Ο άνθρωπος σαν είδος είναι πανέξυπνος. Προσωπικά πιστεύω οτι ακόμα και ο πιο "βλάκας" έχει τους μηχανισμούς να επιβιώσει και να προσαρμοστεί προς όφελος του. Αρκεί να βγάλει όλες τις αηδίες που του φύτεψε η κοινωνία και τον καταστρέφουν όπως φοβίες και προσδοκίες και φραγμούς που εξυπηρετούν την κοινωνία αντί εμάς.
Μπορείς να κοινωνικοποιηθείς στο διαδίκτυο για παράδειγμα. Που πιο δύσκολα κρίνεσαι για την εμφάνιση σου. Ή μπορείς να έρθεις πιο κοντά στο όνειρο που λες μέσα από τον εθελοντισμό που δεν υπάρχει αυστηρότητα για απόδοση. Έστω και λίγο να βοηθήσεις με το χρόνο σου και τις γνώσεις σου κάνοντας κάτι που σου αρέσει θα κερδίσεις πίσω.
Επίσης σημαντικότατο να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου και να μην δίνεις δεκάρα για τους υπόλοιπους. Δώσε χρόνο και μην διστάζεις να καλομαθαίνεις και να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Πράγματα που θα σε κάνουν να σε γνωρίσεις. Ταξίδια, άσκηση, φαγητό, μασάζ οτι σ' αρέσει εσένα. Εμένα μ'αρέσει να αγοράζω παγωτό και να κάθομαι στο πάρκο και να με βαράει ο ήλιος ή να γυρνάω με το ποδήλατο μεσ' τη νύχτα. Άσε τον εαυτό να σου ελεύθερο και σιγά σιγά θα ξεμπλέκεσαι από τους φαύλους κύκλους της συνήθειας.
Αυτά τα λέω απτη δική μου πλευρά για τα στοιχεία που βλέπω οτι έχουμε κοινά. Ελπίζω να σε βοηθήσει καθόλου η άποψη μου.