Originally Posted by
Mara.Z
Υποτίθεται ότι πας για να μιλήσεις όπως δεν μπορείς ούτε στον κολλητό σου, να βγάλεις πράγματα από μέσα σου, και να νιώσεις την εμπειρία ότι ο άλλος απέναντί σου σε καταλαβαίνει, σε νιώθει. ΄Και να αποκτήσεις επίγνωση, να συνειδητοποιήσεις τί νιώθεις και γιατί. Και μέσα από όλο αυτό, να βρεις μια κάποια λύτρωση, μια διέξοδο...
Δεν κανεις ψυχοθεραπεια για να σου λύσουν αυτόματα και μαγικά τα προβλήματα, πας για να καταλαβεις πού σκαλώνει και γιατί ο κόμπος στο χτένι. Αντιμετωπίζεις πχ μια εσωτερική σύγκρουση, ένα δίλημμα και δεν το παλεύεις μόνος σου. Ε ναι η ψυχοθεραπεια σε έναν καλό ψυχοθεραπευτή μπορεί να ανοίξει δρομο...
Εγώ πχ την κατανόηση που εισέπραξα από ψυχιάτρους δεν πρόκειται να την πάρω από κανένα περιβάλλον, φιλικό ή ακόμα χειρότερα συγγενικό, ίσα-ίσα εκεί θα με κατηγορήσουν κιόλας ότι φταίω. Ο φιλος θα σε συμβουλέψει, θα σου πει τη γνώμη του, θα σε κατευθυνει. Ο ψυχοθεραπευτης πάλι ποτε δεν θα σε κατευθυνει.
Δεν εχουν όλοι τις ίδιες αντοχές ούτε την ίδια δύναμη απέναντι στις δυσκολίες...
Και επίσης υπάρχουν άτομα που οσο παράταιρο κι αν ακουστεί, τα βγάζουν πέρα άνετα στα δύσκολα και την πατάνε στα εύκολα...
Τα φάρμακα τα παίρνουμε όταν έχουμε οργανικά συμπτώματα πχ δεν μπορω να φάω/να κοιμηθώ/να δουλέψω/να μαζεψω το θολωμενο μου μυαλό/εχω σκεψεις που εχουν καταντησει εμμονες κλπ κλπ. Δεν χαπακωνομαι επειδη σημερα νιώθω down ή δεν έχω κέφια, βαριέμαι κλπ. Εχουν και τα χαπια τις δικές τους δυσκολίες, δεν σου λύνουν τα προβληματα την ίδια στιγμη μαγικά...