Quote:
Originally posted by liberchild
Με ενδιαφέρει το κατά πόσο είναι δυνατόν, με τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες, και δεδομένης μιας πολυγαμικής σχέσης, να μπει αυτή σε κίνδυνο ( κι αυτές μπαίνουν ), αν υπάρχει αυτή η ισχυρή ανάγκη του να επιβεβαιώνομαι μέσα απ το παιχνίδι της κατάκτησης.
Οσο η αναγκη σου για επιβεβαιωση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο κατι εξω απο εσενα, δεν μπορεις να αποφυγεις τετοιους κινδυνους. Δεν διαφωνω οτι το παιχνιδι της κατακτησης τονώνει την αυτοπεποιθηση, οταν ο στοχος επιτυγχανεται. Οταν ομως ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος για να επιτευχθει ο στοχος η εκβαση αυτου του παιχνιδιου, τοτε ο εαυτος σου κινδυνευει να χασει τον ελεγχο της καταστασης. Κατ\' επεκτασιν και οι σχεσεις στις οποιες συμμετεχεις αμφιταλανετευονται.
Ακόμα περισσότερο, όταν ( αν δεν υφίσταται αντικείμενο κατάκτησης ), να με ιντριγκάρει το να τοποθετώ την ίδια μου τη σχέση σ αυτό το επίπεδο. Π.χ, να πληγώνω , να φεύγει, να κηνυγώ, και τούμπαλιν.
ξερεις, επετρεψε μου να εκφραστω \"καπως\". Λεμε συχνα, \"πολυ κακο για το τιποτα\" αλλα δεν αληθευει παντα. Ενιοτε το πολυ κακο καλυπτει βασικες αναγκες οπως η δικη σου. Ειναι οι ωρες που αναρωτιεσαι, τι λογο υπαρξης θα ειχε η σχεση μου χωρις τα δραματα που διαρκως σκηνοθετω για να την αντεχω?
Το αλλο θεμα ειναι. Αντε το \"πολυ κακο\" εμενα με εξυπηρετει, ο αλλος τι παιρνει απο αυτο? Γιατι για να καθεται κατι παιρνει. Αναγκες καλυπτει κι εκεινος.