Παντως και η πρώην κολλητή συντάχθηκε με το μέρος της, μπορούσε κάλλιστα να της πει οτι δεν της επιτρέπει να μιλάνε έτσι για τη φίλη της...
άρα η άλλη βρήκε πρόσφορο έδαφος...
Printable View
Παντως και η πρώην κολλητή συντάχθηκε με το μέρος της, μπορούσε κάλλιστα να της πει οτι δεν της επιτρέπει να μιλάνε έτσι για τη φίλη της...
άρα η άλλη βρήκε πρόσφορο έδαφος...
Φυσικά, αυτο είναι που με εχει πειράξει περισσότερο... οτι ενώ είχαμε περάσει 12 χρόνια πάρα πολλά μαζί, την είχα στηρίξει σε πολλές δυσκολίες(καθώς οι γονείς της ζούνε σε άλλη χώρα κι ήταν μόνη εδώ στην αρχή,ημουν το στήριγμά της σε ότι χρειάστηκε), εκείνη όχι απλά δεν με υπερασπίστηκε, αλλά προβάλλει κι εκείνη τα ίδια επιχειρήματα με την άλλη. Ότι νευρίαζα στα παιχνίδια και πως δεν την φιλοξένησα ποτέ κλπ... Σαν να έπαθε αμνησία και ξέχασε ότι καλο εκανα για εκείνη(μικρό ή σημαντικό). Ότι δεν με αντιμετώπισε από κοντα να μου πει τα παράπονα που είχε από μένα(όποια κι αν ήταν αυτά) μετά από τόσα χρόνια φιλίας, και μου ακύρωσε την κουμπαριά μέσα από μηνυμα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης 2 μήνες πριν τον γαμο μου...
Να πω σε αυτό το σημείο, οτι η χειριστική είχε προσπαθήσει στην αρχή της γνωριμίας μας πριν απο 2,5 χρόνια να μου βάλει λόγια για την εν λόγω πρώην ΄κολλητή, αλλά εγώ δεν της επέτρεψα και αρπαχτήκαμε...
Από κει και πέρα έχεις δίκιο, οτι προφανώς βρήκε και τα έκανε. Γι αυτό δε θα ήθελα καμιά απ'τις δύο στη ζωή μου πλέον.
"όμοιος ομοίω αεί πελάζει" που έλεγε κι ο Πλάτων.
δηλαδή ακύρωσε την κουμπαριά επειδή εσύ θύμωνες όταν έχανες στα παιχνίδια???
και οταν δεχθηκε την κουμπαριά, πώς τη δέχθηκε??
τέτοια κουλη δικαιολογια δεν εχω ξανακουσει...............
Όταν της το ειχα πει 1 χρόνο πριν το γαμο, εβαλε τα κλαματα απο χαρά, μου έλεγε πως την έκανα απίστευτα χαρούμενη και πως την τιμησα που την επελεξα γιατί ήμουν η καλύτερη φίλη της και με αγαπούσε πολύ.
Η πρώτη της δικαιολογία που εγραψε, ήταν πως δεν είχε λεφτά(το ποσό ήταν ελάχιστο 200 ευρω), κι εγώ της είπα θα τα καλύψουμε εμείς. Μετά όταν δεν μπορούσε να το στηρίξει αυτό άλλο, μου ειπε πως δεν ημασταν πλεον κοντα. της Είπα πως μια βδομάδα πριν είχαμε πάει μαζί στο εξωτερικό μια βδομάδα και είχαμε περάσει και πάρα πολύ ωραία) και όταν ειδε και πως αυτο δεν εστεκε επίσης μου ελεγε τις πιο κουλες διακιολογίες(σαν αυτες που ανεφερα παραπάνω).
Να αναφέρω πως σε κανά δυο τελευταίες εξόδους πριν να μου στείλει το μήνυμα που είχαμε βγει 3άδα και με την άλλη(την χειριστική) η τελευταία με ειρωνευόταν συνεχως και με μείωνε και εκεί κατάλαβα πως υπάρχει έντονο αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό μου, όμως το είχα καταπιεί τη δεδομένη στιγμή γιατί ελεγα πως ήταν ιδέα μου...τελικά μόνο ιδεα μου δεν ήταν...
ααα καλαααααα
η φιλη σου αυτη, η πρωην κολλητή σε τί φάση είναι???
Είχε 7 χρόνια σχέση με ενα πολύ καλό παλικάρι, αλλά και πάλι η χειριστική την χώρισε βάζοντας λόγια, ενώ μόλις το παλικάρι της είχε κάνει πρόταση γάμου.... Της ελεγε πως δεν εχει αρκετα λεφτά για οικογένεια, πως είναι μαμακιας, πως δειχνει να μην την θελει αλλο.Εγώ τον ήξερα πολλά χρόνια και πριν από εκείνη και ήταν πολύ καλό παιδί και την νοιαζοταν.
Όταν βγήκαμε πάλι οι 3 μας,μετα τον χωρισμό τους κι εγω είπα στην πρώην κολλητή πως δεν βρίσκω λόγω χωρισμού(πραγματικά δεν υπήρχε ουσιαστικος λογος, άλλωστε κανεις μας δεν ειναι τέλειος) η χειριστική μόνο απ' το λαιμό δε με άρπαξε, ότι και καλά δεν θέλω να την δω ευτυχισμένη που βρήκε το κουράγιο και χώρισε κλπ.
Φαινόταν πως ήταν δυστυχισμένη με τον χωρισμό,αλλά σαν να φοβόταν πως αν του μιλήσει θα απογοητεύσει την χειριστική, εγω ετσι το κρινω.
Σημειωτέον, και το παλικάρι με μήνυμα τον χώρισε ενώ εκείνος ηταν στη δουλειά, μαζεψε τα πράγματα της κι έφυγε...
Χειριστική φίλη?
Ξέκοψε από αυτήν as soon as possible.
Δυστυχώς οι χειριστικοί άνθρωποι τείνουν να είναι ιδιαίτερα ευφευείς, οι οποίοι είναι μαθημένοι στο να ανακαλύπτουν αδυναμίες και κενά σε ανθρώπους σχέσεις και μάδες και τα χειρίζονται δεξιότεχνα προς όφελός τους.
Η φίλη σου δεν νομίζω ότι ήταν κακιά αλλά πιο αδύναμος χαρακτήρας και επειδή ο χειριστικός άνθρωπος εχει ταλέντο στο να ανακατώνει πάτησε σε ευαίσθητα σημεία. Τώρα θαρρούν και οι δύο πως εσύ ήσουν ο εχθρός και έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με κύριο στόχο την προστασία τους από σένα. Αλλά όλα αυτά είναι μια φούσκα, η φίλη σου αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει τι συνέβη και μην ανησυχείς για την τιμωρία του χειριστικού ανθρώπου, ήδη ένας άνθρωπος που καταντά καιροσκόπος και ωφελιμιστής έχει τη δική του προσωπική καταδίκη.
Απλά προσπάθησε οι επομενς φιλίες σου να είναι πιο καίριοι χαρακτήρες και πιο σταθεροί σαν προσωπικότητες στις αξίες τους!
"Τώρα θαρρούν και οι δύο πως εσύ ήσουν ο εχθρός και έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με κύριο στόχο την προστασία τους από σένα."
Ολόκληρη η απάντηση σου αποτυπώνει και τις δικές μου σκέψεις για τα συμβάντα, αλλά κυρίως το κομμάτι που ξεχώρισα θελω να πω οτι με εκφράζει απόλυτα καθώς αυτό μου το ανέφερε στο τελευταιο της μήνυμα που ελαβα η χειριστική.
Ήσουν to the point!
έτσι είναι...
να σου παριστάνουν το φίλο μπροστά και να σου σκάβουν το λάκκο πισώπλατα για να σε θάψουν με τα ίδια τους τα χέρια...
Οταν ήμουν μαθήτρια, κάτι τέτοιες τις απέφευγα γιατί τις φοβόμουν. Μασαγα και έσκυβα το κεφάλι, δυστυχώς...
Μετά όταν η ζωή σε αναγκάζει να συνυπάρξεις σε ένα πλαίσιο πχ επαγγελματικό με τέτοια άτομα, και σε πατάνε, εεεεε δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσεις... αλλά θέλει τρόπο!
Εμενα μου βγηκε πολυς θυμος, πολλά νεύρα, ευερεθιστότητα, να μιλάω απότομα.... αυτές θέλουν διπλωματία, με τέχνη να τις κολλάς στον τοίχο, ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν !
Και ακόμα δεν το έχω βρει τελείως... την τελευταία φορά που μου έτυχε τέτοια περίπτωση, μπινελίκωσα>>> τής έστησα παγίδα, δηλαδή της ειπα κατι για μενα εν ειδει εξομολογησης και χωρις να είμαι σιγουρη ότι όντως με θαβει πισώπλατα. Και όντως το έκανε θέμα, την τρίχα τριχιά!!! και πολύ χυδαία...Αλλά το κακό είχε γίνει. Είχε ήδη παρασύρει την κοινή φίλη, η κοινή φίλη είχε παρει το μερος της χωρις να μου πει τιποτα, οποτε για μενα είχε τελειωσει και αυτή μαζί.
Λυπηρό, αλλά συνηθισμένο. Πολλές έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις.
Απαλλάχθηκες!!
Αυτο που δεν κατάλαβα είναι με ποιο τρόπο σε παρενοχλούν με μυνήματα.
εννοώ οτι ενώ εχω ζητήσει κι απ' τις δύο να μην εχουμε επικοινωνία καθώς μετά τα γεγονότα ούτε νόημα έχει αλλά δεν θέλω κι όλας, ειδικά η χειριστική μια φορά στις 2 εβδομάδες θα μου στειλει κάποιο μήνυμα που ειναι τελείως αλλοπρόσαλλο. Απ' τη μια μου γράφει είμαι χαρούμενη που είσαι καλά στη ζωή σου/ χαίρομαι που σου πηγαίνουν όλα ρολόι κι απ την άλλη μου γράφει χαίρομαι που βγήκες απ' τη ζωή μας/ είσαι νευρική και μας δημιουργούσες ασχημα συναισθήματα και σκέψεις κλπ...εν τω μεταξύ, έχω κι εγω 1000 ελαττώματα, αλλά νευρική σε καμία περίπτωση δε με λές.
Εγώ αυτό το λέω παρενόχληση γιατί με χαλάει πολύ όλο αυτό. Της έκανα όμως φραγή μηνυμάτων μετά το τελευταίο που έλαβα κι ηρέμησα...