Ξερεις ποσο κανει ενα τεστ κοπωσης σημερα???? Εσυ εισαι τυχερη γιατι το κανεις δωρεαν καθε μερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Printable View
Ξερεις ποσο κανει ενα τεστ κοπωσης σημερα???? Εσυ εισαι τυχερη γιατι το κανεις δωρεαν καθε μερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωραία τα λες καλέ. Και τα αποτελέσματα ποιος θα τα δώσει?
Το αφεντικό???
Αν χρειαστει η αυτοψια.....:D:D
παντως στο ανεβασμα σκαλας σας νικαω ολους ;):D:P
οπως και να χει, συλφιδα δεν προκειται ποτε μου να γινω, οποτε εχω συμβιβαστει....
και οι χοντρουλες εχουν ψυχη :D:D:D
Den pistevo na iparxei paxisarko atomo pou na min exei dokimasei toulaxisto 100 fores na "xasei" varos me diaites, velonismous, mixanimata, gimnastikes kai 3ero go ti allo... To provlima omos paramenei ekei...kai megalonei..opos megalonei i ellipsi avtoektimisis les kai iparxei mia antistrofi grafiki parastasi varous-avtoektimisis.
Mou dimiourgoun apextheia le3eis opos "xanno baros" "kano diaita".
Epapsa pia na ypokrinomai kai na leo oti goustaro na eimai opos eimai kai kai na psaxno ena soro dikaiologies na ipostiri3o to peritto mou varos.
Tora pia 3ero pos o monadikos tropos na papseis na e3artiese apo to fagito einai na min to theoreis toso simantiko, na min einai to kentro ton skepseon sou...kai me tis diaites to mono pou katorthonoume einai sinexos na skeftomaste posi posotita kai ti ora tha prepei na fame.
Tora pia 3ero oti mono otan arxisoume na doulevoume me to logo pou mas kanei na trome ki oxi me to simptoma mporoume na nikisoume avti ti maxi.
Oti mono agapontas avto pou eimaste tha mporesoume na kanoume kati kalo yia mas...Mono apo agapi mporeis na epifereis thetikes allages..oxi me to misos..oxi me ton sinexomeno agona enantia sto fagito alla antitheta...me agapi pros to fagito kai me agapi pros to soma mas, me agapi pros ta elattomata mas, me agapi yia to oti eimaste thnitoi kai palindromoume akoma ki an 3ekiname me tis kaliteres protheseis.
Me ti via pote den tha petixoume kati thetiko...Simantiko den einai i apoleia ton kilon..alla to ti anthropoi tha exoume ginei apovallontas ta...yiati an ta apovaloume me ti via...tote apla tha sinexisoume na kouvaloume ton idio thimo tis idies prokatalipseis kai ta idia simplegmata pou mas odigisan e3 arxis sto prolvima.
Yparxoun dyo tropoi na petixoume kapoio stoxo sti zoi mas.
O enas einai me ti dynami tis thelisis, kai o allos me ti sineitheia.
Me ti dinami tis thelisis tha paramenoume statheroi sta apotelesmata oso iparxei dinati dinami thelisis..Molis opos xalarosoume ligo, tha epitrepsoume piso sta palia. Eno ean katorthosoume na alla3oume sinitheies, oso ki an fantazei diskolo stin arxi, makroxronia tha mas apozimiosei mia kai tha einai kati pou tha kanoume mixanika, opos to plisimo ton dontion mas, pou otan san pedia mas e3igisan oti prepei na vazoume tin odontokrema pano stin odontovourtsa oti prepei na vourtsizoume apo e3o mesa k.t.l. mas fainotan olakeri epistimi, alla tora pia...ginetai avtomata xoris kan na to skeftomaste. Opotan allazontas diatrofikes sinitheies yia oli tin oipolipi zoi mas, allazontas antimetopisi pros to fagito, otan mathoume na siniditopoioume kathe fora pou anoigoume to psigeio to logo pou mas kanei na to anoigoume, ti pragmatika exoume ekeini ti stigmi anagki kai prospathoume na to antikatastisoume me to fagito,an einai mia aggalia i epiveveosi oti ola tha pane kala, ean papsoume na avtomastigonomaste kathe fora pou trome kati "akatallilo" kai aggaliasoume ton eavto mas me agapi kai apodoxi, tote mono tha katorthosoume na nikisoume avto ton polemo. Maxi me maxi na proxoroume pros to teliko stoxo. Mia zoi xoris e3artiseis.! Ki oxi na antikathisotume ti mia e3artisi me alli kai na koroidevoume ton eavto mas oti i tade mas e3artisi einai protimoteri ap tin alli. Den iparxoun kales e3artiseis! Yparxoun atoma e3artomena kai atoma elefthera.
Alla vevaia o kathenas dikaioute na kanei tis prosopikes tou epiloges!
Epitixies se olous sas! :)
ωραια τα ειπες οριανα:)
κι εγω , ΑΚΡΙΒΩΣ στα δικα σου συμπερασματα εχω καταληξει, και θεωρω οτι ειναι ενα καλο βημα αυτο...δεν ξερω ποσο σημαντικο, αλλα καλο...
αλλα εγω δεν εχω φτασει σε καποιο καλο σημειο στο θεμα της αλλαγης συνηθειων, παρολο που τα παω πολυ καλα στο θεμα της αυτοεκτιμησης,της ΜΗ αυτοτιμωριας, παρολο που εχω εντοπισει πραγματα που μου καλυπτει το φαγητο (αγχος π.χ.η το οτι με βγαζει απο πολυ εντονες συναισθηματικα καταστασεις και με κραταει πιο κοντα...στην επιφανεια:))
εσυ τα καταφερες καπως καλυτερα? τι ηταν αυτο που λειτουργησε σε σενα???κι αν οχι τι σε μπλοκαρε? το εχεις εντοπισει? μπορεις να πεις λεπτομερειες γι αυτη την πορεια? αν θες το συζηταμε ..
Tromera kales oi erotiseis sou 2sweet2b4go10 kai mou dineis tin evkairia na kano mia epane3etash poreias, mia a3iologhsh os pros to pou phgaina pou eftasa kai pou thelo na pao.. :)
Tha 3ekiniso legontas oti sigoura apo to persino Maio mexri simera exo kanei proodo se kapoia pragmata. Poia einai avta...Exoun meiothei poli oi kriseis yperfagias..tis pathaino akomi sporadika alla akomi kai tote einai sxetika elegxomenes. dld antilavanomai oti arxizei h krish kai frontizo ekeina pou katanalono na einai kapos alliotika ap oti sinithos...eipame oti stoxos einai h allagh twn synhtheion opote akoma kai h krish a3iopoieitai yia na symbalei ki oxi nha apomakrinei ap to stoxo. Bebaios opos anafera kai palia oi palindromhseis den leipoun kai tha htan paralogo an ap th mia mera sthn allh ola allazan les kai t aggi3e h neraida me ena magiko ravdaki..milame yia avtokatastrofikes synhtheies oloklhrhs zwhs. Eixa prose3ei oti palia meta apo kapoia krish yperfagias gemiza tromeres enoxes, ginomoun epithetikh pros tous gyro mou kai kakia..Kouvalousa toso poly thimo...ki avtos o thimos m ekane na alla3o yia ligo katevthinsh skepseon kai na epikentrotho s avton ki oxi sto faghto... anarotithika apo pou phgazei tosos thimos, tosh epithetikothta kai tosh kakia pros tous synanthropous mou? Sigoura den eixa evkolh zwh kai perasa kai viosa polla, alla arage yparxei otidhpote pou na dykaiologei tosa arnitika sinaisthimata? yiati ousiastika ola ekeina pou provalla stous allous 3ekinagane apo mesa mou...provalla stous allous ekeina pou eniotha yia mena...tous ekana kathreftes mou kai tous ktipousa..kai meta eixa kai parapono oti den me katalavainoun den mou simperiferontai opos thathela k.o.k. H prwth fora pou anagkasthka na antimetopiso to thimo pou mou prokalese kapoios sinomiliths mou legontas mou oti mia paxia ginaika den exei dikaioma na legete kan ginaika, kai h antidradsh mou htan na anoi3o to psigeio legontas apo mesa mou... "m@l@ka den prokeite na sas kano ti xarh na me deite lepth!!!!"......ki epiasa th skepsi kai pagosa....
Leo kala poion ekdikeise? pious? KOnteveis na pethaneis apo xalia ygeia logo varous yia na min kaneis ti xari se poious? poli pou noiazete o kathenas ti kaneis esi kai pos eisai! Ton eavto sou ekdikeise filh mou...avto eipa ston eavto mou kai ekleisa to psigeio.
Eixe ginei ostoso h arxh...Arxisa na prosexo pote thimono...me pious kai pos ekfrazetai avto...arxisa na prospatho na gino kaliteri sth symperifora mou...na vlepo me perissoteri katanohsh kai symponia tous giro mou...kai mazi m avtous ton eavto mou...Apodextika to gegonos oti den hmoun telia...oti exo adynamies kai oti den eimai se thesh na krino kanena yia tis dikes tou...Arxisan etsi na allazoun oi sxeseis mou mne tous giro mou.. Sth synexeia vrhka thn pio apaisia mou fotografia...thn kollisa sto pshgeio kai dipla mia pic pos thathela namai...Kathe vradi 3aplona kai fantazomoun to soma mou lepto...kai ola osa tha mporousa na kano pou panta anevala logo varous legontas...otan tha apovalo to peritto varos tha mporo na kano avto ki ekeino...mexri pou kapoia vradia anarotityhika yiati na min arxiso kapos antisytrofa...dld n arxiso na kano avta pou tha ekana an hmoun lepth..! Tavtoxrona apofasisa na arxiso na prosexo th diatrofh mou...na perno ta symplhromata mou, kai vlepoume...
Arxisa...petigxene kamia vdomada, alla me to pou stenaxoriomouna h eniotha mona3ia h agxos epestrefa sthn agaphmeni mou methodo katapolemishs tou..to faghto...Olo to kalokairi ypefera...den mporousa na kinhtho xoris na kourasto...kai eniosa tromera kourasmenh na me kouvalo. Epatha mia krish mia vradia kai ourliaza oti den antexo pia na koubalo avto to varos...eklapsa, e3outhenothika kai koimithika.
Thn epomeni phga kai agorasa laxanika kai frouta...ekopsa selino kai karoto se fetes kai eixa gemata taberakia sinexos...opote peinoudsa h eixa anagkh na masoulhso kati etroga laxanika...kai mesa mesa kamia sokolatitsa..hehe
Telos tou perasmenou kalokairiou hmoun merika kila pio kato...kai eniotha etoimh na dokimaso ekeino pou eipa...n arxizo n anoigomai...na tolmw na eimai ekeini h allh plevra mou..h evaisthiti h evaloti pou den fovatai na ekfrasei tous fovous tis anisixies kai tis anasfaleies ths...kai mia kyriakh milisa me tin oikogenia mou...panta kathe kyriakh htan vasano yia mena mia kai mazevontan t adelfia mou h mama ki o mpampas kai to thema pros sizitisi htan ego kai to varos mou...koitousan thn kathe mpoukia mou kai sxoliazan oti den thelo na "xaso" varos kok. Ekeini loipon thn Kyriakh tous eipa...thelo poli na apovalo varos...den mporo panta omos na to elegxo...patheno kriseis..meta tis kriseis niotho etsi ki etsi kai kano avta ki avta...
Tous milisa...tolmisa na ekfraso ola avta pou pote den elega mia kai hthela na deixno panta dynath. Kai tous eipa oti xreiazomai sthri3i ki oxi symvoules kai kriseis...Tous eipa epishs oti perno tin evthini yia to provlima mou alla oti ekeinoi me th stash tous oxi mono den me sthrizoun alla me dyskolevoun...apo keini th mera me afisan hsixh...
Pistevo oti otan antimetopisoume kapoia pragmata pou mas tromazoun...tote to sympan arxizei na mas voitha...einai opos sthn paroimia.."Ah Nikola voitha me..kouna ki esi to xeri sou".
Ton idio mina loipon...mphka mia mera sto chat kai gnorisa kapoio antra pou olos parado3os den me rotise oute pos hmoun oute kai tipota allo yia thn e3oterikh mou emfanish kai mazi tou afethika na xalaroso kai na apolavso th syzhthsh exontas ostoso sto piso meros tou mialou mou oti otan me rotisei mia kai den mporo na leo psemata tha tou po kai tha e3afanistei...meta apo meres epoikinonias akomi den me eixe rotisei kai ego eskaga! sap th mia yiati apolabana th sintrofia tou ki ap tin alli epeidh skeftomoun oti arga h grigora tha ginei to kako...kai yia na min vasanizomai...ton rotisa sta isia yiati den me rota pos eimai e3oterika! kai ti mou apanta! "epeidh den einai simantiko"!!!! proto sok! tou leo eimai 100+ kila...orea mou leei! ekei pia tape3a! ti orea tou leo? mou leei ki ego kapou ekei hmoun alla tora ta exo apovalei...tou milisa yia thn ditaraxh pou me vasanizei...kai ekeinos moupe...thathela na mporousa na se krathso sthn agkalia mou na min mporei na s aggi3ei avtos olos o ponos...ki ego tote apla eklaiga pano ap to plhktrologio...Etsi mporesa na afetho na simperifertho opos tha simperiferomoun an hmoun lepth...
To vradi pou 3aplosa den mporousa na vgalo ap to mialo mou thn syzhthsh mas...proti fora den eixca ginei epithetika amintiki oso afora to varos mou kai e3igisa me apla logia oti pragmatika eniotha...kai kapios me apodexthke...yiavto pou hmoun...xoris na thetei orus sto pia kai pos prepei na eimai yia na exo thn "evnoia" tou. Hmoun arketh etsi opos hmoun!!!! Yperoxo sinaisthima...apistevto tromera omorfo... siga siga arxisan na 3ediplonontai oi anasfaleies mou..otan vrethikame proti fora face tou face kontepsa na pethano apo to agxos...ki otan koita3a sta matia tou mesa den eida apextheia, mono kalosini kai agaph....Otan aggi3e tin koilia mou kai ti xaidepse..eklaiga..kai siga siga m ekane mesa ap ta matia tou n agaphso to soma mou...kai me koitousa ston kathrefth kai den evlepa pia kati apaisia sixameno opos palia...alla ena soma pou kapoios theorise a3io n agaphthei, deixnontas mou to dromo na t agaphso ki ego.
Meta apo kapoio diasthma ton rotisa an tha protimouse na hmoun pio lepth...moupe oti me agapaei opos eimai, alla ton stenaxorei h ygeia mou...Tou zitisa na me voithisei na apovalo varos...kai simfonisame oti opote eixa tin epithimia na fao..tha eperna tilefono na tou miliso...opos ki egine...
Arxisa ena systhma diatrofhs...kai ola htan evkola sxetika...den peinousa...otan eixa megalh epithimia yia pizza h sokolata..thn etroga alla xoris enoxes..tin apolavana yia na sinexiso apo kei pou emeina to epomeno proino.
Tora eimai 15 kg pio kato...kai sinexizo. Oute otan tsakothikame kai emeina moni den mpika ston peirasmo na to ri3o sto fagito..arxisa na apolavano tis kainouries grammes pou diamorfone to soma mou...Epapsa na ntrepomai yi avto kai to agaphsa ki avto me antamoive voithontas me na sinexiso...
H xara pou eida sta prosopa twn agaphmenon mou vlepontas me na metatrepomai siga siga htan thetikh sigoura opos kai h xara Tou Yiannh otan ta vrikame kai eide oti eixa fanei dinath akomi kai moni...den sigrinotan me ti xara na vlepo ta jeen mou na peftoun, na xreiazomai zoni, na vgazo extra tripes sth zoni yiati mouxe ki avth megalosei...kai na exo ftasei na atenizo me aisiodo3ia to mellon...
Niotho omorfa...m agapao me oles mou tis adinamies tis anasfaleies kai ta elattomata...kai apla prospatho kathimerina na kano kati kalo yia mena...
Exo akomi polli dromo...kai sigoura tha sinantiso polla blockarismata akomi pou einai ekei perimenontas ti sosth stigmh na emfanistoun...alla niotho ikani na t agkaliaso kai na tous dei3o to dromo makria ap to soma mou...den exo anagkh thn prostasia tou lipous mou pia...eimai dinath na palepso me allous tropous...kai sto kato kato den apeiloume ki apo kanena pera ap ton idio ton eavto mou..
Zitises leptomereies! ki eimai veveh oti se kourasa...alla etsi mou vgikan...Prepei na omologhso kati akomi kleinontas...
Fovamai...fovamai sinexos na min apotyxo...fovamai yia polla...alla me pistosa me to dikaioma na fovamai...kai kano allo ena vima kai meta allo ena...Tha doume!
H zwh einai omorfh...kai mou a3izei na th gevto...opos kai ston kathena mas...
Perimeno tis skepseis sou:).
το ειδα..ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου..θα σου απαντησω..
λάθος βεβαιότητες έχεις μου φαίνεται :)Quote:
Originally posted by Oriana35
Zitises leptomereies! ki eimai veveh oti se kourasa...alla etsi mou vgikan...
και βέβαια δε με κούρασες...αυτά ακριβώς που μου έγραψες ευελπισουσα να μου γράψεις και χαίρομαι που βρηκες τη διάθεση να το κανεις...;)
όντως με έβαλες σε σκεψεις...σκέψεις για σενα , αλλα και για μένα...
σε κάθε παράγραφο συνέκρινα τις εμπέιρίες σου και τα συμπεράσματά σου με τα δικά μου...κι έκανα και κάποιες πρωτότυπες σκέψεις για μενα εξαιτίας σου :)
αυτο που σκέφτηκα για σένα, ειναι αρκετά αισιόδοξο..
νομίζω οτι έχεις βρεί την ουσία του προβλήματος για σένα, αλλα και την ουσια της λυσης !!!!:) εξαιρετικά καλος συνδυασμός...;)
ακόμα κι αυτό που αναφερεις σαν φόβους σου, θεωρώ οτι είναι η ασφαλιστική δικλείδα για να πανε όλα καλά και στη συνέχεια...
για μενα, να μη σε ζαλιζω με λεπτομερειες, αλλα να σου πω την πιο ενδιαφερουσα ανακαλυψη που εκανα εξαιτιας σου...
στη διήγηση σου αναφέρεις συχνά οτι παλιότερα δεν αγαπούσες τον εαυτο σου, του καταλόγιζες π[ολλά, κλπ...σκεψεις που ειναι κοινές για τους περισσοτερους ανθρωπους με τετοιου ειδους προβληματα, και το χω ακουσει συχνα κι απο αλλους αλλα κι απο διαβασματα μου...
μου εκανε λοιπον εντυπωση σε μενα το οτι ενιωθα αγαπη για τον εαυτο μου, κι οχι μονο...περιποιουμαι ανεκαθεν ιδιαιτερα το προσωπο αλλα και το σωμα μου, ασχολουμαι παντα με το ντυσιμο και το μακιγιαζ, κι ολα τα συναφη..απορουσα λοιπον πως με τοση κοκεταρια και "αγαπη" δεν κατάφερνα να φροντισω σε αυτο το πολυ βασικο πραγμα τον εαυτο μου....
και μολις συνειδητοποίησα, οτι πιθανοτατα αυτο που νοιωθω δεν ειναι αγαπη, αλλα συμπονια...κατι σα να του λεω "θα σε αγαπω και θα σε φροντιζω πολυ για το κακο που σου κανω..."....νομιζω μαλιστα οτι καπως ετσι με αντιμετωπιζε κι η μαμα μου τελικα...μεγαλη ιστορια...
ειχα σκοπο να σου πω κι αλλα για την δικη μου ιστορια, αλλα κατι μου ετυχε σημερα και δεν εχω διαθεση...
σε χαιρετω και σου ευχομαι να συνεχισεις να αντιμετωπιζεις ετσι τον εαυτο σου και να ζεις την ζωη που επιθυμεις :)
Endiaferousa skepsi...to na frontizeis apo simponia..Seira sou na me valeis se skepseis! Tha xairomoun an to anaptisses... Trexo...ta leme methavrio mallon...Filakia
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις. Πιστεύω πως συχνά φερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που φερόμαστε στον εαυτό μας. Άνθρωποι που δεν έχουν όρια στη ζωή τους δεν θα έχουν όρια και στον τρόπο με τον οποίο μας φέρονται,είτε είναι για το καλό μας είτε όχι. Πολλά προβλήματα εξάρτησης από το φαγητό ή από άλλες ουσίες και συνήθειες που έχω δει στο γραφείο μου ξεκινούν από μια μάνα που δίνει αφοιδώς στο παιδί της περισσότερο για να ικανοποιηθεί η ίδια μέσω του παιδιού της, αδιαφορώντας για το αν ξεχνάει να του μάθει τι θα πει "όχι"
που λες οριανα μου...Quote:
Endiaferousa skepsi...to na frontizeis apo simponia..Seira sou na me valeis se skepseis! Tha xairomoun an to anaptisses... Trexo...ta leme methavrio mallon...Filakia
οσο σκεφτομαι την περιπτωση μου, καταλήγω στο οτι δυστυχώς εχω πανω απο εναν λογους που με οδηγουν σε αυτην την συμπεριφορα...
και μονο εναν..πολυ ζορισμενο νου, για να με βοηθησει...:) (ΚΑΙ επιθυμιες φυσικα, και ολα τα σχετικα...)
ενας, ο αρχικος, και πιο σημαντικος λογος απο αυτους, ειναι η σχεση που ανεπτυξα με το φαγητο παιδιοθεν και ΚΥΡΙΩΣ, εξαιτιας της αγαπητης μου μητρος....
η μαμα που λες, ειναι απο τις μαμαδες που θεωρουν υγεια το παιδομπουκωμα...(κατα το: παιδομαζωμα)...
ειχε λοιπον βασανιστει πολυ απο το πρωτο της παιδι που ηταν πολυ ολιγοφαγο και εδινε μαχες καθημερινα για να το μπουκωσει επαρκως....
οταν αναπαντεχα ηρθα εγω στον ματαιο τουτο κοσμο, εκανε μεγαλη χαρα ανακαλυπτοντας οτι το δευτερο παιδι ηταν ορεξατο και καλοβολο στις μπουκωτικες της συνηθειες...
βεβαια, επειδη η ορεξη μου ηταν αριστη, δεν χρειαζομουν καμια πιεση για να φαω, ουτε και εκανε τπτ τρομερες υπερβολες...
εκανε τα συνηθη μανουλολαθη, που ειναι μεγαλες μεριδες, κλπ....
αλλα το σημαντικο ηταν αλλο...
το σημαντικο ηταν οτι σε ΟΛΗ την παιδικη μου ηλικια εγω λαμβανα το μηνυμα οτι η μαμα με αγαπαει πολυ που ειμαι φαγανο, εξυπνο και ικανο στα μαθηματα....
κυριως ομως φαγανο...οχι γιατι το τονιζε τοσο πολυ.....απλα τονιζε υπερβολικα πολυ το ποσο την βασανιζει η αδερφη μου που δεν τρωει ...ποσο της εχει φαει τη ζωη...ποσο καλα θα ηταν να ειναι σαν εμενα...
ετσι περασα την παιδικη μου ηλικια σε ενα λαβ στορυ με την μαμα, ως το καλο και ικανο της παιδακι...(ο μπαμπας στο περιθωριο)
φυσικα, εβλεπε οτι ειχα καποια παραπανω κιλα απ οτι επρεπε, αλλα ποτε δεν με περιφρονησε ουτε με κατεκρινε γι αυτο...παντα μου εξεφραζε την αγαπη και την αποδοχη της χωρις αμφιβολιες και αμφισβητηση.....θεωρω μαλιστα εκ των υστερων οτι , το οτι αναγνωριζε τα παραπανω κιλα μου ως προβλημα, ηταν μια επιφανειακη της και λογικη διεργασια....
αλλα οτι κατα βαθος της αρεσα ετσι....
δεν υπονομευε κατι φανερα , ουτε συνειδητα...
ελα ομως που εγω το μηνυμα το ειχα πιασει...
κανω μαλιστα και την σκεψη οτι εκτος του οτι χαιροταν την "υγειη" μου ορεξη, χαιροταν και το γεγονος οτι τα κιλα μου με κρατουσαν κολλημενη στην παιδικοτητα μου, οποτε και στην αγαπημενη σχεση μαζι της.....
(θα εχεις παρατηρησει οτι το παχος οταν δεν το βλεπεις με απεχθεια, ειναι πολυ πιο κοντα στην παιδικοτητα-στην παιδικη σιλουετα απ οτι ενα γυναικειο η αντρικο κορμι)....
η μαμα λοιπον που με αγαπουσε πολυ, ετσι κι αλλιως....αλλα τελικα ΜΟΝΟ ετσι κι οχι αλλιως, διοτι με αγαπουσε ανευ ορων, οσο ημουν το καλο, εξυπνο, φαγανο παιδι που ηθελε....ηταν σα να μου ελεγε:
"εγω σε αγαπω πολυ, και μου αρεσεις ετσι οπως εισαι, δεν χρειαζεται να αλλαξεις αν δεν μπορεις, κι αν στεναχωριεσαι με αυτο που εγινες για με ικανοποιεις, κι αν δεν σε αγαπανε οι αλλοι, θα σε αγαπω εγω για ολους....αρκει να εισαι παντα το καλο μου το παιδι..."
αυτο οπως θα φανταζεσαι μου εκανε ΚΑΙ καλο...
διοτι παρα τα οποια προβληματα, ενοιωθα παντα αξιαγαπητη και ικανη...και ημουν οντως... :)
(να σου πω μαλιστα οτι ειχα και εξαιρετικες επιδοσεις στην γυμναστικη, ενοργανη και ρυθμικη....συνεβαινε δε στο σχολειο μου να ειμαι εγω το παχουλο κοριτσακι,παντα leader στο τμημα της ρυθμικης, σε ολοκληρο το τμημα στις επιδειξεις...διασκεδαστικο θεαμα,τοωντι..)
αλλα με τραβαει και πολυ εντονα στο να μενω στασιμη να αναπαραγω αυτη την εικονα....
εκτος ολων των αλλων προσοντων της, η μαμα ηταν και αρκετα προστατευτικη, απολυτη, αυταρχικη, ολα τα καλα...(και πολυ τρυφερη ομως ταυτοχρονα....και η φακα και το τυρι ηταν εκει...:) )
αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να δυσκολευομαι πολυ να ξεκολλησω απο την παιδικη μου ηλικια , την ξενοιασια που ειχα εκει, την αγαπη της μητρος, να αποζητω να μην αναλαμβανω πολλες ευθυνες (σε προσωπικο και οχι επαγγελματικο επιπεδο, διοτι η επαγγελματικη μου συμπεριφορα, ακολουθησε την επιτυχημενη εκπαιδευτικη μου:) συμπεριφορα και καταφερε να ορθοποδησει..)
σε προσωπικο ομως επιπεδο..ειμαι... ο τζιτζικας...καμια σχεση με τον μερμυγκα...επιδικω την καλοπεραση μου και αποφευγω καθε ειδους δεσμευσεις και ευθυνες(για παιδια και οικογενεια ας μη συζηταμε, αστειο πραμα...ουτε να το σκεφτομαι δε θελω)..
μη φανταστεις οτι εγινα κανενα μαμουχαλο...η ριξη ηρθε πολυ γρηγορα μετα την εφηβεια...εκει καταλαβα οτι η αγαπη της μητρος ισχυε ΜΟΝΟ υπο πολυ συγκεκριμενους ορους, τον εξης εναν:
ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (κι οχι κανενα τσολι που βγαινει ραντεβου με αγορια που δεν ειναι αδερφια της, η που γυρναει σπιτι μετα τις 10...)
ετσι μετα απο ομηρικους καυγαδες, μενω μονη εδω και πολλα χρονια...απο τα 19 περιπου...εκανα σπουδαια επανασταση...ζω την ζωη που ηθελα να ζησω στο μετρο που μπορω...μεχρι και τη μαμα που αφου εφαγε τα λυσσακα της, κι αφου περασαν τα χρονια, την ετουμπαρα κι εχουμε τωρα αγαθες σχεσεις....
ΑΛΛΑ...η παλια εκεινη αισθηση της ασφαλειας..που δημιουργηθηκε τοτε... η χαρα της γευσης, της πληροτητας, και της ικανοποιησης της αγχωτικης (τοτε) πεινας......η ηρεμια απο την γνωση οτι ικανοποιεις τον μονο ανθρωπο που εχει σημασια για σενα σε ολο τον κοσμο....εχουν μεινει....
και επειδη ξερω οτι κανω κακο στον εαυτο μου, αλλα δεν εχω καταφερει να σταματησω....επειδη παρολα αυτα νοιωθω να τον αγαπαω τον εαυτο μου, να τον βρισκω οχι οπως θαπρεπε να ειναι, αλλα ουτε αποκρουστικο....επειδη πραγματικα μου αρεσει να τον περιποιουμαι....κι επειδη ολα αυτα μαζι ΔΕΝ δενουν....λεω...μηπως τελικα...αυτο που του λεω δεν ειναι :"σε αγαπω οπως και να σαι γιατι το αξιζεις..."
αλλα:"σε αγαπω που τραβας ολα αυτα για να μου κανεις τη χαρη να παραμενεις ετσι...θα σε αγαπω και θα σε φροντιζω εγω για ολους τους αλλους που δεν μπορεσαν να σε αγαπησουν....ακομα κι αν μεινεις μονη σου θα εχεις παντα εμενα να σε αγαπω....αρκει να εισαι το καλο παιδι που θελω..."
(αυτα περι συμπονιας-αγαπης...)
πι.ες. μηπως γινεται να γραφεις ελληνικα? μου εχεις βγαλει τα ματια :D
αυτα βρε:)
τα ξαναλεμε...
φιλακια;):)
αλλα:"σε αγαπω που τραβας ολα αυτα για να μου κανεις τη χαρη να παραμενεις ετσι...θα σε αγαπω και θα σε φροντιζω εγω για ολους τους αλλους που δεν μπορεσαν να σε αγαπησουν....ακομα κι αν μεινεις μονη σου θα εχεις παντα εμενα να σε αγαπω....αρκει να εισαι το καλο παιδι που θελω..."
Και μου γεννήθηκε η ανάγκη να πάω πολύ πίσω να ψάξω τη δική μου μαμά.
Όταν έγινα μαμά για πρώτη φορά βίωσα αυτό που πίστευα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει.. Την άνευ όρων αγάπη της μητέρας προς το παιδί.
Η δικιά μου μαμά δεν με τάιζε...δεν ήταν καν παρούσα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, μια και σπούδαζε στο εξωτερικό κι εμένα με πρόσεχε μια γειτόνισσα την οποία πλήρωνε ο μπαμπάς που έμενε μαζί μου. Δεν πολυθυμάμαι την παιδική μου ηλικία, λες και δεν υπήρξα ποτέ παιδί. Θυμάμαι ωστόσο που στα 8 μου, μου έλεγε ότι πρέπει να προσέξω μην παχύνω, πράγμα που επαναλάβανε από τότε συνεχώς.
Η μαμά...αυταρχική, πάντα αφοσιωμένη στην καριέρα της, πάντα υπέροχα στοργική προς τους ασθενείς και συνεργάτες της, στους οποίους ποτέ δεν έκφρασε δυσαρέσκεια ή θυμό, φυλάγοντας τα όλα αυτά για το σπίτι, η τέλεια νοικοκυρά, πάντα αρνητικά κριτική για την κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε σαν παιδία στο σπίτι και πάντα παραπονούμενη ότι όλα πρέπει να τα κάνει μόνη της...πάντα λεπτή, με τις γυμναστικές της, τις δίαιτές της και πάντα πολύ απασχολημένη.
Ήμουν άριστη σε όλα όσα έκανα...στο σχολείο, στο πιάνο, στην ολυμπιακή γυμναστική. Στις ελεύθερες ώρες μου χωνόμουν στα βιβλία ή έπαιζα με τ΄αγόρια της γειτονιάς ποδόσφαιρο, βόλους ή πόλεμο..φροντίζοντας από 6 χρονών τα μικρότερα μου αδέλφια, όταν εκείνη έλειπε σε κάποιο χειρουργείο ακόμη και τα χαράματα, μια κι ο μπαμπάς δούλευε (υποθέτω) σε άλλη πόλη.
Όταν σκέφτομαι τα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι μόνο καβγάδες μεταξύ των γονιών μου, όταν ήταν παρών..αλλά περισσότερο θυμάμαι την απουσία τους.
Μεγαλώνοντας μόνη, αντέδρασα βίαια στην προσπάθεια ελέγχου στην πρώιμη εφηβεία μου. Η επανάστασή μου περιλάβανε απίστευτη ακαταστασία σε αντίβαρο της δικής της νοικοκυροσύνης, αγόρια - μια και μου τονίστηκε ότι ο πρώτος άντρας που θα με φιλούσε θα έπρεπε να είναι ο μέλλον σύζυγός μου, να τρώω μια κι επέμενε να με υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσέχω το βάρος μου κ.ο.κ.
Στα 18 έφυγα για σπουδές, στα 19 έκανα τον 1ο μου γάμο που κράτησε 1 χρόνο και στα 21 μου άρχισα να συζώ με τον 2ο μου, τώρα πρώην σύζυγο.
Ακόμη και στα χρόνια της απίστευτης για μένα δυστυχίας- ο 2ος σύζυγός έγινε αλκοολικός- μέσα απ? τις απεγνωσμένες μου προσπάθειες να δυναμώσω και να αρνηθώ να κακοποιούμαι, η στάση της ήταν να του πει ότι πάντα ήμουν δύσκολο άτομο και ότι με το να έχω αυτά τα κιλά και να είμαι και κακή νοικοκυρά δεν ήταν δυνατό να περιμένω να κρατήσω κάποιο...
Άντλησα δύναμη απ? τα παιδία μου και την πεποίθηση ότι δεν έχω το δικαίωμα να είμαι αδύναμη και να τα αναγκάζω να ζούνε μέσα στη βία και τη δυστυχία. Πάλευα χρόνια και βγαίνοντας απ΄την κατάθλιψη είδα ότι όλα όσα έκανα σαν αντίβαρο προσπαθώντας υποθέτω υποσυνείδητα να τους εκδικηθώ, μου στέρησε πολλά, ένα συγυρισμένο σπίτι, ένα σωστό βάρος, ακόμη και την καριέρα μου, μια και θεωρούσα ότι αν κάνω καριέρα θα παραμελήσω τα παιδιά, όπως συνέβη με μένα.
Και τότε άρχισα να κατανοώ ότι όσα κι αν κουβαλώ, δεν μπορώ να αλλάξω το παρελθόν, ή τη μητέρα μου...κι ότι το μοναδικό άτομο που πραγματικά εκδικούμαι στην πραγματικότητα είναι τον εαυτό μου.
Κατάλαβα επίσης ότι μπροστά μου έχω 2 δρόμους. Ή να συνεχίσω να την κατηγορώ ?δίκαια ή άδικα δεν έχει σημασία- και να ζήσω όπως ζούσα ή,
Να αναλάβω να με επαναδιαπαιδαγωγήσω, να μου προσφέρω όλη την αγάπη που μια ζωή έψαχνα από άλλους και να συγχωρέσω...να της συγχωρέσω που δεν ήταν η τέλεια μαμά, για να μπορέσω επιτέλους να βρω πια πραγματικά είμαι.
Και συνεχίζοντας...ανακάλυψα ότι τη μαμά μπορούσα, δύσκολα μεν αλλά μπορούσα να τη συγχωρέσω, όπως και τον μπαμπά που δεν ήταν ποτέ εκεί αλλά δεν μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου..και δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα ?πρεπε να μου συγχωρέσω κι ίσως αυτές οι παράλογα περίεργες ενοχές να είναι κάτι που θα κουβαλάω όλη τη ζωή μου.
Που θέλω να καταλήξω... Ότι τελικά είτε έχουμε μια μητέρα που μας «μπουκώνει», είτε έχουμε μια μητέρα που κάνει ακριβώς το αντίθετο τα αποτελέσματα στη ψυχοσύνθεση μπορούν να μοιάζουν.
Σκέφτομαι επίσης, πως σπανίζουν οι μητέρες που κατορθώνουν να διατηρήσουν μια χρυσή τομή.
Κι ίσως, λέω ίσως μια και ούτε κι εγώ δεν γνωρίζω την απάντηση, η μοναδική διαφυγή είναι η συγχώρεση και η απεξάρτησή μας απ τα προγράμματα που μας ενσωμάτωσαν, αντικαθιστώντας τα με καινούρια προγράμματα της δικής μας επιλογής.
Πραγματικά θα ?θελα ν ακούσω απόψεις πάνω σ όλα αυτά.
Φιλιά...
Υ.Γ. Έχει και κανείς άλλος πρόβλημα με τον τρόπο εμφάνισης των σελίδων του forum ή κάνω εγώ κάτι λάθος?
χμ χμμ χμμμ...
διαφορετικες αφετηριες, κοινα προβληματα ε?
συμφωνω με ολα αυτα που λες...
να συγχωρεσουμε αν ειμαστε θυμωμενοι, για να μπορεσουμε να προχωρησουμε..
να επαναδιαπαιδαγωγησουμε τους εαυτους μας για να "διορθωσουμε" τις προβληματικες συμπεριφορες...
εμενα μου ειναι πολυ δυσκολο αυτο, αν και καταλαβαινω οτι ειναι το πλεον απαραιτητο...
αν καταλογιζω κατι στον εαυτο μου, ειναι οτι αφηνομαι στις "ευκολιες" και τις δεξιοτητες που εχω ως ατομο, για να περναω λάθρα (θαθελα) σε αυτη τη ζωη, κρυβομαι να μην αντιμετωπισω πραγματικα σοβαρες αποφασεις, ροκανιζω τον χρονο μου κρυβοντας το κεφαλι στην αμμο, αφηνω τα γεγονοτα να με οδηγησουν...
αντιλαμβανομαι τωρα μετα απο πολυ καιρο, οτι αυτο ειναι αποτελεσμα της ολης προηγουμενης καταστασης, οπως σου την αφηγηθηκα...
παλιοτερα πιστευα οτι με τη ρηξη με τη μητερα μου, την ξεπερασα...ξεπερασα οτι με ενοχλουσε σε αυτην και την συμπεριφορα της, οτι ανεξαρτητοποιηθηκα, οτι βρηκα τον δικο μου δρομο σε αυτη τη ζωη...
μολις προσφατα συνειδητοποιησα οτι η σταση μου στη ζωη, και κυριαρχα το θεμα αυτο της εξαρτησης απο το φαγητο και την εικονα μου, αποδεικνυουν οτι τπτ δεν ξεπερασα στ αληθεια...
εβγαλα βιαια την μητερα μου απο τη ζωη μου τοτε, ημουν ομως πιο ουσιαστικα δεσμια της συμπεριφορας της, με το να μη μπορω να απαλλαγω απο το βαρος αυτο...κυριολεκτικα το βαρος....
το χρησιμοποιουσα σαν ασπιδα για την αγαπη που μου ελειπε απο την απομακρυνση μας...
σαν αντιβαρο για την προδοσια της....την προδοσια του να μην αποδεχεται τη ζωη που θελω ΕΓΩ να ζησω, αλλα να προτιμαει να με χασει...
ηταν ισως η πιο μακρυνη αλλα στερεη μνημη της αισθησης της ασφαλειας και της προστασιας που απαρνηθηκα αλλα τελικα δεν μπορουσα να κανω χωρις....
το οτι δεν το ελυσα το θεμα αυτο μου αποδεικνυει οτι δεν καταφερα να μεγαλωσω...
πως διαολο μεγαλωνει κανεις?????
το ιδιο θεμα ειδα και σε σενα κοριτσακι...
δυσκολευοσουν να αφησεις το κοριτσακι που ετρωγε τον θυμο του για την αδιαφορια των γονιων του...
που εχτιζε μια πανοπλια λιπους για να μην το πλησιαζει ο πονος....
πρωτα μεγαλωνεις και μετα πετας την πανοπλια? η την πετας για να βρεθεις ενωπιος ενωπιω και να αναγκαστεις να αντιμετωπισεις τα θεματα σου???
η ταυτοχρονα?
(ο παρατατικος σε σενα δεν ειναι τυχαιος...εχεις κανει ΣΠΟΥΔΑΙΑ βηματα και δεν μπορω να ισχυριστω οτι λειτουργεις ακομα ετσι..)
εχω πολλες φορες σκεφτει οτι η εξαρτηση απ το φαγητο δεν διαφερει απο την εξαρτηση απο τις ουσιες....με τη διαφορα οτι ειναι πολυ δυσκολοτερη η απεξαρτηση...για εναν απλο λογο...
το φαγητο δεν μπορεις να το πεταξεις και να τελειωνεις μαζι του οπως με τα ναρκωτικα...
πρεπει να συνεχισεις να ζεις μαζι του, αλλα σε ισορροπια....χάλιααααααα....
για τον λογο αυτο, ψαχνω οποτε μου δινεται η ευκαιρια την αντιμετωπιση των ναρκομανων...
εχω παραλληλα μια εντονη αισθηση της ματαιοτητας αυτης της ζωης, μια δυσκολια να κανω μακροχρονια προγραμματα...
ισως το "για μια μερα καθαρος" να ειναι μια λυση...το ανεφερες καπου κι εσυ..οτι κανεις μικρα βηματακια καθε μερα...ισως αν μπορει ν αντιμετωπιζει κανεις προσεκτικα και συνειδητα ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ μερα καθε φορα, να μπορει να τα καταφερει.
με προβληματισε λιγο το παρακατω αποσπασμα..
εισαι βεβαιη οτι συγχωρεις τη μαμα σου, η μηπως την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ και μενεις παλι εσυ ο δολοφονος?????Quote:
Κατάλαβα επίσης ότι μπροστά μου έχω 2 δρόμους. Ή να συνεχίσω να την κατηγορώ ?δίκαια ή άδικα δεν έχει σημασία- και να ζήσω όπως ζούσα ή,
Να αναλάβω να με επαναδιαπαιδαγωγήσω, να μου προσφέρω όλη την αγάπη που μια ζωή έψαχνα από άλλους και να συγχωρέσω...να της συγχωρέσω που δεν ήταν η τέλεια μαμά, για να μπορέσω επιτέλους να βρω πια πραγματικά είμαι.
Και συνεχίζοντας...ανακάλυψα ότι τη μαμά μπορούσα, δύσκολα μεν αλλά μπορούσα να τη συγχωρέσω, όπως και τον μπαμπά που δεν ήταν ποτέ εκεί αλλά δεν μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου..και δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα ?πρεπε να μου συγχωρέσω κι ίσως αυτές οι παράλογα περίεργες ενοχές να είναι κάτι που θα κουβαλάω όλη τη ζωή μου.
αν την συγχωρεις, διοτι εχεις καταλαβει οτι εφταιξε, αλλα ειναι καιρος να προχωρησεις πια, για ποιο λογο να νοιωθεις εσυ ενοχες???
λες οτι δεν ξερεις το γιατι...
υπαρχει περιπτωση να μην εχεις βεβαιωθει οτι ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕΣ ΕΣΥ για τιποτε???
οτι δεν εφταιγες εσυ που δεν σου εδειχναν την αγαπη που χρειαζοσουν?????
ειναι καλο, σωστο να συγχωρεσεις...
της τα εχεις πει ομως????εβγαλες ποτε τον θυμο σου με ενα ξεκαθαρισμα μαζι της???οχι με φωνες...ουτε με διεκδικηση...ηρεμα...αλλα να τα ΠΕΙΣ!!!
να της εξηγησεις πως ενοιωθες οταν δεν σε προσεχε μικρη...πως ενοιωθες με το οψιμο ενδιαφερον για την σιλουετα σου οταν δεν εδειχνε κανενα αλλο ενδιαφερον για σενα...
φυσικα κι αυτη κι ολοι ειχε το δικαιωμα να κανει λαθη...
αυτο ομως δεν την δικαιολογει....
τη συγχωρεις απο την αγαπη σου για αυτην και για τον εαυτο σου, δεν την αθωωνεις για να ενοχοποιησεις και παλι τον εαυτο σου...
(αν κανω λαθος, και τα εχεις συζητησει ολα αυτα, τα εξεφρασες,δικαιωθηκες, συγχωρεσες (ΑΥΤΗΝ ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ) και πας παρακατω, ολα καλα :)))))))
ελπιζω οτι αν και καποιος αλλος εχει να πει κατι σε ολα αυτα που συζηταμε θα το κανει χωρις δευτερη σκεψη :))
σι γιου αραουντ
φιλακια;)
υ.γ. τι προβλημα εχεις με τις σελιδες?