ναι και βεβαια θεωρω πως απο την στιγμη π ειμαι φοιτητης ακομα ,ειναι υποχρεωμενοι να μ καλυπτουν αυτα τα εξοδα...
Printable View
Πότε ξεκίνησες την σχολή Νικ; Φταίνε οι γονείς σου που δεν κατάφερες να την βγάλεις στα χρόνια της;
*Ούτε εγώ τελείωσα. Έχω ψυχολογικά θέματα και είμαι σε δύσκολη σχολή. Δεν ζητάω όμως. ΔΟΥΛΕΥΩ. Δεν είναι υποχρεωμένοι να μου δίνουν, μόνο αν το θέλουν και αν εγώ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ. Πολύ σπάνια θα ζητήσω έστω 20 ευρώ για βενζίνη, και αν το κάνω, με τρώνε οι τύψεις. Δεν θα σου έλεγα να φτάσεις σε αυτό το άκρο, αλλά είσαι στο εντελώς αντίθετο. Αν εσύ ήσουν στην θέση τους και στερείσουν τόσα πολλά πράγματα για να αγοράζει ο γιος σου κινητά 750 ευρώ, να πηγαίνει ταξίδια και να τριγυρνάει σε κλαμπς, πάσο... Αλλά δεν θα ήσουν υποχρεωμένος να το κάνεις.
την ειχα ξεκινησει προ 5ετιας..στα 20.....
Εγω σε αντιθεση με εσενα το αντεχω να μ δινουν δεν εχω προβλημα ...το μονο π με νοιαζει ειναι να περναω καλα.....μια ζωη την εχουμε και ειναι παρα μα παρα πολυ μικρη......Δεν θα αντεχα να δουλευω στα καλυτερα μ χρονια....αυτα δλδ που πρεπει να περνας ξεγνοιαστα και ωραια....
ωραια ειναι δεν ειναι υποχρεωμενοι θα το κανουν γιατι τους εχω τονισει οτι μεχρι να τελειωσω την σχολη δεν θα δουλεψω........
ειναι κακο γιατι νομιζω διαστρεβλωνει τα ορια σου, θολωνει τα νερα της αυτογνωσιας σου...
ισα ισα με αυτα που λες προσαρμοζεσαι απολυτα και συμβιβαζεσαι στο lifestyle που επιτασσει η κοινωνια, μη σου πω και ο κωστοπουλος προ κρισης.
Πως δουλευεται αυτο?
Ο Macgyver εγραψε ενα πολυ ωραιο ποστ στο αλλο σου θεμα.
Εγω θα εκφραστω πιο ωμα... Πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν συνεπειες και κοστος για αυτα που κανεις. Δεν μπορεις πχ να πεταξεις απο τον 10ο οροφο και να περιμενεις οτι θα προσγειωθεις χωρις να σκοτωθείς ή με βαρια τραυματα.
Εσυ οπως εκφραζεσαι στο φορουμ δειχνεις οτι αγνοεις τις συνεπειες, δεν εχεις ιδεα τι σημαινει πληρωνω κοστος για αυτο που κανω. Η ζωη δεν ειναι μονο κανω σουπερ ουαααου πραγματα για να εντυπωσιασω, ειναι και συνεπειες, ειναι λαθη, αστοχιες που δεν τις βλεπεις εξαρχης.
Μοιαζεις μικρομεγαλος, ενα παιδι εγκλωβισμενο που βιαζεται να ζησει σαν μεγαλος, να ρουφηξει τα οποια θετικα νομιζει και την τελευταια στιγμη πριν φτασει στο ταμειο να πει ωπα δεν πληρωνω, απαλλασσομαι λογω ηλικιας.
Και για να σε προλαβω, αν τυχον με ρωτουσες, δηλαδη δεν αξιζω ενα κινητο 750 ευρω? μωρε και 1000 ευρω να σου πω εγω...
θα σου απαντουσα το εξης...
Το αξιζεις, και βεβαια! αλλα δουλεψε να τα βγαλεις τα φραγκα και αγορασε το μονος σου. 25 εισαι, δεν εισαι 10...
Τωρα να επιβαρυνεις τους γονεις σου με τετοια εξοδα ειναι τσαμπα μαγκια, το λιγοτερο...
και μη μου πεις, α εχω δικη μου επιχειρηση, θα πηγαινω 10 μερες το χρονο και θα πεφτουν τα λεφτα απο τον ουρανο. Γιατι το αφεντικο, το οποιο αφεντικο στην επιχειρηση του δουλευει περισσοτερο απο οσο ολοι οι υπαλληλοι μαζι. Αλιμονο αν ο καθε επιχειρηματιας αφηνε τη δουλεια του στα χερια υπαλληλων και εργατων. Ισα ισα αμα εχεις δικη σου επιχειρηση πηγαινε να δουλεψεις εκει! Και επειδη θα εισαι αφεντικο, μη νομιζεις οτι θα τα εχεις ολα ετοιμα και στρωμενα με τα υπαλληλακια να βγαζουν δουλεια... θα πρεπει και εσυ να ικανοποιησεις με το πακετο σου το πιο δυσκολο αφεντικο, τον πελατη!
δεν ξερω αν συμβιβαζομαι γτ δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει το λαιφσταιλ της κοινωνιας...εγω απλα ακολουθω και κανω αυτο π θελω....δεν επηρεαζομαι απο κατι αλλο(απο την κοινωνια) αν αυτο ενοεις...
δλδ θεωρεις οτι υπαρχουν συνεπειες για την ζωη π ζω?
Γιατι εσυ θεωρεις οτι πρεπει να πληρωσω κοστος γι αυτο π κανω?και γενικα καποιος να πληρωσει καποιο κοστος? (δεν μιλαω χρηματικα)
ισως να φταιει και η ηλικια μ αλλα εγω δεν τα βλεπω ετσι τα πραγματα
Μαρα εαν δουλευα δεν θα ειχα χρονο να κανω τπτ.....θα μ εμενε με την δουλεια και με τον υπνο ενα μονο 7ωρο?με 7 ωρες την μερα δεν ζεις φυτοζωης
Για την επιχειρηση π θα φτιαξω....(ενταξει μπορει να ειναι σαν ειδος επιχειρησης) τοσο θελει να δουλευεις....Δεν μπορω να σ πω εδω τι ειναι ,αλλα αμ θες σε ΠΜ σ λεω τι ειναι αυτο π θα μ αποφερει τα κερδη με τοσο λιγη δουλεια..
συνεπειες υπαρχουν για τα παντα! ειναι νομος της ζωης, της φυσης, του συμπαντος, οπως θελεις πες το. Χωρις συνεπειες δεν υπαρχει τιποτα...
Το να μην πληρωνεις το κοστος, τις συνεπειες που συνεπαγεται μια επιλογη ειναι αλαζονεια.
Τωρα τις συνεπειες ειτε τις πληρωνεις και δεν το καταλαβαινεις λογω ανωριμοτητας ειτε τις φορτωνονται αλλοι πχ οι γονεις σου οποτε εσυ νομιζεις οτι εισαι αμετοχος στις συνεπειες.
Δεν γινεται να περασεις το ποταμι χωρις να βρεξεις τα ποδια σου, λεει μια παροιμια.
βρε Νικ μιλας με ατομο που δουλευε σχεδον 10 χρονια Αθηνα... εννοειται τα ξερω, εννοειται ειναι φυτοζωη αν δεν γουσταρεις τη δουλεια που κανεις. Αλλα αν δεν δουλεψεις τωρα στα 25 σου να κυνηγησεις εμπειριες και λαθη σε επιχειρησεις και εταιρειες, ποτε θα τα κανεις? στα 30 ή στα 35?
Το θεμα δεν ειναι τι θα φτιαξεις αλλα το πως θα το στηριξεις και αν θα λειτουργησει...που αυτο δεν το ελεγχεις. Δεν εχει να κανει μονο με το ποσο δουλευεις, εχει να κανει και με την ανταποκριση και τη διαρκεια. Οκ το φτιαχνεις, το στηνεις, λειτουργει. Μετα το επομενο ερωτημα ειναι, θα αντεξει στους κραδασμους της αγορας? θα εχει συνεχεια? θα εχει την ιδια ανταποκριση? εδω κλεινουν μεγαλες επιχειρησεις δεκαετιων και θα καταφερεις να αντεξεις εσυ, ενα 25χρονο που ακομα δεν βγηκε απο το αυγο που λεει ο λογος?
Μου θυμιζεις ενα 20χρονο παιδι που ειχα γνωρισει καποτε σε ενα προγραμμα που εκανα στο εξωτερικο, που ελεγε οτι η δουλεια ειναι για τους δουλους και οτι οι ελευθεροι ανθρωποι δεν δουλευουν. Του λεω, εσυ πως θα επιβιωνεις? μου λεει, με το στοιχημα. Ασχολουμαι με το μποξ, ξερω απο στοιχηματα, θα στοιχηματιζω και θα κερδιζω. Ξερεις οτι μπορω να βγαλω 500 χιλ με ενα στοιχημα? και του λεω και εγω, για να βγαλεις τοσα, πρεπει να ρισκαρεις ενα πολυ μεγαλο ποσο και αν... Και ποιος νορμαλ με το μυαλο στο κεφαλι του ρισκαρει τοσα λεφτα? και ξερεις τι μου απαντησε? αν βρω μια κοπελα με 50 χιλ και μου τα δωσει, εγω θα τα κανω 500 χιλ.
lol. No comment.
Εγω δεν θεωρω οτι υπαρχουν για ολα συνεπειες.....Στα περισσοτερα θα συμφωνησω οτι υπαρχουν......αλλα οχι για ολα...
ισως να τις φορτωνονται οι γονεις μ και να μην το καταλαβαινω...
γινεται να περασεις το ποταμι χωρις να βρεξεις τα ποδια σ ,φορωντας γαλοτσες μεχρι το μπουτι :p
Κοιτα ας πουμε οτι εχουν και μια επιχειρηση οι γονεις...οποτε περιμενω να παρουν συνταξη και ν ασχοληθω εγω....η οποια θα μ αποφερει κερδη....και ξερω απο αυτα γτ παρολο π δεν δουλευα ουτε βοηθουσα ,εχω μαθει τοσα χρονια πως δουλευει η αγορα ....
Εαν θελεις κερδη ενοειται οτι πρεπει να παρεις ενα ρισκο...χωρις ρισκο δεν κανεις τπτ...
Στην επιχειρηση τωρα π θελω να ανοιξω....ευτυχως θα ειναι απο επιδοτηση τα λεφτα οποτε ,δεν θα βαλω δικα μ....και δεν εχει ρισκο η συγκεκριμενη...απλα ηθελα κατι συμπληρωματικο χωρις δουλεια...
Εχει σημασια η ηλικια πιστευεις για να ανταπεξελθεις στον ανταγωνισμο? πιστευω οτι ποιο πολυ παιζει ρολο το μυαλο....οι ιδεες ,το ρισκο και ολα αυτα.....
Καταρχήν το ποσό που αναφέρεις δεν έχει για όλους την ίδια αξία. Για κάποιους τα 750 ευρώ είναι το μηνιάτικο (και πολλά λέω) και για άλλους μπορεί να είναι δυο καλές έξοδοι για διασκέδαση. Δεν ξέρω τι αξία έχουν τα χρήματα αυτά για την δική σου οικογένεια.
Το ύφος όμως που γράφεις με κάνει να συμφωνήσω με την Mara. Δείχνεις να μην έχεις ακριβώς συναίσθηση της θέσης σου. Είσαι 25 χρονών όχι 15, οι γονείς σου δεν είναι υποχρεωμένοι να σε συντηρούν για πάντα, ποσω μάλλον να σου παρέχουν κινητά και ταξίδια.
Επίσης όσοι δουλεύουν δεν σημαίνει απαραίτητα οτι φυτοζωούν! Υπάρχουν άνθρωποι στην ηλικία σου και νεότεροι που σπουδάζουν και δουλεύουν ταυτόχρονα και τα καταφέρνουν μια χαρά. Η δουλειά δεν είναι μόνο για την επιβίωση, είναι και δημιουργία, μας κάνει να πατάμε στα πόδια μας, να είμαστε αυτόνομοι και υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανεξαρτησία, όταν δεν υπάρχει πρωτίστως οικονομική ανεξαρτησία.
Οι εμπειρίες και η ωριμότητα δεν έρχονται μόνο με την καλοπέραση και την καλή ζωή. Έρχονται κυρίως με τα λάθη, τις δυσκολίες, τις συνέπειες και γενικά την ανάληψη της ευθύνης της ζωής μας.
βρε Νικ μου πως εχεις μαθει πως δουλευει η αγορα? με ονειροποληση? ή στα κλαμπ και στα μπουζουκια? η εφορια ξερεις πως δουλευει?αντεχεις να κανεις τετοια ανοιγματα σε καιρο κρισης που η φορολογια για τους ελευθερους επαγγελματιες ξεπερνα το 90% μαζι με τις κρατησεις και ολα τα τερτιπια? βιβλια στην εφορια εχεις ανοιξει? αδεια εχεις παρει? για την επιδοτηση εχεις καταθεσει φακελο? ηρθαν, τσεκαραν το χωρο σου? εχεις βαλει πινακιδες? εχεις παρει εγκριση? εσυ καλα καλα δεν εχεις παρει πτυχιο, τι εναρξη επιτηδευματος θα κανεις?
Θα μπορουσα να σου θεσω απειρα τετοια ερωτηματα...
δεν στα λεω για ανακριση, στα λεω για να σου δειξω οτι βλεπεις τα λιγα που νομιζεις οτι σε συμφερουν ενω εχεις ολοκληρωτικη αγνοια για το πακετο...
Για να ανταποκριθεις στον ανταγωνισμο πρεπει να εχεις διχτυωση, τεχνογνωσια, να προσλαβεις τα καταλληλα ατομα στο καταλληλο ποστο και να κοβει το ματι σου, τι παει καλα, τι δεν παει καλα για να διορθωνεις. Ολα αυτα και παλι ετσι οπως ειναι τωρα, ΑΝ αντεξεις...
καλες οι ιδεες, αλλα αν δεν μπορεις να τις υλοποιησεις ή οι συνθηκες ειναι αντιθετες, ειναι κενες περιεχομενου.
Μικρος μικρος αλλα στο ρισκο το μυαλο σου... για αυτο σου λεω δουλεψε να δεις πως βγαινει το χρημα και μετα να δεις πως θα κολωνεις χρημα που το εχεις δουλεψει να το τζογαρεις. Και η δουλεια ρισκο ειναι, δεν σημαινει οτι αν προσληφθεις καπου, θα δεσεις με την ομαδα και θα παραμεινεις, αλλα δεν πας να δουλεψεις γιατι σκεφτεσαι τι φυτοζωη θα κανω... αλλα το ρισκο το ορεγεσαι. Ναι γιατι το ρισκο για σενα δεν εχει πονο, δεν εχει κοπο, δεν εχει ιδρωτα...