Μη σκοτιζεσαι. Τυπωσε το κειμενο σου απο εδω.
Printable View
Ουπς σορρυ, στη γιατρο ειπες οχι στην ψυχολογο. Εννοεις τι να της πεις σχετικα με το αν περασε τελειως η υποτροπη ή κατι αλλο? Κανετε ολοκληρη συνεδρια με την ψυχιατρο ή πας μονο για την αγωγη?
ναι στη γιατρο θα παω αυριο.στη ψυχολογο σε 4-5 μερες.
αναρωτιεμαι τι να πω στη γιατρο γι αυτον τον ψυχαναγκασμο.ή να το πω μονο στη ψυχολογο και να το αποκρυψω απο τη γιατρο?
Eγώ τα περισσότερα θα τα έλεγα στην ψυχίατρο.
Αυτή έχει στα χέρια της την διαχείριση των φαρμάκων όσο και να σε φοβίζει αυτό.
Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα αύξησης οπτ μη φοβάσαι.
Απλά πολλές φορές τα φάρμακα δημιουργούν παρενέργειες και ένας έμπειρος γιατρός γνωρίζει πως να χειριστεί πιθανή μείωση για ελάφρυνση των παρενεργειών.
Πες το και στις 2, δεν υπαρχει λογος να αποκρυπτεις πραγματα. Αλλα η ψυχοθεραπευτρια σου(η ψυχολογος σου δηλαδη) ειναι αυτη με την οποια θα το αναλυσετε και θα το εξηγησετε, σε αυτην παρτο τυπωμενο οπως τα εγραψες εδω, ηταν πολυ ξεκαθαρη η περιγραφη σου. Στη γιατρο αυριο οπως συνηθιζετε να τα λετε, επιγραμματικα υποθετω και αν σου ζητησει λεπτομερειες πες της τα οπως τα σκεφτεσαι, μην αγχωνεσαι για τις περιγραφες και γενικα αυτο το φοβο που εχεις μη σου ξαναυξησει το φαρμακο, βαλτον λιγο στην ακρη, σου εχει αποδειξει οτι προσπαθει να σε βοηθησει να το μειωσεις, αλλα ΑΝ χρειαστει για το καλο σου καποια στιγμη να το ξαναυξησει ή να το κρατησει στην ιδια δοση, θα το κανει. Δε θα τις αποκρυπτεις πραγματα γιατι θα οδηγηθει κι αυτη σε λαθος αποφασεις. Πεστα οπως σου ρχονται.
καλησπερα παιδια
πηγα σημερα στη γιατρο και της το ειπα.
μου ειπε οτι ειναι ψυχαναγκασμος και οτι κρυβει ενοχες αυτο που κανω.
ειπαμε να προσπαθησω 15-20 μερες να μιλησω και με τη ψυχολογο μηπως με βοηθησει και αν δεν αλλαξει τιποτα τοτε θα παρω zoloft
Καλημέρα μπου
Πολύ καλά έκανες και το είπες στην γιατρό σου! Μάλλον τώρα που έκανες το βήμα θα καταλάβες πως δεν ήταν και τόσο τρομερό ούτε φυσικά θα σε κρίνει ο γιατρός για αυτό ή θα γελάσει.
Είμαι σίγουρη πως συζητώντας το και με την ψυχολόγο θα βρεις τρόπο και θα το κουμαντάρεις και θα πάψει να σε ταλαιπωρεί.
Rep mporeis na m dwseis ena e.mail na se rwtisw kati?
Nai esena....!!
Iparxei periptwsi thelw na se rwtisw kati sigekrimeno
καλησπερα παιδια
αυριο εχω ραντεβου με τη ψυχολογο θα της τα πω και οτι γινει.. ελπιζω να βοηθηθω γιατι εχει παραγινει το πραγμα.σημερα ξυπνησα και μεσα σε 10 λεπτα εμφανιστηκε ο 1ος ψυχαναγκασμος. θυμαμαι ομως στην αρχη των συνεδριων μας που μου ειχε πεταξει πως οι ψυχαναγκαστικοι ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις προς επιλυση.
ισχυει?
και καθομαι και σκεφτομαι με το φτωχο μου το μυαλο απο που μπορει να πηγαζουν οι ψυχαναγκασμοι..
μηπως ειναι αποτελεσμα της προσπαθειας καποιων ατομων να εχουν ελεγχο στα παντα και οταν κατι τους ξεπερναει και ξεφευγει απο τον ελεγχο τους εμφανιζεται ο ψυχαναγκασμος λογω του αγχους γι αυτο?
Η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά έχει τη ρίζα της
στο Φόβο του ατόμου για τις Αλλαγές. Κάθε είδους Αλλαγές, ακόμη και οι πιο ασήμαντες όπως τ' αντικείμενα στα ράφια τους να μην είναι τακτοποιημένα με τη θέση και τη σειρά που έχουν διαλέξει εκείνοι τους βγάζει έξω από τη "σειρά" τους. Ο ψυχαναγκαστικός θέλει το περιβάλλον γύρω του Αυστηρά Τακτοποιημένο.
Αισθάνεται άβολα και στην παραμικρή αλλαγή που, οταν τη βλέπει να συμβαίνει θεωρεί πως ο κοσμος του τελεί υπό διάλυση.
Η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά ειναι η Αναγκη μας για Σταθερότητα σε όλα και ο Φοβος να μην αλλάξουν.
(Πολυ περισσότερα, διαφωτιστικότερα και τομερά ενδιαφέροντα θα βρεις στο βιβλίο του Fritz Riemman ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. Είναι εξαιρετικά απλά γραμμένο, με σαφή παραδείγματα και υπαρχει και στα ελληνικά).
δηλαδη εισαι καπου στη μεση και κοιτας τα 2 ακρα