Originally Posted by
kutchunie
Βασικα δε με νοιαζει τι θελει να δει κάποιος, εγώ θα λέω αυτό που σκέφτομαι και δε θα καταπιεστώ ούτε θα αυτολογοκριθώ.
Δεν ξέρω τι εννοείς πολύ καλό μισθό, πάντως ένα χιλιάρικο το μήνα δεν φτάνει ούτε για πλάκα. Εγώ εχω δυο μωρά βεβαια αλλά υπολογίζω ότι τα εξοδα του σπιτιου είναι περιπου 200-250 την εβδομαδα χωρις να βαζω μεσα ενοικια και ρευματα εξοδα θερμανσης κτλ. Δε στα λέω για να μου πεις ποσα παίρνεις ή κάτι. Αυτά στα λέω για να τα σκεφτείς μόνη σου, γιατί θεωρώ πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.
Βασικα όπως το λες νομίζω πως το δικό σου λάθος είναι πως του επιτρέπεις να εχει αυτή τη συμπεριφορά την αλλόκοτη απένταντι σου. Δεν ευθυνεσαι εσύ αν είναι διαταραγμένος ετσι, αλλά δεν εχεις θέσει και ένα όριο που να λές μεχρι εδώ είναι, δε μπορεις να μου μιλάς ετσι ας πουμε. Εσύ τι πιστεύεις, σου αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά ως άτομο; σου αξίζει να αφήνεις αυτόν τον άνθρωπο να σου μιλάει κατ αυτό τον τρόπο; Εισαι ανεξάρτητη κοπέλα δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις να σε μεταχειρίζεται ετσι. Αν ημουν στη θεση σου, σε επόμενη επικοινωνια μας αν αρχιζε να λέει μλκς, θα του ελεγα κοιταξε να δεις, δεν σου επιτρέπω να έχεις αυτή τη συμπεριφορά απέναντί μου. Αφου το πρόβλημά σου είναι αν είναι δικό σου το παιδι μπορούμε να το λύσουμε, αλλά μέχρι να αποδειχτεί πως αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι πραγματικότητα και όχι εμμονή, δεν εχεις κανενα δικαίωμα να με χαρακτηρίζεις και δε σου επιτρέπω να με μεταχειρίζεσαι και μια να λες ετσι μια να λες αλλιώς.
Όσο για την διαταραχή ή την παραξενιά, τι διαφορά έχει; αν το βαφτίσεις παραξενιά θα συνεχίσει να είναι παράξενος, οι ανθρωποι δεν αλλάζουν. Αν είναι αρρωστος και δεν εχει πρόθεση να το παραδεχτεί πάλι θα συνεχισει να ναι αρρωστος και η συμπεριφορά ίδια.
Οποιος νοιωθει πως θελει να αλλάξει συμπεριφορά γιατί ο τρόπος του να διαχειρίζεται τα πράγματα είναι άσχημος ΄πηγαίνει μονος του στο γιατρό. Ο ανθρωπος που δεν έχει πρόθεση να αναλάβει την ευθυνη της συμπεριφοράς του πάντα θα βρίσκει διεξόδους πλάθοντας σενάρια ότι οι αλλοι φταίνε για την συμπεριφορά του και επομένως θα λέει εγω είμαι καλά και οι αλλοι χρειαζονται γιατρό και δεν θα κάνει καμία προσπάθεια να αλλάξει. Δε ξέρω πως αλλιώς να στο πω. Αν καίγεσαι τοσο πολύ να μάθεις αν είναι καλά μπορείς να απαιτήσεις μια ψυχιατρικη εξεταση με προφαση ας πουμε πως θες να διαφυλάξεις το παιδι, ότι δε μπορεις να εμπιστευθείς τη συμπεριφορά του ή αν τελικά αποδείξεις ότι είναι δικό του το μωρο παλι να του πεις ότι με εβαλες σε τόσο κόπο και πόνο και αποδεδειγμένα δε μου αξιζε. Τωρα αν οντως θες να ζητήσεις συγγνωμη καν το έμπρακτα με το να πας σε γιατρό.
Στον 5ο μηνα κάποια εξέταση που γίνεται για να διαπιστωθούν ανωμαλίες που σχετίζονται με συνδρομο ντάουν απαιτεί αμνυοπαρακέντηση. Εγω τουλάχιστον είχα κανει. Πως και δεν κάνατε τότε το τέστ. Στο ιντερνετ λέει πως έχει 200 ευρώ η εξέταση. Μπροστά στα 600 της αυχενικής διαφάνειας ή πολύ περισσότερο της ψυχικής υγείας τα 200 ευρώ είναι τιποτα ειδικα αν παίρνεις και καλο μισθο για τα δεδομενα τα σημερινα όπως είπες