εχεις διαφορετικο μεταβολισμο....κυριως λογο φυλου.....................
Printable View
εχεις διαφορετικο μεταβολισμο....κυριως λογο φυλου.....................
Εμενα με βοηθησε οντας με καταθλιψη την οποια αρνουμουν ότι ειχα. Ξεκάθαρα ναι με βοηθησε παροτι ημουν αρνητικα διακείμενος και γενικα δεν πολυσυμπαθώ τα χημικα.
Επαψα να νοιωθω ένα πλακωμα στην ψυχη μου ειχα σε ολη τη ζωη μου, και μια ανηδονια που παλι ειχα οσο θυμαμαι τον εαυτο μου.
Αλλα οι παρενέργειες και η ανωριμοτητα του αρρωστου δεν πρεπει να παραγνωρίζονται. Για τις παρενέργειες ευθυνεται η ουσια για την κακη χρηση ευθυνεται ο αρρωστος.
..............................
Για το placebo μαλλον και αυτό βοηθαει αλλα λιγοτερο, εχουν γινει εκατοντάδες ερευνες, λιγο αν ψαξετε θα βρειτε ότι ναι βοηθαει, λιγο όμως και κυριως λιγοτερο από το πραγματικο.
Συμφωνω επισης ότι δεν επιδρουν το ιδιο σε ολους, αυτό αν ψαξει καποιος λιγο θα το διαπιστωσει.
Και εγω το ιδιο, το φαρμακο απαιτει ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ από τον χρηστη. Οσο και η χημεια σε παρακινει να φας πρεπει να αντιστέκεσαι. Βεβαια εγω διαπιστωσα με μελετη και παρατηρηση ότι
α) κανεις δεν σε προειδοποιει ότι θα εχεις σοβαρες παρενέργειες μια από τις οποιες θα είναι και η αυξηση της ορεξης.
β) το φαρμακο που επαιρνα εγω λειτουργει με πολλους τροπους. Δεν λειτουργει μονο στο συναισθημα αλλα σε διαφορες λειτουργιες του εγκεφαλου (της αντίληψης των ερεθισμάτων) αλλα και στο περιφερειακο νευρικο συστημα. Με καποιο τροπο εκτος από την αυξηση της ορεξης που εχει να κανει με τις μεταλλαγες που προκαλει στην λειτουργια της σεροτονινης και της ντοπαμινης στο φλοιο, προκαλει και δακοπη της επικοινωνιας των αισθητηριων νευρώσεων στο στομαχι.
(νευρωσεις υπαρχουν σε όλα τα οργανα, καρδια συκωτι αγγεια, πνευμονες κτλ κτλ και επικοινωνουν με τον εγκεφαλο διαβιβάζοντας πληροφοριες και αντιστροφα).
Δηλαδη με απλα λογια ο εγκέφαλος δεν λαμβανει το φυσιολογικο σημα από το στομαχι ότι εχει τιγκαρει.
Υ.Γ. εχω παρατηρησει ότι όταν το ακουμπουσα στην γλωσσα όταν το ειχα σπασει στη μεση πρωτα, το σημειο εκει που ακουμπουσε μουδιαζε. Κανονικα θα επρεπε να τρομάξω τοτε και να σταματήσω την χρηση η τουλαχιστων να ζητησω αλλαγη, αλλα τοτε ημουν τοσο αγκιστρωμένος στην ουσια και τα θετικα της που το παραβλεψα. Τωρα βεβαια το μετανιώνω μια που αργοτερα βγηκαν και άλλες παρενέργειες πιο σοβαρες.
Αν το διαβαζεις φιλε Ακις1, πριν αρχισεις την μειωση πρωτα στρωσου να μελετήσεις εμπειριες ανθρωπων που εκαναν πολυετη χρηση και ηθελαν να τα μειωσουν. Δεν εχω βρει κανενα που να τα μειωσε χωρις πρόβλημα. Βεβαια μπορει να μην ειχαν διαθεση να μοιραστουν την εμπειρια τους, αλλα σε κάθε περιπτωση μην παιζεις με τα χημικα. Εμενα ακομα και οι γιατρος μου δεν εδινε σημασια στη διακοπη δεν ειχα καθολου βοηθεια. Εγω τα εκοψα μαχαιρι 2 φορες και το μετανιωσα.
Για τις παρενέργειες που γραφεις δεν είναι ιδιες για ολους, και κυριως δεν ισχυουν ολες για ολες τις κατηγοριες φαρμακων. Πχ τα παλιας γενιας κανουν υπνηλια, ενώ τα καινουρια κυριως το λαντοζ ανεβαζει πολύ τις σφυξεις και κανει αυπνια. Σε αυτά τα θεματα, δηλαδή ποιο ταιριαζει στον καθενα θα βοηθηθείς από τους γιατρους είναι ευκολο να βρεις την ακρη.
Αδυναμια συγκέντρωσης και συγχυση εγω προσωπικα δεν εχω παρατηρησει, ισα ισα αυτά μου τα βελτιώσανε πολύ τα αντικαταθλιπτικα. Αυτές οι παρενέργειες θυμιζουν περισσοτερο υπερβολικη δοση από αντικαταθλιπτικο η από τα αγχολυτικα. Αλλα αυτό είναι προσωπικη αποψη.
Η μειωση των λειτουργειων καρδια πνευμονες αργη σκεψη είναι πολύ σοβαρα και θυμιζουν δηλητηριαση. Νομιζω ότι σε οποιους κανουν μονιμη χριση θα επρεπε να γινεται υποχρεωτικα μετρηση των επιπεδων σεροτονινης σε τακτα διαστήματα. Είναι κατι που γινεται σε οσους εχουν μειζονα καταθλιψη.
Εγω προσωπικα εχω τρομαξει πολύ, μεχρι που ειπα να το κοψω μαχαιρι για να φυγουν οι παρενέργειες και οι φοβιες που τις συνοδευουν.
τα φάρμακα κάποιους βοηθάνε κάποιους άλλους όχι. Προσωπικά κάνω χρήση φαρμάκων (εχω δοκιμάσει διάφορα από αντικαταθλιπτικά μέχρι μικρες δόσεις αντιψυχωσικού) και με εχουν βοηθήσει στο κομμάτι του παθολογικού άγχους και έμμεσα στην κατάθλιψη αφού αυτά τα δύο συνυπάρχουν και τροφοδοτούν το ένα το άλλο, έχω την υποψία όμως οτι μια βασική παρενέργεια τους σε μένα τουλάχιστον είναι ευερεθιστότητα, εκνευρισμός και εκρήξεις οργής. Σε άλλο θέμα εδώ μέσα έχει γίνει συζήτηση για τις παρενεργειες των ψυχοφαρμάκων και η σύνδεση τους με ευερεθιστότητα, αυτοκτονικότητα και εκρηξεις επιθετικότητας. Είναι γνωστό οτι η eli lilly που βγάζει το prozac έχει φάει μυνήσεις γι αυτό. Θα έλεγα οτι σε μένα ταιριάζουν ίσως περισσότερο οι σταθεροποιητές διάθεσης. Είναι κάτι που θα εξερευνήσω περισσότερο με τον ψυχίατρο. Σε άλλο φίλο μου πάλι τον είχαν βοηθήσει αρκετά τα ψυχοτρόπα αλλά πλέον έχει αναπτύξει ανοχή...
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Είτε επιλέγουμε να παιρνουμε φάρμακα είτε αποφασίζουμε να τα διακόψουμε. Και γι αυτό πρέπει να το κάνουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και προπαντός όχι μόνοι μας για να αποφύγουμε τις εξίσου δυσάρεστες παρενεργειες από τη διακοπή τους
Χρειάζονται γνώσεις γι αυτό και η βοήθεια από ψυχίατρο.
Ενα πολύ καλό βιβλίο που μπορει να βοηθήσει και γραμμένο από ειδικους ψυχικής υγείας είναι το "Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα. Εμπειρίες επιτυχημένης διακοπής νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών, λιθίου και άλλων ρυθμιστικών της διάθεσης, Ritalin και αγχολυτικών"
@black_adder και εγώ έχω δοκιμάσει πολλά απο τα φάρμακα της ψυχιατρικής εκτώς απο αντιψυχωσικά...
Είμαι πολύ επιρρεπής στην καταστολή των φαρμάκων και δεν τολμάω να παρω αντιψυχωσικό θα κοιμάμαι για βδομάδες...
Σίγουρα πάντα θέλει καλό ζύγισμα...
Ένα πράγμα βελτιώνουν άντε 2-3 βασικά και άλλα τόσα διαλύουν...
Εμένα μου μειώνουν την αυτοκτονικότητα, την καταθλιψη, το άγχος, τις κρίσεις πανικού, τις ταχυπαλμίες...
Αλλά ταυτόχρονα διαλύουν την μνήμη, τη συγκεντρωση, την ενεργητικότητα και δυστυχώς μου κάνουν και τρομερή υπνηλία και υποταση, μυική αδυναμία, μου ανοιγουν τρομερά την όρεξη για φαγητό και με μουδιάζουν συναισθηματικά......
Ποτέ δεν κατάφερα να τα βάλω όλα σε μια ζυγαριά...
Απλά επειδή ο ένας ζυγός εχει την αυτοκτονικότητα απλά αποφασίζω να τα παίρνω για να μην είμαι αυτοκτονικός...
Πιο φάρμακο επερνες
Εστάλη από M5 στο E-Psychology.gr Mobile App
Συγνώμη macgyver αλλά το άρθρο είναι πλήρως αποπροσανατολιστικό και ανακριβές, καθώς και φιλικά προσκείμενο προς τα αντικαταθλιπτικά και καθόλου αντικειμενικό.
- Τα αντικαταθλιπτικά θα αλλάξουν την προσωπικότητά μου.
ΙΣΧΥΕΙ. Ειδικά τα ssris πολύ συχνά "μουδιάζουν" τα συναισθήματα και προκαλούν τρομακτικές αλλαγές στην συμπεριφορά και στην προσωπικότητα του ατόμου. Γι αυτό είναι υπαίτια για πολλές αυτοκτονίες και μαζικές δολοφονίες. Η αυτοκτονική συμπεριφορά μάλιστα αναφέρεται και στο εγχειρίδιο οδηγιών. Επίσης μειώνουν τις τύψεις, τα συναισθήματα μετάνοιας και το ρομαντισμό.Πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της απόδοσης στρατιωτικών ταγμάτων, ιδιαίτερα από τους αμερικανούς. http://www.telegraph.co.uk/news/heal...rsonality.html
-Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μειώνουν την σεξουαλική επιθυμία
ΙΣΧΥΕΙ!!! Tα ssri είναι πολύ πιο πιθανό να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ την λίμπιντο (70+% των χρηστών) παρά να λύσουν το ψυχολογικό πρόβλημα. Δεν αποκαλούνται και τυχαία chemical castration (χημικός ευνουχισμός) Επίσης υπάρχει και το Post SSRI Sexual Dysfunction (PSSD) που αναφέρεται στις επίμονες σεξουαλικές παρενέργειες ακόμα και ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ των SSRI. Εγώ και άλλοι εδώ μέσα μπορούν να το επιβεβεώσουν αυτό.
Επισης τα ssri χρησιμοποιούνται ως πλάνο θεραπείας σε παιδεραστές και βιαστές σε κάποια ιδρύματα! https://antidepressantsandsexualdysf...wordpress.com/
Ακόμα και αν βοηθάνε, τα αντικαταθλιπτικά δεν αντιμετωπίζουν τη «ρίζα του προβλήματος».
Ασχολίαστο, νομίζω το συμπέρασμα είναι προφανές.
Παρακαλώ προσοχή και καλή έρευνα πριν λάβετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα και το μετανιώνετε για μια ζωή όπως εγώ.
Και εγώ την πάτησα διβάζωντας τέτοια παραπλανητικά άρθρα και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού.
Προσωπικα, τα παιρνω 6 χρόνια..με μικρες παρενεργειες μόνο στην αρχή λιγο που στη συνεχεια υποχωρούν.
Ειμαι όπως ήμουν πριν την καταθλιψη, πολυ λειτουργική.
Οπως έχω ξαναπει βεβαια, δε τα θεοποιώ όμως και δε μου λύνουν το προβλημα μου γι αυτο και συνεχίζω να τα παιρνω.
Αυτό που φοβαμαι είναι μακροχρόνιες παρενεργειες.......ή μη τυχον σταματήσουν να με πιανουν...............γιατι δε ξερω για ποσο ακομα θα τα παρω και ανησυχω γτ ηδη χρόνισα
παντως για την ώρα(ευτυχως) δεν αντιμετωπιζω κατι.
Οπότε συμφωνω με το αρθρο, το οποίο δεν ειναι απλα ένα αρθρο που αποπροσανατολιζει οπως ειπωθηκε, η επιστήμη της ψυχιατρικής και ο ψυχιατρος εξηγούν τη λειτουργία τους με αυτο το τροπο.
Δε μου εχει συμβει ποτε καποιο αντικαταθλιπτικο να αλλαξει στοιχεια της προσωπικοτητας μου. Το ζητουμενο ηταν να με κανει ξανα λειτουργικη, με διαυγεια και συγκεντρωση, τιποτα παραπανω, και αυτο εκανε.
Σημειωση: μονο λαντοζ και εφεξορ εχω δοκιμασει. Στο εφεξορ το προβλημα μου ειναι η μονιμη παρενεργεια με τα καθημερινα ονειρα και το στερητικο συνδρομο που προκαλειται απο την 1η μερα αν διακοπουν αποτομα.