Originally Posted by
elisabet
Προσωπικά δεν νομίζω οτι μου έτυχαν καταστάσεις τόσο χοντρές που να μην μπορώ να τις αφήσω πίσω μου. Σαφώς υπήρξαν άνθρωποι που με πόνεσαν ή με πλήγωσαν με την συμπεριφορά τους ή με αδίκησαν κάποιες φορές αλλά δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη της εκδίκησης πέρα ίσως από τις πρώτες στιγμές του έντονου θυμού. Αυτό που προσπαθούσα να κάνω πάντα είναι να ξεκαθαρίσω μέσα μου τις προθέσεις που μπορεί να είχε ο άλλος. Αναλόγως και την σχέση που είχα αναπτύξει με τον κάθε άνθρωπο, θεωρώ οτι έδινα και δίνω ευκαιρίες. Αν θεωρήσω δηλαδή πως οι προθέσεις του δεν είναι κακές κι αν φυσικά αυτό που έκανε είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ, μπορώ να το αφήσω στην άκρη και να συνεχίσω ή απλά να χωρίσουν οι δρόμοι μας χωρίς να το κρατάω ως βάρος. Ίσως να μη μπορώ να έχω μαζί του την ίδια σχέση που είχα πριν, αλλά συνήθως δεν νιώθω δυσφορία ή κάτι αρνητικό με την παρουσία του άλλου κοντά μου όταν έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα[B][/B].Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αν μετα από οτι έγινε επανέλθει στη ζωη σου δεν αποκλείεται να σου ξανακάνει τα ίδια. Γι αυτο με το που τον ξαναβλέπεις ειτε απομακρύνεσαι είτε (αν δεν μπορεις να απομακρυνθεις λόγω περιστασεων) του δίνεις να καταλάβει πως δεν εισαι πλέον το ανεχτικό άτομο που γνωρισε κάποτε.
Μόνο με ένα άτομο στην ζωή μου έτυχε να νιώθω αυτή τη δυσφορία και να μην θέλω καν να τον συναντήσω ποτέ ξανά και θεωρώ πως αυτό το έκανα γιατί με πόνεσε πολύ η συμπεριφορά του και παρόλο που προσπάθησα δεν πήρα ποτέ μια εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά. Ωσπου κάποια στιγμή τον θεώρησα σχεδόν νεκρό για μένα, οπότε όταν αργότερα έκανε κινήσεις να με προσεγγίσει ήμουν εντελώς αρνητική γιατί και μόνο η παρουσία του μου προκαλούσε μια ταραχή. Δεν είχα θυμό πια, ούτε κακία του κρατούσα απλά δεν άντεχα να τον βλέπω. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει πως δεν τον είχα συγχωρέσει, αλλά μέσα μου αρνητικά συναισθήματα για αυτόν δεν είχα πια. Απλά αν τύχαινε και τον έβλεπα κάπου έβγαινε ξανά στην επιφάνεια ο πόνος που είχα νιώσει και για αυτό το απέφευγα.Ειναι φυσιολογική σταση απέναντι σε τετοιο άτομο. Δεν μπορεις πλέον ουτε φίλο να τον κάνεις ουτε να του ξανοιχτείς. Κι οσο εισαι τωρα μαζι του απλά ψάχνεις τρόπο να τον αποφυγεις, να το σκασεις απ εκει που εισαστε μαζι, κατα βαθος ευχεσαι να μην ειχατε ξαναιδωθεί.