Originally Posted by
GiannisNik3
Δε νομίζω ότι είναι, κατά βάθος, μόνο θέμα εγωισμού η πίστη στη μεταθάνατον ζωή.
Είναι περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι, πολλές φορές, η ζωή είναι σκληρή και άδικη με το χειρότερο τρόπο!
Γιατί όταν χάνεται το παιδί κάποιου, από τη μία ώρα στην άλλη, εξαιτίας ενός ατυχήματος ή ακόμα χειρότερα, ενός "τρελού", τότε η φράση "μια ζωή την έχουμε, εδώ είναι όλα" μόνο απελπισία και οργή επισύρει! Χιλιάδες μωρά σκοτώνονται από βομβαρδισμούς, δεν ξέρω κι εγώ , κάθε πόσα δευτερόλεπτα..... Σου φαίνεται εγωιστικό να σκεφτείς εκείνη την ώρα "μακάρι να υπάρχει Θεός για να 'πληρώσει' τα καθάρματα που ρίχνουν βόμβες"; Εμείς δε ζούμε στον Τρίτο κόσμο, θεωρητικά, επομένως μπορεί να μας είναι, έως και, αδύνατο μέχρι και να φανταστούμε τέτοιες καταστάσεις............... Για να μην αναφέρουμε άλλες καταστάσεις, όπως το Ολοκαύτωμα και πολλά άλλα...........
Επομένως δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο! Από ένα σημείο και μετά είναι θέμα αυτοσυντήρησης! Γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε όλοι!
Και γι' αυτό το λόγο οι θρησκείες μπορούν να αποτελέσουν τις πιο επικερδείς "επιχειρήσεις"....... Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την πείνα ή τη δίψα του ανθρώπου, αλλά για πράγματα πολύ βαθύτερα!