-
Καλημέρα Χριστόφορε,
ναι θυμάμαι την περίπτωση σου το είχαμε συζητήσει.
Στην δική μου περίπτωση όταν έκοψα όλα τα φάρμακα (ναι και αντικαταθληπτικά ενοείται και αντιψυχωτικα και "ισορροπιστές" και και.. ), ενοείται οτι σταμάτησαν και όλες οι παρενέργειες και αφού σταμάτησαν οι παρενέργειες απελευθερώθηκα απο πολλά "βασανιστήρια". Οπότε το σύνδρομο διακοπής απο αυτα τα φάρμακα ούτε και το κατάλαβα ιδιαίτερα. Ενοείται οτι τα έκοψα όλα σιγά σιγά (σε λίγους μήνες τέλειωσε το βασανιστήριο πολλών χρόνων). Οπότε μόλις τα έκοψα είδα και μεγάλη βελτίωση.
Ηρέμησε το μυαλό μου (που ήταν το πιο βασικό απο όλα γιατί ειλικρινά είχα ξεφύγει απο την πραγματικότητα), έχασα πολλά κιλά που είχα πάρει και ξαναβρήκα τον εαυτό μου σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Περισσότερο βιώνω τα στερητικά της βενζοδιαζεπίνης και αυτή είναι που μου πέρνει τον περισσότερο χρόνο να την διακόψω.
Δεν ανησύχησα ούτε στιγμή τι θα συμβεί αν κόψω όλα εκείνα τα φάρμακα..δεν σκέφτηκα ούτε για στερητικά ούτε τπτ απο όλα αυτά.. ήξερα οτι χωρίς αυτά 35 χρόνια ήμουν μια χαρά και μόλις μπήκα σε αυτό το κύκλωμα κατέστρεψα μια υπέροχη ζωή. Οπότε υπήρχε μόνο ένας τρόπος να ξαναβρώ τον παλιό καλό εαυτό μου ..αυτόν που ήταν μια χαρά χωρίς χάπια αλλά είχε όπως οι περισσότεροι ανθρώποι πολύ άγχος γιατί κακά τα ψέμματα η ζωή μου ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική και έκανα τρελές υπεροπροσπάθειες να τα βγάλω πέρα.
Ήξερα οτι κυνδινεύω να επανέλθει το άγχος μου αλλά χίλιες φορές να ζώ με άγχος και κάποιους πανικούς και συχνές συνεδρίες στον ψυχολόγο μου και να αλλάξω τρόπο ζωής παρά όλο αυτό το "χάσιμο" που βίωνα και με ξεφτίλισε σαν άνθρωπο.
-
Παίρνει κάποιος άλλος αντιψυχωσικο για το ανχος?,
-
Εγω εχω παρει risperdal kai seroguel αλλα δν ειδα τπτ με κανε σαν κοιμησμενο δν ειχα ανχος αλλα ημουν χειροτερα
-
Kαλησπέρα, είμαι ψυχολόγος, όχι ψυχίατρος βέβαια, αλλά οποιοσδήποτε γιατρός θα σου συνηστούσε αν εσύ νιώθεις πως όλα αυτά σου πέφτουν πολλά και βαραίνουν τον οργανισμό σου τότε σιγουρα θα πρέπει να κοπεί κάποιο, φυσικά με την εντολή γιατρού πάντα! Επίσης ο συνδιασμός τριών φαρμάκων δεν είναι ότι καλύτερο. Το πολύ μέχρι δύο και σε μικρές δόσεις σε συνδιασμό με συνεδρίες θα βοηθήσουν πάρα πολύ πίστεψέ με. Αν θέλεις στείλε μου και μήνυμα.