Originally Posted by
M.a.i.r.y.
Καλησπέρα σας,
Είχα σχέση με κάποιον που διεγνώστη με οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Ποτέ δεν τον "είδα" σαν κάποιον διαφορετικό από εμένα και προσπάθησα-ακόμα προσπαθώ-να τον καταλάβω. Δυστυχώς, δεν έχω βρει ακόμα ομάδες υποστήριξης για συντρόφους-οικογένειες γι'αυτό και θέλησα να γίνω μέλος εδώ καθώς θεωρώ πως ένας άνθρωπος με την ίδια διαταραχή μπορεί να με βοηθήσει να καταλάβω περισσότερα πράγματα. Το πρόβλημα μου είναι πως αυτός ο χωρισμός είναι από τα πιο άδικα πράγματα που έχω βιώσει. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς φτάσαμε ώς εδώ. Και δυστυχώς ο πρώην σύντροφος μου δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη του και έχει μία τελείως διαφορετική εικόνα από το τι πραγματικά συμβαίνει. Εδώ θα ήθελα να πω πως προφανώς για να οδηγηθεί μία σχέση στο τέλος φταίνε και οι δύο άνθρωποι. Προσωπικά, εδώ και 4 μήνες σχεδόν προσπαθώ να δω τι έφταιξε από τη δική μου μεριά. Κάνω ψυχοθεραπεία κάθε εβδομάδα και αντιμετωπίζω πλέον καλά την αγχώδη διαταραχή που έχω. Όμως, θα ήθελα να μου "δώσετε τα φώτα σας" στο εξής: Εκείνος δεν καταλάβαινει τα λάθη που έκανε ή απλά βρίσκεται σε άρνηση; Συνεχώς κατηγορεί τη σχέση μας ότι δημιούργησε τα ψυχολογικά μας και όχι εκείνον και εμένα που τα αφήσαμε να μας διαλύσουν. Υπάρχει περίπτωση να καταλάβει ποτέ; Η συμπεριφορά του με μπερδεύει πολύ γιατί ενώ εκείνος ζήτησε να κάνουμε ένα διάλειμμα και ήταν πολύ απόμακρος,αφού του είπα να χωρίσουμε εκείνος επεδίωξε κάποια επικοινωνία. Πολλές φορές έγινε γλυκός όμως δεν θέλει με τίποτα να μας δώσει μία ευκαιρία παρόλα αυτά αφήνει ανοιχτό παράθυρο για το μέλλον. Φυσικά τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο βάρος του ότι χωρίσαμε το ρίχνει σε εμένα. Εγώ απλά προς το παρόν έχω ζητήσει να μην έχουμε καμία επικοινωνία διότι νιώθω ότι συντηρώ αυτή τη διαταραχή. Δεν αναγνωρίζω τον άνθρωπο που γνώρισα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και λυπάμαι αν αυτά που γράφω είναι μπερδεμένα. Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. Εννοείται μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις για να σας λύσω απορίες.