πηγα σημερα το πρωι στο γιατρο στο ΚΨΥ για 1η φορα εκει.μου πηρε ιστορικο.συμφωνησε με τη διαγνωση.ειπε οτι ανηκω στο 85% αυτων που παιρνουν φαρμακα αλλα που εχουν επεισοδια.η προγνωση ειναι κακη γιατι τα ψυχωτικα αρχισαν απο πολυ μικρη ηλικια. ζωγραφισε σε ενα χαρτι το πως λειτουργει η παθηση με τους νευρωνες και τη ντοπαμινη και το τι κανουν τα φαρμακα.μου ειπε καποιες φορες οι καταθλιψεις και το αγχος που παθαινω πριν τα ψυχωτικα επεισοδια ειναι προδρομα συμπτωματα.ειπε οτι δεν περναει αλλα οτι οταν μεγαλωσω μπορει να εχω λιγοτερα επεισοδια με φαρμακα που ειναι πιο δυνατα και μπορει να μου ταιριαξουν καλυτερα.αν δεν περασουν 3-6 μηνες οπου να ειμαι τελειως καλα δε μπορουμε να κανουμε μειωσεις.
απο σημερα το μεσημερι αρχισε παλι το αισθημα της παρακολουθησης και προσπαθω να το εκλογικευω οσο ειναι νωρις αλλα δεν πιανει και πολυ και φοβαμαι μηπως ξανακυλησω και τελειωσει αδοξα αυτο το 10ημερο που ειμαι καλα..
αυτο που με βασανιζει ειναι η σκεψη πως αν οταν ημουν 14 ειχα αντιδρασει αλλιως και δεν περναγα τη βαρια καταθλιψη φανταζομαι οτι δε θα ακολουθουσαν λογικα τα ψυχωτικα και τωρα δε θα ειχα θεμα.και τα εχω βαλει με ον εαυτο μου τωρα..γιατι να ημουν τοσο αδυναμη? με εχει παρει απο κατω..