Originally Posted by
Mara.Z
Μα και στον ψυχιατρο με προβληματα πας... με ταχυπαλμιες, με ιδρωτες και αυπνιες, με στενοχωρια που σε καθιστα ανικανο να δουλεψεις, με ελλειψη συγκεντρωσης εμενα που με εβγαλε εκτος τοσα χρονια.... μπορει να τσακωνεσαι συνεχως με τους δικους σου και να πνιγεσαι....να μην μπορεις να φας και πολλα αλλα!
Και τις 2 φορες που πηγα σε ψυχιατρους ηταν μια τυπικη επαφη, δεν ηταν κατι διαφορετικο απο τους αλλους γιατρους, μονο που εγω τοτε δεν το καταλαβαινα γιατι ειχα τους δικους μου φοβους και ανασφαλειες. Και η αποδοχη/κατανοηση/ενσυναισθηση που υπαρχει απο τον παθολογο πχ, υπαρχει και στον ψυχιατρο, μονο που ειναι σε θεματα πιο φλου για το μεσο ανθρωπο που δεν εχει τετοιες εμπειριες...
Οπως πας στον οδοντιατρο να σου βγαλει το δοντι πχ, ετσι πας και στον ψυχιατρο γιατι απο το αγχος δεν εισαι λειτουργικος ή ακους φωνες ή νομιζεις οτι σε κυνηγανε κλπ...Ειναι συνεργασια αλλα οχι πνευματικη, συνεργασια γιατρου-ασθενη ειναι. Να αυτοπαρατηρεισαι, να καταγραψεις τα συμπτωματα σου, να σου δωσει αγωγη αν πρεπει, και απο εκει και περα τι βελτιωση βλεπεις...τι αλλαγη.
Με ψυχολογο δεν ξερω, δεν εχω κανει ποτε!!