-
μπορεις μυρτο μου..μπορεις..δεν ειναι θεμα δυναμης, ειναι θεμα θελησης..δεν την εχεις μαλλον οσο πρεπει..δεν σου αξιζει αυτο που κανεις,,,σε καμια μας δεν αξιζει..κατσε και σκεψου ποσο χρονο εχεις χασει για ενα ΤΙΠΟΤΑ, για μια ΟΥΤΟΠΙΑ!..μην χασεις αλλο γιατι οταν θα περασουν τα χρονια θα λες: τι εκανα στον εαυτο μου ασκοπα τοσο καιρο?..απλα τον σκοτωνες!..αυτο εκανες και κανεις..σταματα το..ολα μια αποφαση ειναι!ΟΛΑ ΟΜΩΣ!
-
free, θέλω να σου πω ότι μέχρι πρόσφατα, κάθε φορά που έλεγες ότι δεν έχουμε αρκετή θέληση, ότι δεν προσπαθούμε αρκετά, εγώ θύμωνα. Και με σένα και με το αγόρι μου, που μου έλεγε ότι κατά βάθος έχω εφησυχαστεί σε αυτή την κατάσταση και δεν κάνω τίποτα για να την αντιμετωπίσω.
Τώρα βλέπω ότι έχετε δίκιο. Και θέλω αυτό να το πω και στη Μυρτώ και σε οποιονδήποτε άλλο βρίσκεται σε αυτό το σημείο, δηλαδή να θέλει απεγνωσμένα να το ξεπεράσει αλλά να μην μπορεί. Θέλει απίστευτη δύναμη και είναι υπερβολικά δύσκολο, αλλά μόνο αν κάνουμε την υπέρβαση θα τα καταφέρουμε.
Γι΄αυτό, Μυρτώ, την επόμενη φορά που θα πάει να σου συμβεί, μη σκεφτείς "δε βαριέσαι, κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω, οπότε τώρα ας το κάνω". Δες το σαν μια ευκαιρία να κάνεις από ΤΩΡΑ την αρχή. Όσο δύσκολο κι αν είναι, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μην το κάνεις. Και ακόμα κι αν αισθάνεσαι άσχημα με το φαγητό να παραμένει μέσα σου, σκέψου ότι αυτό που κερδίζεις είναι σημαντικότερο, γιατί ίσως να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να το ξεπεράσεις ολοκληρωτικά...
Υ.Γ. Thanx free...
-
εμενα εχουν ηδη αρχισει οι αριθμίες και οι ταχυκαρδίες....αλλά δε μπορώ να σταματήσω...γμτ δε θέλω να γλινω έτσι... :(
-
-
Παιδιά, να σας ρωτήσω κάτι; Ωραία, είναι προφανές ότι όσοι κάνουν συχνά εμετό και χρήση καθαρτικών εμφανίζουν τα προβλήματα που περιγράψατε παραπάνω. Εγώ έχω σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες τις μεθόδους ακύρωσης και θέλω να μάθω: κάνω κακό στον οργανισμό μου με τα επεισόδια υπερφαγίας, ακόμα κι αν δεν "βγάζω" ό,τι τρώω στη συνέχεια; Δηλαδή, από τις υπερβολικές ποσότητες που τρώω, μπορεί να εμφανίσω τίποτα προβλήματα στο στομάχι μου ή γενικότερα;
-
γλυκιά μου smoke08 δεν ξέρω συγουρα αν κάνει κακό στο σώμα σου...συγουρα όμως κάνει κακό στην ψυχούλα σου...στο μυαλό σου...
-
σμοκε μου στην ψυσουλα σου κανεις..στο σωμα σου οχι..
-
Και στο σώμα έχει επιπτώσεις,μακροχρόνια.Και η μη καθαρτικού τύπου βουλιμικές συμπεριφορές απορυθμίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Αν το δεις και από ενεργειακή άποψη,ειδικώς...
Εγώ έχω κάνει λίγες φορές εμετό αλλά έχω κατά καιρούς παρουσιάσει όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα με το κυριότερο την αρρυθμία.
Οψόμεθα φως...
-
Σμόκ θα συμφωνήσω με την gilie για την ψυχή σου...γιατί αυτό σου τρώει τα σωθηκά!!
Αλλά από όσο ξέρω από την θεραπεία..έχει επιπτώσεις σύγουρα στο μεταβολισμό σου και στη φυσιολογία της πείνας, δηλαδή πόσο πεινάς, πότε αισθάνεσαι ότι έχεις χορτάσει κτλ
Όσο για τον μεταβολισμό, σίγουρα τρελαίνεται..δεν εξηγείται αλλιώς, όταν κάνεις αυστηρή δίαιτα και γυμναστική να μη χάνεις βάρος...
Η ψυχή όμως είναι κάτι άλλο, αυτές οι ενοχές μου μαυρίζουν την καρδιά!Οι σκέψη ότι τίποτα δεν θα παέι καλά, αν δεν χάσω 2 κιλά με κυριεύει, αν και τώρα πλέον έχει μειωθεί η εντασή της...
-
ελπίζω να μη πειράζει να πω κατι ασχετο...διαβαζα την απαντηση της εφούλας και αντι για θεραπεία διαβαζα θρησκεία... και δεν εβγαζε μιλαμε νοημα με τιποτα! δε παμε καλα....
κατα τ'αλλα καλησπέρα :)
-
Γεια σας! Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αν τα καρδιακά προβλήματα προκαλούνται από έλλειψη σημαντικών ουσιών από το αίμα εξαιτίας των εμετών ή επειδή η ίδια η πράξη του εμετού κουράζει την καρδιά και προκαλεί αρρυθμίες;; Γιατί νομίζω ότι όταν κάνω εμετούς η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα και μετά πονάει (ή είναι ιδέα μου;;;)
-
Η διαταραχή των ηλεκτρολυτών που προκαλείται από τους συχνούς εμετούς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά.Ειδικά,η υποκαλιαιμία ( έλλειψη καλίου ) προκαλεί αρρυθμίες.
Πολλές φορές δε, μπορεί να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει κάπως μη φυσιολογικά εξαιτίας της πίεσης που ασκείς να κάνεις εμετό.
-
mia poly kali mou fili exei problima boulimias.
mou exei pei gia to problima tis tiv teleytaia bdomada.
den xero pos mporo na thv bohthiso.
se proti fasi exo skeftei na ths deixno martyries pou brisko sto internet kai na tis agoraso ena biblio. Nomizo pos auto tha bohthisei se proth fasi na katalavei oti auto pou kanei ston eauto tis einai poly sobaro......
Mipos mporeite na mou dosete kapoia lusi?
H fili mou einai boulimiki edo k 2 1/2 xronia kai prospathei na therapeytei anepityxos 10 mines tora.
Sas parakalo bohthiste me.....
-
stella καλησπερα :)
θαρρω πως, για να προσπαθει τοσο καιρο η φιλη σου εστω και ανεπιτυχως, θα πρεπει να ξερει οτι κανει κακο στον εαυτο της, οποτε δεν ξερω αν θα κανει κακο η καλο να τονισεις τους κινδυνους...
αυτο που σκεφτομαι οτι θα μπορουσες να κανεις, ειναι να την πληροφορησεις για το οτι ειναι ενα αρκετα διαδεδομενο προβλημα και πολυ συνθετο και οτι μια καλη ιδεα για να προσπαθησει να απαλλαγει θα ηταν να παρει βοηθεια, ψυχολογικη...
αυτο σε περιπτωση που δεν γνωριζει οτι αυτος ειναι ο τροπος αντιμετωπισης της καταστασης της, διοτι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να επιμεινεις η να την πιεσεις...δεν μπορει κανεις να αποφασισει γι αυτην αν θα παρει βοηθεια η οχι...
το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να την διαβεβαιωσεις για την φιλια σου και την στηριξη σου σε οποια αποφαση της καθως και οσο μπορεις να τονωνεις το ηθικο και την αυτοεκτιμηση της...
ενημερωσε την αν θες και για το φορουμ, μηπως θελει να συζητησει και μ αλλα ατομα με το ιδιο προβλημα..
ευχομαι καλη τυχη στην φιλη σου
-
ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
εχω σκοπο να παμε μαζι σε εναν ψυχολογο αλλα δεν ξερω ποιος απο ολους μπορει πραγματικα να βοηθησει, γιατι εχω διαβασει οτι δεν ειναι ολοι ειδικοι.
εχω απευθυνθει και στο ΑΝΑΣΑ......
εχουνε πει οτι θα κανουν τμημα απο αρχες του ετους!
θελω πολυ να της πανε ολα καλα, γιατι ειναι υπεροχος ανθρωπος και θελω να χαρει τη ζωη της!!!!
για οτι αλλο χρειαστω θα σας πω
ευχαριστω πολυ!!