Αν όμως τα έκανε, θα έβλεπα ότι προσπαθούσε και ότι δεν ήθελε να φύγει μια ώρα αρχίτερα...Έγινα χώμα για να του αλλάξω γνώμη και χάνοντάς τον
Πως μπορεις να εισαι σιγουρη οτι το ηθελε να φυγει νωρις, αφου ποτε δεν το συζητησες ανοιχτα μαζι του? Μηπως ασυνειδητα οδηγεισαι μονη σε συμπερασματα που θα σε πονεσουν πιο πολυ?
Μπορει να μην ηθελε να φυγει, να ετρεμε παθολογικα την ιατρικη υποστηριξη και ΚΑΘΕ μερα να ηταν γι αυτον μια εσωτερικη παλη! Πολλες υποθεσεις μπορουν να γινουν.
Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι οι ανθρωποι που επιλεγουν να μην λαβουν λογω της φοβιας τους τη συνδρομη των γιατρων, ειναι πολυ πιθανο οτι ΤΡΕΜΟΥΝ τον θανατο παρολαυτα! Οσο αντιφατικο κι αν κουγεται.. Ναι, λογικα θα αναρωτηθεις, μα αφου το φοβαται το τελος, γιατι δεν παει να τον βοηθησουν?
Εχουν ομως οι φοβιες λογικη?
Κι ηταν ποτε αυτονοητο οτι το να ζηταν καποιοι ανθρωποι βοηθεια τους ειναι ευκολο?(θυμασαι το \"Οταν εκλαψε ο Νιτσε? Ποσο αρνητικος ηταν στο να βοηθηθει?)
Ενας λαθος που παντα εκανα στις ανθρωπινες σχεσεις, και που πηγαινε παρεα με τη μοναξια του να θελω να κινω μονη τα νηματα τους, ηταν να ερμηνευω και μονη τις κινησεις των αλλων. Πχ. Αφου το εκανε αυτο, δεν με αγαπα, δεν νοιαζεται. Το πως αγαπα και νοιαζεται ομως ο καθενας, ειναι καθαρα δικη του υποθεση. Ειμαστε διατεθειμενοι να το δουμε?
Ή εμμενουμε σε πολυ συγκεκριμενους τροπους εκφρασης της αγαπης, θελουμε δηλαδη να λαβουμε αυτο που θελουμε και οπως το θελουμε?
Προσπαθω να ειμαι πιο ανοιχτη στο να βλεπω και να ακουω τον αλλον περα απο την ατομικοττητα της δικης μου αντιληψης και περα απο την αναγκη μου να λαβω κατι συγκεκριμενο(γιατι δηλ αυτη η αναγκη να με εμποδισει να λαβω κατι αλλο που μονο θα με ωφελησει?)
Καλη μου, εξωτερικα δεν προσπαθουσε, μεσα του δεν ξερεις τι γινοταν...
Δηλαδη αν του αλλαζες γνωμη θα σημαινε αυτο οτι σε νοιαζοταν? Θα σε εκανε να νιωθεις λιγοτερο μειονεκτικα απεναντι του? Δεν το νομιζω.. αυτα τα συναισθηματα εχουν γερες ριζες στην παιδικη ηλικια..
Ερμηνευεις την πραξη του πατερα σου να μην παει σε γιατρους σαν αρνηση της ζωης και της αγαπης του για σενα.
Το γεγονος οτι δεν του αλλαξες γνωμη σαν δικη σου μεγαλη αποτυχια...
Ομως, μπορει να σφαλλεις.
Αν καποιος ειχε αγοραφοβια και του ελεγες αν σε αγαπα να ερθει να σε βρει στην Αμερικη, θα το πιστευες απαραιτητα οτι δεν ηρθε επειδη δεν ενιωθε για σενα?
Η μηπως ειχε να κανει καθαρα με τον ιδιο τελικα?
Αλλα και λογω της θελησης του να σε δει,αν το καταφερνε χρησιμοποιοντας την σαν \"οπλο\" να ερθει, θα ησουν σιγουρη απο αυτο οτι σε λατρευει?
Ελπιζω να μην σε μπερδεψα... Δεν περιμενω απαραιτητα απαντηση, μονο να σκεφτεις.