-
Αγγελε,ενδιαφερον αυτο που λες,πιστευω οτι η καταθλιψη πηγαζει απο την ελλειψη παθους για κατι.Πολλοι ανθρωποι μετα απο μια απογοητευση,μια απωλεια,συχνα δημιουργουν αυτο το φαινομενο στον εαυτο τους,ειναι δημιουργια του εγκεφαλου καθαρα,η εικονα που εχεις για τον εαυτο σου κατα 99,9% δημιουργειται απο το εξωτερικου σου περιβαλλον,ολα τα ερεθισματα που εχεις δεχτει απο τοτε που γεννηθηκες δημιουργουν αυτη την κατασταση,το μονο που χρειαζεται ειναι ενα 'trigger' για να εμφανιστει.Δεν ειναι υγιης κατασταση σιγουρα γιατι δεν σε αφηνει να απολαυσεις την ζωη.Η ζωη ειναι ομορφη,ακομα και με τις χιλιαδες απογοητευσεις που θα αντιμετωπισεις,χωρισους,απ ωλεια περιουσιας,τα αγαπημενα σου ατομα να απεβιωνουν και χιλια δυο αλλα,παντα θα υπαρχουν πραγματα που θα μπορεις να απολαμβανεις,αρκει να επικεντρωνεσαι στον εαυτο σου.Τι δεν σε ευχαριστει,τι θελεις να πετυχεις,κανε στοχους και πετυχε τους,δεν ειναι δυσκολο,δεν μιλαω για μεγαλους στοχους,μικρα πραγματα,πες σημερα θα φτιαξω το αγαπημενο μου φαγητο και θα δω την αγαπημενη μου σειρα,αυριο η ισως αργοτερα θελω να ξεκαθαρισω την σχεση μου,μην κρατας πραγματα μεσα σου,το να αισθανεσαι 'καθαρος' μεσα σου ειναι υγεια,το να νιωθεις οτι εχεις για κατι να παλεψεις,για το παιδι σου,για τον συντροφο σου,για τον εαυτο σου τον ιδιο,η ζωη ανηκει αποκλειστικα στον κατοχο της και εκεινος την διαμορφωνει οπως αυτος θελει,ολοκληρος ο κοσμος μας ειναι παρα μια προσομοιωση της φαντασιας μας,σαν ο καθενας μας να φτιαχνει το δικου του ηλεκτρονικο παιχνιδι και να παιζει σε αυτο ως χαρακτηρας.Αν δεν σου αρεσουν πραγματα αλλαξε τα,αν δεν εχεις βρει πραγματα που να σου αρεσουν,ψαξε μεχρι να βρεις,η καταθλιψη ειναι πολυ γλυκο συναισθημα,σαν τον υπνο ενα πραγμα,πρεπει ομως να σηκωθεις,γιατι ο υπνος δεν θα σου δωσει την δουλεια σου, καινουργιες σχεσεις,κινητρο για να ξυπνησεις αλλη μια μερα.Ολα ειναι θεμα προσαρμογης σε καινουργια δεδομενα,ισως φταιει το οτι ειμαστε συναισθηματικα οντα ε? Μηπως να γινουμε λιγο πιο ρομποτ,μηπως να ξεχασουμε οτι εχουμε συναισθημα,η καλυτερα να κραταμε μονο τα θετικα και στα αρνητικα να βγουμε error 404 not found?Καποιος ειπε καποτε 'Ignorance is bliss',για σκεψου το.
-
Ενδιαφέρουσα άποψη. Τα θετικά να τα απολαμβάνουμε στο μέγιστο. Όσο για τα αρνητικά δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε παρά μόνο αν δεν μπορούμε να τα επιλύσουμε. Αν μπορούμε, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν προκλήσεις και όχι σαν προβλήματα.
Έχει δει κάποιος τη παιδική ταινία καρτούν "Τα μυαλά που κουβαλάς";
Γενικότερα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επανάσταση στα σενάρια των παιδικών ταινιών. Τα μηνύματα είναι διαφορετικά έως και αντίθετα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά παραμύθια και τα παλιά καρτούν.
Τη συγκεκριμένη ταινία συνιστώ να τη δείτε έστω μια φορά παρόλο που είναι παιδική. Το θεωρώ βέβαιο πως το σενάριο έχει γραφτεί με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, για να μη πω πως όλες πια οι σύγχρονες παιδικές ταινίες έχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Αυτή η ταινία πραγματεύεται τη διαχείριση των συναισθημάτων από τη βρεφική ηλικία έως τη παιδική. Ίσως χρειαστεί να τη δείτε και δεύτερη φορά για να αντιληφθείτε κάποιες λεπτομέρειες.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ενδεχόμενη αλλαγή στο περιβάλλον σας (ίαση κάποιας χρόνιας παθολογικής ασθένειας, παρουσία ή εξαφάνιση κάποιου προσώπου, πρώτος λαχνός του λαχείου, κλπ) που νομίζετε ότι θα σας απάλλασσε από τη κατάθλιψη.
-
Αμα εχεις τετοιους φιλους , τι να τους κανεις τους εχθρους ..................................
-
Aν έχετε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση για τη λήψη ειδοποιήσεων από το e-psyhology, πιθανών να έχετε λάβει το link το παρακάτω άρθρο:
https://www.e-psychology.gr/selfhelp...theodorou.html
Η "αιρετική" όπως έχω ονομάσει στο θέμα θεωρία μου, φαίνεται να έχει οπαδούς και μάλιστα ειδικότερους πάνω στο θέμα.
Η άποψη του να φροντίζεις να είσαι πάντα αισιόδοξος μου φαίνεται τόσο ψεύτικη και ανέφικτη. Τι δηλαδή, να γίνεις ένας εικονικά ευτυχισμένος
Σαν αυτούς που ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως ταξιδευτές σε τόπους διακοπών, ή ως party animals σε bar ή night club, ενώ στη πραγματικότητα τους έχει φάει η θλίψη και η μοναξιά;