μαρακι ελα σημερα μαζι μου να δεισ πως ειναι!!!
Printable View
μαρακι ελα σημερα μαζι μου να δεισ πως ειναι!!!
Θα ερχόμουνα να μου φύγει και ο φόβος!!! Έχω σήμερα ραντεβού με το γιατρό, πρώτο ραντεβού, πρώτη επαφή!! ʼραγε θα πρέπει να του απαντήσω σήμερα?? πρέπει να το αποφασίσω μέχρι το απόγευμα??
εγω το αποφασισα μεσα σε ενα απογευμα.αν θελεις μπορεισ να μου πεις το ονομα του γιατρου σου για να ρωτισω τον δικο μου επειδη ειναι φιλοσ μου. επισης πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο τι δαχτυλιο θα σου βαλουν γιατι εχω ακουσει πολλα και διαφορα.
Τον λένε Διαμαντή και χειρουργεί στο λαϊκό...
οκ θα εχω νεα αυριο. εχεις πολλα κιλα να χασεις μαρακι?
και τι ηλικια εχεισ?
Είμαι 27, 160 και 107 κιλά!
οκ. νομιζω οτι πρεπει να το παρεισ αποφαση για να μπορεσεισ να φτασεισ στα σωστα κιλα και να κανεισ και με το καλο και ενα παιδακι χωρισ να εχεισ το αγχοσ των κιλων. για μενα αυτοσ ηταν ενασ απο τουσ βασικοτερουσ λογους που το πηρα αποφαση. και εχω τωρα και καμαρωνω τον γιο μου και ειμαι και εγω σε λογικα κιλα. οχι βεβαια οτι δεν θελω να χασω και αλλα.... αλλα δεν ειμαι και 120 που ημουνα!!!
Μπράβο Μαράκι! καλή επιτυχία στο ραντεβού σου με το γιατρό!
δεν είναι ανάγκη να απαντήσεις απόψε κι όλας.. πρέπει να το σκεφτείς πρώτα..
από την ώρα που το μαθα, έψαχνα, ρώταγα, μάθαινα στο internet 3 μήνες!
μετά έψαξα ρώτησα έμαθα για γιατρούς, και όταν έκλεισα ραντεβού
και αφού μου απάντησε σε μια λίστα ερωτήσεις.. την έκανα σε μια βδομάδα!
όπως σου είπαν και οι άλλοι ΟΧΙ δεν πονάει καθόλου.. είναι τόσο λεπτή η βελονίτσα..
κι εμένα αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έβαλα το δακτύλιο.. να κάνω ένα παιδάκι..Quote:
Originally posted by sugar
οκ. νομιζω οτι πρεπει να το παρεισ αποφαση για να μπορεσεισ να φτασεισ στα σωστα κιλα και να κανεισ και με το καλο και ενα παιδακι χωρισ να εχεισ το αγχοσ των κιλων. για μενα αυτοσ ηταν ενασ απο τουσ βασικοτερουσ λογους που το πηρα αποφαση. και εχω τωρα και καμαρωνω τον γιο μου και ειμαι και εγω σε λογικα κιλα. οχι βεβαια οτι δεν θελω να χασω και αλλα.... αλλα δεν ειμαι και 120 που ημουνα!!!
αν θες άνοιξε ένα thread να μας γράψεις την εμπειρία σου
σχετικά με εγκυμοσύνη και δακτύλιο..
loipon maraki mou girisa molis twra apo ton giatro.......rwtisa gia ton diamanti pou mou eipes kai ematha oti einai poli kalos xeirourgos. ante me tin euxi mou kai kali epituxia.
Αν και εγώ δεν έχω κάνει, σε νιώθω απολύτως. Καλή επιτυχία. Εξ άλλου, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. Έχω και μια φίλη που ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο... και την σπρώχνω κι εγώ!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!
Τι μου είπε ο γιατρός εχθές?? Μου είπε ότι δακτύλιο δεν συστήνει γιατί σε περιορίζει πιο πολύ σε σχέση με αυτά που μπορείς να φας, ότι συνήθως βγαίνει γύρω στα πέντε χρόνια και μετά γίνεσαι χειρότερα από πριν, ότι κατά μέσο όρο χάνεις μόνο 20 % από τα παραπάνω κιλά κλπ κλπ.
Με λίγα λόγια αν θέλω να κάνω κάτι να κάνω by pass (έτσι δεν το λένε???). Και πως ξεκίνησε?? Να το ξέρεις εσύ και οι συγγενείς σου ότι αυτό έχει πολλές επιπλοκές και ένας στους εκατό πεθαίνει. Ακριβώς έτσι μου το είπε βρε παιδιά. Εντωμεταξύ η μάνα μου να λέει ναι ναι κάν' το. Έγώ έχω κατουρηθεί επάνω μου!!!
Α και να μην το ξεχάσω! Θέλει λέει να έχω κόψει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν το τσιγάρο. Και απάντηση θετική ή αρνητική δεν δέχεται να του δώσω πριν περάσει ένας μήνας, έχω μέχρι δεκαπέντε Απριλίου να το σκεφτώ. Και επειδή η εγχείρηση θα γίνει στο Λαϊκό μπορεί να περιμένω και τρεις μήνες μέχρι να βρούμε κρεβάτι.
Αυτά. Τι λέτε??
Ο γιατρος που μιλησες ειναι ασόβαρος !
Ειναι τόσα τα ατομα που εχουν βαλει δαχτύλιο κ ειναι μια χαρα. Ξερω παιδι που το εβαλε στα 217 κιλα, εχει χασει 40κατι κ συνεχιζει.
Βypass κανουν κατα πλειοψηφια ατομα που εχουν ΒΜΙ πανω απο 50 (κακοήθεις παχυσαρκια) ή μεγαλο ΒΜΙ ( 35-40 κ πανω) αλλα πολυ ασχημες διατροφικες συνηθειες (ζαχαρουχες κ λιπαρες τροφες)
Εγω εχω κανει χολοπαγκρεατικο bypass. Αυτο που σου ειπε για το ποσοστο: Ενας στους εκατο πεθαινει κ στην εγχειρηση αφαιρεσης κηλης που θεωρειτε απο το πιο απλο χειρουργιο.
Για το τσιγαρο...Βοηθαει στην ναρκωση. Οσο πιο "καθαρα" πνευμονια εχεις, τοσο κανεις την δουλεια του αναισθισιολόγου πιο ευκολη κ ελατωνεις τα ποσοστα περιπλοκων. Εμενα μου ειπε 2 εβδομαδες πριν να το κοψω κ ετσι εκανα.
Η γνωμη μου. Δεν πιστευω οτι ανηκεις στην κατηγορια του bypass. Για δαχτυλιδι σου λεω go for it!
Δίκιο έχεις βέβαια, αλλά ξέρεις τι δεν μπορώ να καταλάβω. Για πιο λόγο λέει για by pass και όχι για δακτύλιο αφού για κανένα από τα δύο δεν πρόκειται να πληρωθεί και απ' ότι έχω καταλάβει το by pass είναι και πιο δύσκολο?? Μόνο αυτό με έκανε λίγο να σκεφτώ μήπως έχει δίκιο σε αυτό που λέει... Δεν ξέρω.
Δηλαδή δεν είναι τόσο επικίνδυνο όπως μου το παρουσίασε ε?? Όπως η κήλη έ?? Παρήγορο ακούγεται αυτό...
Εσύ που έχεις κάνει κιόλας ξέρεις παραπάνω. Γιατί λες ότι δεν κάνει για μένα?? Είναι πιο δύσκολη η εγχείρηση ή επειδή δεν είναι αναστρέψιμο??
Του ειπες για τις διατροφικες συνηθειες σου? Τρως πολλα μπισκοτα-σοκολατες-τσιπς κ τετοια ? Μονο ετσι θα το εξηγουσα.
Πλεον ειναι μερικως αναστρεψιμη. Σκεψου 2 σετ απο λεπτο εντερο που φευγουν απο το στομαχι. Το νεο με την παρακαμψη και η παλια -αλλα μικροτερη- οδος. Μπαινεικατι σαν δαχτυλιος στην παλια κ την σφιγγουν οποτε λειτουργει η καινουργια μονο.
Σκεψου οτι εχει ποσοστο θνησιμοτητας 0.06%, ενω η κηλη 0.1%. Ετσι μου τα ειπε ο δικος μου γιατρος.
Σαφως ειναι πιο δυσκολη κ εχει σιγουρα αποτελεσματα. Επισης ξερω οτι σε πολυ λιγα νοσοκομεια το Bypass γινεται λαπαροσκοπικα κ οχι με ανοιχτη τομη. Πρεπει να το κοιταξεις κ αυτο.
Εγω παντως θα πηγαινα κ σε εναν 2ο γιατρο να ρωτησω.