Originally Posted by
favvel
εγώ παίρνω abilify των 10 mg, 5 χρόνια τώρα..
Αρχικά είχα πάρει 6 κιλά, μετά πήρα άλλα 4 απ' τα οποία έχασα τα 2..
Τέλος πάντων, σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένη απ' το βάρος μου ούτε απ' την εμφάνισή μου γενικότερα..
Ίσως φταίει όμως που δεν κάνω καμία προσπάθεια για να αδυνατίσω.. Επίσης δεν γυμνάζομαι.. Κακώς, το ξέρω..
Τώρα σχετικά με την ποιότητα ζωής, θα πω ότι είναι ανύπαρκτη..
Τουλάχιστον όταν είχα ψυχωσικό επεισόδιο, μπορεί για τους άλλους να μην ήμουνα φυσιολογική, αλλά η ζωή μου είχε ένα νόημα..
Ζούσα στην κόλαση γιατί δεν είχα ανθρώπινα συναισθήματα αλλά η ζωή μου είχε μια άλλη διάσταση, μαγική..
Τώρα που επέστρεψα στην πραγματικότητα, τί κατάλαβα εε??
Μάλλον που με επιστρέψανε, γιατί εγώ δεν ήθελα να ξεκολλήσω απ' τον κόσμο μου..
Έλεγα λοιπόν για την ποιότητα ζωής..
Η ζωή που ζω είναι τόσο βαρετή, που πραγματικά ακόμα κι αν έπεφτε μετεωρίτης στο κεφάλι μου (εντάξει και λίγο πιο πέρα λόγω μεγέθους του μετεωρίτη), δεν θα κουνιόμουν απ' τη βαρεμάρα μου, για να σωθώ..
Ή αν ερχόταν κάποιος να μας κλέψει στο σπίτι, πάλι δεν θα με ενδιέφερε καθόλου το θέμα..
Θα τον βοηθούσα κιόλας να διαλέξει ό, τι θέλει απ' το σπίτι..
Με τούτα και με τ΄άλλα θέλω να πω πως στριφογυρνάει απ' το μυαλό μου η διακοπή του φαρμάκου..
Με το γιατρό δεν βγάζω άκρη.. Μου λέει πως είμαι πιο καλά κι απ' τον ίδιο..
Και για να ξεκινήσω με άλλον γιατρό, επειδή πήγα και είδα έναν, μου είπε πως θα του πάρει καιρό, τουλάχιστον ένα χρόνο, για να με μάθει και να αποφανθεί για τα φάρμακα, αν θα τα μειώσουμε ή αν θα συνεχίσω να τα παίρνω..
Τέλος πάντων..
Θέλω να πω και μια απορία που έχω..
Τα φάρμακα τα έχουμε όντως ανάγκη??
Δλδ παλιά που δεν υπήρχαν, οι άνθρωποι πώς ζούσαν??
Και δεν είμαι άτομο που θα κατέληγε να γίνει ο τρελός του χωριού..
Ανήκω στην κατηγορία των νεοασθενών του σύγχρονου τρόπου ζωής..
Που σημαίνει πως αν το περιβάλλον δεν ήταν τόσο σκα..ά και αν είχα ζήσει πιο φυσιολογικά τη ζωή μου, δεν θα πάθαινα τίποτα το ψυχολογικό..
Μια λύση θα ήταν να άλλαζα περιβάλλον λοιπόν..
Αλλά το αποκλείω καθ'ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου και θα με φάνε συμπούπουλη εκεί έξω..
Τα φάρμακα είναι όπως τα τρόφιμα??
Θα μου πείτε, έτσι χημικά που έχουν γίνει τα τρόφιμα, πλησιάζουν όλο και πιο πολύ να μοιάσουν στα φάρμακα..
Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το χαζοφάρμακό μου??
γιατί να πρέπει να το παίρνω μια ζωή??
Εγώ δεν ήθελα να πάρω φάρμακα..
Μου τα δώσανε για να ενταχθώ πάλι στην κοινωνία..
Καταλαβαίνω πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο και πως χωρίς την κοινωνία πεθαίνει, αλλά είναι άλλο αυτό, η φύση δλδ του ανθρώπου και άλλο η φύση της κοινωνίας των ανθρώπων σήμερα, η οποία είναι για τα μπάζα..
Δεν αρνούμαι την ανάγκη μου για επικοινωνία..
Αρνούμαι την επικοινωνία με τον συγκεκριμένο ηλίθιο κόσμο που έχει γεμίσει η γη..
Και ένας λόγος που οδηγήθηκα στην απομόνωση και στον κόσμο μου ήταν η μεγάλη μου ανάγκη να εξηγήσω τα ανεξήγητα του κόσμου και η μεγάλη μου απογοήτευση τελικά από αυτόν..
Δεν αξίζει κανένας εκεί έξω..
Όσοι αξίζουν πραγματικά είναι είτε κλεισμένοι στα ψυχιατρεία, είτε έχουν ήδη αυτοκτονήσει..
Κανένας άνθρωπος στις μέρες μας που τα έχει καταφέρει, δεν το έχει κάνει πατώντας επί πτωμάτων..
Όλοι όσοι είναι ψηλά, κάποιον πάτησαν και ανέβηκαν..
Έχω τόσο μεγάλη αντίδραση και άρνηση απέναντι στον κόσμο, 10 χρόνια τώρα, που δεν νομίζω πως θα καταφέρω τίποτα στη ζωή μου..
Αισθάνομαι δεν αξίζει κανένας εκεί έξω.. Με απογοητεύουν όλοι τους και για ποιο λόγο με αυτές τις συνθήκες να θελήσω να προσφέρω στην κοινωνία δουλεύοντας??
Για ποιον να δουλέψω? Για όλους αυτούς που είναι εκεί έξω και με αφήνουν αδιάφορη??
Καλή ιδέα θα ήταν να δούλευα σε ψυχιατρείο γιατί μόνο τους ψυχασθενείς αγαπάω αλλά δεν έχω σπουδάσει τίποτα..
Αυτά είχα να πω.. Ξαλάφρωσα λιγάκι..