην χραω πουθενα..υποφερω μεχρι να με πιασει το φαρμακο..
αλλα δωσε βαση σε αυτο που σου λεω.. το ζολοφτ τωρα τα κανει τεραστια κ χειροτερα...
αν δλδ εχεις μια εμμονη..θα την κανει ακομα χειροτερη μεχρι να πιασει.
βιωνεις κ παρενεργειες του χαπιου τωρα..
ελα τωρα! τι συζηταμε..αφου ξερεις οτι θα περασει!!! ελεος!
μην φοβασαι..εδω ειμαστε.
-
μακαρι φιλη μου..τι να πω..δεν το αντεχω αλλο αυτο το πραγμα!δεν το αντεχω αλλο αυτο το πραγμα στη ζωη μου!!
-
ελα ψυχραιμια!! μα βλεπεις οτι ολοι αυτα παθαινουμε δεν εισαι ο μονος! δεν το βλεπεις?κανε υπομονη να πιασει το φαρμακο τωρα παλι.
οκ?υπομονη! κ μεχρι να πιασει κανε απο μεσα σου εναν σωστο διαλογο..λεγε "ξερω τι ειναι ..θα περασει"
ψυχραιμια!
εγω θα φυγω τωρα σχολασα κ δεν θα μπω αλλο μαλλον...ο.τι θελησεις στειλε κ θα το δω το πρωι ναι?
φιλια!
-
εγινε κοριτσι μου φιλια ευχαριστω πολυ!
-
παιδια οποιος εχει αυτη την αναθεματισμενη παθηση ας μπει να γραψει..να ανταλλαξουμε αποψεις, να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον..πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο!
-
καλημερα! πως εισαι σημερα??
-
καλημερα!!πως να ειμαι;παλι ουσιαστικα το ιδιο χαλι!κοριτσι μου το θεμα μου εχω καταλαβει οτι πλεον δεν ειναι η αποπρωσοποποιηση..ειναι οι κολοεμμονες..ειναι ενας απιστευτος φαυλος κυκλος ο οποιος δεν εχει τελειωμο..για να σου δωσω να καταλαβεις μου ερχεται η σκεψη "δεν ειμαι ο εαυτος μου, τι ειναι εγω, ποιος ειμαι,κοιταω τους αλλους και λεω ποιος ειναι αυτος, γιατι να τον λενε ετσι κτλ" . Μετα απο αυτες τις σκεψεις προσπαθω να τις εκλογικευσω και να γυρισω στην πραγματικοτητα.. οταν νιωθω οτι με τραβανε και δεν μπορω αγχωνομαι και λεω το εχασα ειμαι τρελος, μπορει να τις ποστευω κ τετοια!ζω ενα δραμα!ειναι αδικο!
-
και ολο αυτο ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ξεκινησε απο το σοκ που ενιωσα οταν επαθα την αποπρωσοποποιηση!δηλαδη αυτο το συναισθημα που βιωσα τοτε εξελιχθηκε σταδιακα σε εμμονη με ολα αυτα τα υπαρξιακα!
-
ε ετσι εινια η ΙΔΨ ρε..συνελεθε μη λες μαλακιες..δεν εισαι τρελλος.
αλλο η τρελλα ρε φιλε κ αλλο η ΙΔΨ.
η ΙΔΨ ειναι επιμονες μαλακισμενες σκεψεις..οκ το εχω περασει σε μικροτερη ηλικια πριν 20 χρονια που τοτε δεν υπηρχε κ νετ κ δεν ηταν ευρεος διαδεδομενα αυτα..κ ειχα σαλταρει..μου ηρθαν εμμονες μετα την καταθλιψαρα κ τις κρισαρες πανικου που επαθα..ξεκινησα ψυχολογο κ μολις συνηλθα απο την καταθλιψη αρχισαν να με χτυπανε οι εμμονες..η χειροτερη μου ηταν οτι μπορω να σκοτωσω καποιον..μετα οτι μπορει να βγαλω τα ρουχα μου στον δρομο, μετα οτι μπορει να βρισω στην εκκλησια..κατι μαλακιες που δεν μπορυοσα να ελεγξω κ με εκαναν κ ετρεμα..μια μια εμμονη ανελσα με τον ψυχολογο μου...φουλ θεραπεια φουλ αναλυση κ σιγα σιγα κοπηκαν. κ απο τοτε δεν το ξανα επαθα αυτο..
κ τωρα καμια φορα κολλαει το μυαλο μου αλλα οχι σε ηλιθιες σκεψεις..αλλα σε γεγονοτα που εγιναν κ με πικραναν..αλλα ειναι πραγματικα γεγονοτα..
εμενα προσωπικα με εσωσε η ψυχοθεραπεια..αυτα εξαφανιστηκαν εντελως !
-
επιπλεον οταν ερχετα μια σκεψη σου λεγε απο μεσα στοπ..ξερω οτι σε βαζει σε διαδικασια να ψαξεις αν ολα ειναι αληθινα κλπ..σε νιωθω..ομως αυτο την τρεφει.
ο ψυχολογος μυο παντα μου ελεγε οτι οταν μου ρχεται η κωλοσκεψη να λεω στοπ να κανω κατι αλλο κ να την παραταω την σκεψη στη μεση κ να τη αφηνω να βγαινει μονο στην συνεδρια οπου εκει την αναλυαμε..καπως ετσι περασε..
κ πλεον οταν παω να κολλησω με κατι..λεω απο μεσα μου ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΠ.κ σταματαει κ μετα το ξεχναω κ μετα περα βρεχει..θελει διαχειριση..τιποτ αλλο απλη διαχειριση.
πιθανον θα πρεπει να πας σε ψυχολογο κ να κανεις φουλ δουλεια!! δεν αρκουν κ τα φαρμακα παντα μη νομιζεις.
πρεπει να στρωσεις κ κωλο να το δουλεψεις.
εγω τοτε πηρα δανειο να ξεχρεωσω ψυχολογο..εδωσα εκατομμυρια μου πηρε πολλα χρονια κ τωρα ...χρωσταω στην alpha bank!!!χαχαχαχχαχαα!
αλλα προτιμω να χρωσταω κ να ειμαι καλα παρα να μη χρωσταω κ να ειμαι σκατα.
-
ενιωσες ποτε να χανεσαι απο την πραγματικοτητα;;να ξεχωριζεις αυτο που βιωνεις στο κεφαλι σου απο την πραγματικοτητα και να θες να γυρισεις σε αυτην αλλα να βλεπεις οτι δεν σε αφηνει ο εγκεφαλος σου;
-
θα ξεκινησω τωρα ψυχοθεραπεια..μου το προτεινε ο ψυχιατρος!
-
ενιωσα πολλες φορες λογω αποπραγματοποιησης καπως ετσι..οχι ακριβως ετσι..
οτι βλεπω ενα ονειρο..κ μια θολουρα στον εγκεφαλο..δεν ξερω αν ειναι το ιδιο..
πιο πολυ βιωνα φοβο μη φυγω απο την πραγματικοτητα..κ αυτο με αγχωνε περισσοτερο.
σν κανεις ψυχοθεραπεια θα πας τελεια! ειναι το κλειδι κ η λυση σε ολα.
θα νιωσεις ασφαλης που το χρειαζεσαι αυτη τη στιγμη πολυ..θα νιωσεις σιγουρα καλα κ απο την πρωτη συνεδρια..ξεκινα κ μη το παρατησεις..κανε ο.τι μπορεις για να το κανεις..εν αναγκη δανεισου..δουλεψε κλπ κλπ.
δεν εχεις φυγει απο την πραγματικοτητα..αλλιως δεν θα μου μιλαγες.
απλα φοβασαι τοσο πολυ μη φυγεις που το βιωνεις κ σου φσινεται οτι φευγεις..δεν γινεται ομως αυτο με τιποτα γιατι πολυ απλα δεν πασχεις απο την ασθενεια αυτη,οκ?
εγω μεσα στην αποπραγματοποιηση εκανα κ dejavu..κ ενιωθα τοσο παραξενα κ εκλανα πανω μου..
-
για να σου δωσω να καταλαβεις λεω πχ ποιος ειμαι κτλ και νιωθω αυτο το αισθημα της αποπρωσοποποιησης..οταν καταφερνω και νιωθω ο εαυτος μου και λεω ολα κομπλε μη σκεφτεσαι μαλακιες ειμαι καλα..οταν ομως ειναι εντονο αυτο το αισθημα και δεν μπορω να ξεφυγω απο αυτο..τοτε λεω παει το εχασα εχω ψυχωση!κτλβες;