Originally Posted by
Evaa
Ακόμα προσπαθώ να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου και κάνω προσπάθειες να το διαχειριστώ, χωρίς να βλάπτω τον εαυτό μου. Τη μια νιώθω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και ότι ίσως καταφέρω να βγω πιο δυνατή από αυτήν την κατάσταση, την άλλη νιώθω ότι έκανα λάθος που τον άφησα μόνο του κι ότι ίσως έπρεπε να επιμείνω περισσότερο, ακόμα κι αν αυτό δεν έβγαζε κάπου, στην τελική. Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς, κι ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα ήταν αναμενόμενα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να νιώθω πράγματα γι'αυτόν.
Στην αρχή, θυμάμαι ότι κάποιος μου είχε προτείνει να ρίξω μια ματιά στην ενότητα της οριακής διαταραχής, κάτι που έκανα, ψάχνοντας παράλληλα και σε άλλες πηγές. Κατέληξα στο ότι εμφανίζει αρκετά χαρακτηριστικά της εν λόγω διαταραχής και παρατήρησα πολλά κοινά ανάμεσα στη συμπεριφορά του και τη συμπεριφορά άλλων ατόμων που έχουν όντως διαγνωστεί. Ενδεχομένως να κρύβεται αυτό ή κάτι παρεμφερές από πίσω. Δεν είμαι ειδικός, προφανώς, ούτε ο ίδιος έχει μπει ποτέ στη διαδικασία να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα ψυχικής υγείας. Αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να πάρει ποτέ από μόνος του την πρωτοβουλία. Δυστυχώς οι σχέσεις του με την οικογένειά του είναι σχεδόν ανύπαρκτες, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Από τη στιγμή που άρχισα να ψάχνω περισσότερα σχετικά με τις διαταραχές,αισθάνομαι όλο και πιο συχνά την ανάγκη να τα παρατήσω όλα και να γυρίσω πίσω. Ωστόσο μετά από μερικά λεπτά μου περνάει και μπαίνει μπροστά η λογική.
Εξάλλου δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του και συμφωνώ ότι πρέπει, τουλάχιστον για ένα διάστημα, να τον αφήσω μόνο του για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά σπαράζει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι ότι νιώθει μόνος και "προδομένος".