Originally posted by Kleiw
Quote:
Originally posted by Aphelia
Σιγά μην είναι ένα κορίτσι έτοιμο οργανικά για σεξ επειδή του ξεκίνησε περίοδο. Τι πράγματα που είναι αυτά που διαβάζω. Εμένα που ξεκίνησε μόλις τελείωσα την πέμπτη δημοτικού, δηλαδή στα 10 μου λες να ήμουν έτοιμη για σεξ, σωματικά, ψυχολογικά, ή ορμονολογικά; Το σώμα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα σε εκείνη την ηλικία, καλά καλά δεν έχει διαμορφωθεί ούτε στα 15.
Αν εγώ π.χ. έκανα σεξ στα 11 μου και έμενα έγκυος θα κινδύνευε και το έμβρυο αλλά και εγώ αφού το σώμα δεν έχει πάρει ακόμα τη μορφή που θα πρέπει για να υποστεί μια τέτοια διαδικασία.
Βάσει της φυσιολογίας μας και της ανάπτυξής μας που είναι καθορισμένα μια γυναίκα είναι έτοιμη να κάνει παιδί αφού έχει ήδη αναπτυχθεί σωματικά και ψυχολογικά ως γυναίκα και δεν είναι ακόμα παιδί, άρα θα πρέπει να έχει περάσει και τη διαδικασία σίγουρα της προεφηβείας και καλό θα ήταν και της εφηβείας που είναι τα μεταβατικά στάδια. Το ότι υπάρχουν κοινωνίες που πάνε κόντρα σε αυτό και παντρεύουν πολύ μικρές τις κοπέλες οφείλεται στις δεισιδαιμονίες τους και τα στερεότυπα που έχουν αναπτύξει, όπως π.χ. όσο πιο μικρό τόσο πιο αγνό κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα με την Aphelia και απο όσο θυμάμαι απο την εξελικτική ψυχολογία του Παρασκευόπουλου που κάναμε στο Πανεπιστήμιο, η περίοδος σηματοδοτεί την αρχή της ήβης στις κοπέλες , δηλ. την αρχή μιας σειράς αλλαγών . Και επομένως η κοπέλα που της ήρθε η περίοδος δεν είναι ακόμη \'\'ολοκληρωμένη γυναίκα\'\' . Αντίθετα στους άντρες η πρώτη ονείρωξη σηματοδοτεί το τέλος της ήβης , αν θυμάμαι καλά . (έχουν περάσει και πολλά χρόνια)
Και φυσικά ακόμη και σωματικά να είναι ολοκληρωμένη μια γυναίκα , πρέπει να είναι και ψυχολογικά έτοιμη ώστε να χαρεί την επαφή με το άλλο φύλο .