Εμένα κλασικά με έπιασαν τα αντικαταθληπτικά μετά απο 2 μήνες και κράτησε η "περιοδος χαριτος" που ήμουν καλα κανα τριμηνο.
Μετά άλλαζα το ένα μετά το άλλο και προκοπή με κανένα...
Με συδυασμό φυτικών/βοτανικών/φυσικών συμπληρωμάτων είμαι πολύ καλύτερα από ότι με τα ψυχιατρικά κοκτειλς και πιστέψτε με μεσα σε 2μιση χρόνια πρόλαβα να δοκιμάσω υπεραρκετά απο τα χημικά τους δηλητήρια...
Αλλά δυστυχώς και στα φυσικά/φυτικά πάλι η ποικιλία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και πάλι θέλει υπομονή να δίνει κανείς 1-2 μήνες σε κάθε τι για να δει αν τον βοηθά...
Πχ τα ω3 που είναι η πιο δημοφιλής προσέγγιση θέλουν ένα μήνα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και θέλουν ποσότητες όχι αστεία του τυπου παίρνω 1 κάψουλα την ημέρα...
Και με διατροφολόγο που μίλαγα οπυ ασχολιόταν με το θέμα του έλεγα μα το κουτί γράφει 1-2 κάψουλες την ημέρα. Αυτο΄είναι για general well being και προληψη απλά για να λες ότι παίρνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου...
Θεραπευτικές δόσεις για να πετύχεις ή θα παρεις εξειδικευμένα ω3 ή θα φροντίζεις να παίρνεις συνολικά 2γρ Ω3 την ημέρα.
Ω3 λέω όχι ιχθυέλαιο.
Πχ 1 κάψουλα ιχθυέλαιο έχει 1000mg=1gr ιχθυέλαιο αλλά μόνο 280mg Ω3 (epa & dha) άρα θέλει κανείς 7-8 κάψουλες...
Άλλες έρευνες που γίναν για μείωση κορτιζόλης σε βάθος δίμηνου χορηγούσαν 7,2γρ ιχθυέλαιου (πάλι δλδ κανα 2γρ ω3 υπήρχαν)...
Ο κουρκουμάς επίσης έχει τρομερή φήμη ως αντικαταθληπτικό και ο κρόκος κοζάνης...
Ο κουρκουμάς απέκτησε τόση φήμη που ξεπέρασε την φήμη των 5htp, john wort, tryptophan & sam-e...
Και μετά υπάρχει μια ολόκληρη βοτανολογία ακομα η ινδική της ayurveda με τελείως δικά της βότανα για την κατάθλιψη και το άγχος.
Μετά υπάρχει η ομοιοπαθητική και τα ανθοιάματα (πεταμένα λεφτά για μένα).
Και τέλος πλήθος άλλων προσεγγίσεων για την κατάθλιψη ότι είναι θέμα αλκαλικού/όξινου ph του αίματος ή τοξίκωσης απο βαρεά μέταλλα λόγω μαυρων σφραγγισματων...
Εν ολίγης αν κάποιος δεν δει προκοπή με τα ψυχιατρικά (καλή ώρα εγώ) τότε μπαίνει σε ακόμα πιο χαοτικά μονοπάτια καθώς εκεί ούτε τόσες έρευνες υπάρχουν ούτε εξειδικευμένη ιατρική καθοδήγηση...
Εδώ βαλεριάνα ήθελα να παίρνω και ginkgo biloba με τα σιπραλεξ και δεν ήξερε ΕΝΑΣ ψυχίατρος να μου πει αν θα κάνω παρενέργεια...