Originally Posted by
Remedy
κοιτα....
ας το πιασουμε απο αλλη ακρη.
1. ουτε εγω ξερω αν η σχιζοφρενεια μπορει να εχει τετοιου ειδους παραισθησεις διαρκειας οπου να νομιζεις και να θυμασαι οτι εχεις συναντησεις και συνευρεσεις με καποια που μαλιστα τα εχετε φιαξει ενω δεν συναντιεστε καν. απο αυτα που ξερω εγω, δεν συμβαινει κατι τετοιο.
οι φιλοι εδω που εχουν περασει αυτη την ασθενεια ισως μπορουν να διαφωτισουν.
δεν καλυφθηκα παντως για το πως ξερεις οτι δεν ειναι αληθεια. το οτι η κοπελα δεν ετρωγε και φορουσε τα ιδια, σαφως δεν ειναι αποδειξεις. αν ειχα εγω τετοια εντυπωση για καποιον, δεν θα πειθομουν με τοσο απλα επιχειρηματα οτι δεν εγιναν αυτα που θυμαμαι.
ξερω πολλους ανθρωπους που φορουν τα ιδια και τα ιδια και πολλες κοπελες που δεν τρωνε εξω γιατι κανουν διατροφη.
οποτε, αν ημουν στην θεση του φιλου σου, δεν ξερω αν θα σε πιστευα.
επισης, δεν ξερουμε αν ο φιλος κρινει ΜΟΝΟ απο το συγκεκριμενο περιστατικο η σου εχει κι αλλα μαζεμενα..
2. εστω οτι συμβαινει, ακριβως ετσι οπως το περιγραφεις και ειναι η πληρης αληθεια οτι δεν ειχες ιδεα οτι ελεγες ψεματα.
υπαρχουν δυο περιπτωσεις.
η μια ειναι να σου δωσει ο φιλος μια ευκαιρια με την ελπιδα οτι οντως ειναι θεμα της αγωγης και ελπιζοντας οτι τωρα που την παιρνεις δεν θα συμβει κατι αναλογο.
η αλλη ειναι, οτι δεν τον ενδιαφερει το μελλον η αυτο το ρισκο (το να περιμενει, ΜΗΝ ξεροντας κιολας αν η αγωγη θα σταματησει αυτες τις συμπεριφορες, αλλα απλα, ελπιζοντας) αλλα τον ενδιαφερει οτι δεν θελει κοντινες σχεσεις με ανθρωπους που του λενε παραμυθια, ειτε ειναι υγιεις, ειτε οχι, οποτε, σεβαστη η ασθενεια σου, αλλα ο καθενας εχει το δικαιωμα να διαλεγει ποιοι τον περιστοιχιζουν.