Εδώ και λίγο καιρό παρακολουθώ το forum σας και με έχετε βοηθήσει πολύ χωρίς να το ξέρετε. Αυτό όμως που κάνατε σε αυτόν τον ιστότοπο το βρίσκω ανέντιμο. Ερημώσατε το forum που τόσο καιρό σας φιλοξενούσε.
Φιλικά πάντα.
Αλέξης
Printable View
Εδώ και λίγο καιρό παρακολουθώ το forum σας και με έχετε βοηθήσει πολύ χωρίς να το ξέρετε. Αυτό όμως που κάνατε σε αυτόν τον ιστότοπο το βρίσκω ανέντιμο. Ερημώσατε το forum που τόσο καιρό σας φιλοξενούσε.
Φιλικά πάντα.
Αλέξης
Αν και δεν είμαι απο αυτά τα μέλη που μιλάω πάρα πολύ είναι όμως αρκετοί μήνες τώρα που μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα στο φόρουμ.
Δεν μπορώ ΑΛέξη παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και αυτή μου η σκέψη ήταν η αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα.
άλλο πάλι και τούτο... !!!Quote:
Originally posted by Αλέξης
Αυτό όμως που κάνατε σε αυτόν τον ιστότοπο το βρίσκω ανέντιμο. Ερημώσατε το forum που τόσο καιρό σας φιλοξενούσε.
προς Αλέξης Νέο μέλος Μηνύματα: 1 Registered: 2/6/06 και για όποιον άλλο αναρωτιέται..
αυτός ο ιστότοπος ήταν dead πριν μπουν κάποιοι άνθρωποι εδώ μέσα και του δώσουν ζωή. ο ιστότοπος αυτός απέκτησε ζωή και επισκεψιμότητα όταν κάποιοι άνθρωποι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
κατέθεταν την ψυχή τους εδώ μέσα. (κι όχι διαβάζοντας σαν επισκέπτες όπως εσύ) Θεωρώ πως δεν χρωστώ ΤΙΠΟΤΑ σε αυτόν τον ..ιστότοπο παρα μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους! ήταν αμφίδρομη σχέση με τον ιστότοπο.. μου έδωσε αλλά και του έδωσα με το παραπάνω..
επίσης σε δεδομένη στιγμή ο ιστότοπος αυτός δεν με σεβάστηκε κρατώντας δήθεν αποστάσεις. Πριν τον εγκαταλείψω με είχε εγκαταλείψει αυτός.
και για να σου φύγει η απορία, εμείς φτιάξαμε ένα φόρουμ που αφορά αποκλειστικά και μόνο την παχυσαρκία και την αντιμετώπιση της με επεμβατικούς τρόπους, τις βαριατρικές επεμβάσεις και κυρίως ότι αφορά τον δακτύλιο.
είμαστε προσωρινά σε free server,
αγοράσαμε το domain μας, και όταν θα ανεβάσουμε το φόρουμ στο επίσημο site μας θα δούμε τότε αν θα το ανακοινώσουμε κι εδώ, αν και νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος
γιατί η δική μας προσπάθεια είναι αυστηρά προσωπική,
δεν είμαστε ψυχολόγοι, δεν κάνουμε διαφημίσεις σε γιατρούς,
κέντρα αδυνατίσματος ή σε κέντρα ψυχοθεραπείας.
δεν ασχολούμαστε με την βουλιμία και την ανορεξία ούτε την φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος..
έχουμε κάνει τόση "δουλειά" στο eatingdisorders, τα μηνύματα μας είναι και θα παραμείνουν εδώ, που μάλλον το
eating disorders μας χρωστά κι όχι εμείς σε αυτό!
δεν υπάρχει κανένα μυστήριο λοιπόν, ενημερώθηκαν αμέσως οι άνθρωποι που είχαν καθημερινά επαφή και που μοιράζονταν τις εμπειρίες τους κάθε μέρα.
Στείλαμε μήνυμα και σε αρκετούς που ακόμα δεν άνοιξαν τα προσωπικά τους μηνύματα αν και σε λίγο θα μας βρουν και από μόνοι τους.
και στην τελική αποφασίσαμε να γράφουμε σε ένα χώρο εντελώς δικό μας, αλλάξαμε απλώς παραλία, θα παρεξηγηθεί ο Σχοινιάς επειδή θέλω να κάνω μπάνιο τώρα στο Καβούρι??
δεν θα σε με τα καλά σου..
το eatingdisorders είναι Open και δεν απαγορέψαμε σε κανένα να πάψει να συμμετέχει σε αυτό. του ευχόμαστε καλή συνέχεια στους δαιδαλώδης δρόμους της ψυχανάλυσης!
Σόνια μου μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που σταματήσαμε εμείς (τώρα που μπαίνεις και καθημερινά) :D΄Quote:
Originally posted by sonia
Αν και δεν είμαι απο αυτά τα μέλη που μιλάω πάρα πολύ είναι όμως αρκετοί μήνες τώρα που μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα στο φόρουμ.
Δεν μπορώ ΑΛέξη παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και αυτή μου η σκέψη ήταν η αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα.
ήταν η προσφορά σου παροιμιώδης που δεν πρέπει να λείψεις.
αντε να μιλησουμε λοιπον...
ενοιωσα την αναγκη να παρω θεση μετα και τα σημερινα μηνυματα στο ποστ αυτο..
δεν συμφωνω με τον φιλο Αλεξη οτι εγινε κατι ανεντιμο, ουτε καν αναρμοστο..
το διαδικτυο ειναι ανοιχτο για ολο τον κοσμο να κανει οσα φορα θελει, και αυτη η ιστοσελιδα ειναι ανοιχτη σε οποιον θελει ειτε μονο να κοιτα ειτε να συμμετεχει...
πολυ καλα εκανε οποιος ενοιωσε την αναγκη να κανει ενα φορουμ για το θεμα που μας ανεφεραν (που ειναι να σημειωσω εδω ενα πολυ εξειδικευμενο θεμα και οι πληροφοριες γι αυτο θα φανουν πολυτιμες σε πολυ κοσμο και ειναι και δυσευρετες) και πολυ καλα θα κανει και οποιος αλλος θελει να κανει κι αλλο και οσα ακομα χωραει το διαδικτυο...
ουτε ανεντιμο το βρισκω ουτε απαγορευτικο σε οποιον θελει να συμμετεχει σε οποιο φορουμ θελει, και οσον αφορα εμενα, ειναι ολοι ευπροσδεκτοι ειτε συμμετεχουν και σε αλλα φορα ειτε οχι να ειναι ΚΑΙ εδω συνομιλητες μας ΟΠΟΤΕ και ΑΝ το θελουν και για οσο διαστημα το θελουν..
Ασχετα αν συμμετεχουν λιγο η πολυ η καθημερινα η μια φορα το χρονο , τους θεωρω ολους ισοτιμα μελη του φορουμ και χαιρομαι οποτε καποιος απο αυτους εκφραζεται και δημοσιως....
η ποσοτητα της συμμετοχης δεν ειχε ποτε να κανει με την ποιοτητα, οποτε ΟΥΤΕ κι εδω, και μερικοι εχουν μπερδεψει την φλυαρια με την προσφορα....
Ας μιλήσω κι εγώ: από την ώρα που πήρα την απόφαση να βάλω δακτύλιο στο εγγύς μέλλον για να απαλλαγώ από τα κιλά μου μια για πάντα, προτιμώ να μιλάω με άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο και να παίρνω από τις εμπειρίες τους.
Δεν έχω καιρό που ήρθα σ' αυτό το forum, το συμπαθώ, απλά ακολουθώ τους ...χειρουργημένους!
Bionic μου μπορεί όπως λές η προσφορά μου να μην είναι παρομοιώδης πάντω ένα είναι το σίγουρο ότι δεν έχω την εμπάθεια που έχεις εσύ μόλις κάτι πει κάτι διαφορετικό από αυτό που εσύ πιστεύεις... Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει και δεν ξαφνιάζομαι... Να σαι καλα.
ε και δεν χαίρεσε βρε Σόνια μου τώρα που απαλάχθηκες? και από την φλυαρία μου και από την εμπάθεια μου!
εγώ να δεις... βαρέθηκα να με βρίζουν βαρέθηκα την κάθε άσχετη σαν και σένα και την 2myass να μου χαλά την διάθεση κάθε πρωί.. βαρέθηκα να χάνω τον χρόνο μου κατά τον γελοίο τρόπο που θέλει αυτή και οι όμοιες της..
κάτι weeping moon κάτι aggeloydakia. κάτι κομήτες σαν και σένα! που γράφουν μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα
ή ποτέ! στο πνεύμα της ..ποιότητας χαχα ή στο ότι δεν έχετε ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό να πείτε σε αυτό που με ενδιαφέρει!
και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να χάσω βάρος.. ας είναι καλά οι άνθρωποι που με πίστεψαν και είναι σαφώς περισσότεροι
από εσάς τους κομήτες! είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν ΚΑΘΕ μέρα στην προσπάθεια μου!
γι αυτό πίστεψε με.. με ανακούφιση έφυγα από το φόρουμ της ποιότητας..
Καλημέρα και από μένα,
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαμάχη. Συμφωνώ ότι ο χώρος του διαδυκτίου είναι ανοιχτός για όλους και ο καθένας κάνεις τις επιλογές του. Δεν νομίζω ούτε η Bionic να ανάγκασε κανέναν να ακολουθήσει κάπου αλλού ούτε ο Nido να ανάγκασε κάποιον να μείνει εδώ... ΄Ελεος! σεβαστείτε την ελευθερία απόψεων... κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνεί με κανέναν.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι μπαίνει θέμα ανταγωνιστικότητας σε ένα τέτοιο τομέα. Όλοι έχουμε ένα κοινό πρόβλημα και όλοι θέλουμε την ενημέρωση, αλλοίμονο αν θεωρούμε για τον εαυτό μας ότι έχουμε τέτοια έλλειψη κριτικής ώστε να μας τραβάνε από δω κι από κει χωρίς να το θέλουμε. Εγώ προσωπικά αν και δεν έχω πολύ καιρό που επισκέφτηκα αυτό το forum, θα συμμετέχω και στο άλλο όχι για το χατήρι της bionic ούτε για κανέναν άλλο αλλά γιατί πιστεύω ότι έτσι θα βρω στήριξη στην προσπάθειά μου...
σαλονικα συμφωνω μαζι σου
Τα λογια της Bionic και του/της (δεν ξερω...σορυ) με καλυπτουν πληρως !
Quote:
Originally posted by bionic
επίσης σε δεδομένη στιγμή ο ιστότοπος αυτός δεν με σεβάστηκε κρατώντας δήθεν αποστάσεις. Πριν τον εγκαταλείψω με είχε εγκαταλείψει αυτός.
Quote:
είμαστε προσωρινά σε free server,
αγοράσαμε το domain μας, και όταν θα ανεβάσουμε το φόρουμ στο επίσημο site μας θα δούμε τότε αν θα το ανακοινώσουμε κι εδώ, αν και νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος
γιατί η δική μας προσπάθεια είναι αυστηρά προσωπική,
δεν είμαστε ψυχολόγοι, δεν κάνουμε διαφημίσεις σε γιατρούς,
κέντρα αδυνατίσματος ή σε κέντρα ψυχοθεραπείας.
δεν ασχολούμαστε με την βουλιμία και την ανορεξία ούτε την φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος..
έχουμε κάνει τόση "δουλειά" στο eatingdisorders, τα μηνύματα μας είναι και θα παραμείνουν εδώ, που μάλλον το
eating disorders μας χρωστά κι όχι εμείς σε αυτό!
Bionic,Quote:
το eatingdisorders είναι Open και δεν απαγορέψαμε σε κανένα να πάψει να συμμετέχει σε αυτό. του ευχόμαστε καλή συνέχεια στους δαιδαλώδης δρόμους της ψυχανάλυσης!
δεν είχα πρόθεση να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση, ωστόσο, μιας και στα παραπάνω αποσπάσματα αναφέρεσαι ξεκάθαρα σε μένα και μάλιστα με θυμό και ειρωνία μαζί, νομίζω ότι οφείλω να απαντήσω.
Εχεις μια φουριόζικη διάθεση και είσαι εύκολα, έτοιμη να αρπάξεις τη σημαία, να τη σηκώσεις και να κάνεις επανάσταση... και όποιον πάρει ο χάρος. Λες ότι το eatingdisorders δε σε σεβάστηκε και εννοείς φυσικά εμένα.
Αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις και να αναγνωρίζεις είναι πως η ελευθερία έκφρασης είναι προνόμιο που δε σου δίνεται συχνά -δυστυχώς- στο διαδίκτυο το οποίο έχει γεμίσει από φόρουμ με ban, υποχρεώσεις, διαγραφές μηνυμάτων και μελών.
Έχεις εμπλακεί σε όλες τις μεγάλες "συγκρούσεις" που έχουν ξεσπάσει στο eatingdisorders και ζήτησες από μένα να παίξω τον ρόλο του κριτή, του δικαστή, του γονιού ενηλίκων ανθρώπων. Δεν είχα ποτέ και δεν έχω και τώρα καμία διάθεση και κανένα δικαίωμα να προσποιηθώ τον δικαστή.
Το γεγονός ότι στο eatingdisorders είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα, και τα θετικά και τα αρνητικά, και της χαράς αλλά και του θυμού, είναι προνόμιο.
Το μόνο που εγώ ζητώ διαρκώς, είναι να έχουμε σεβασμό προς τον συμφορουμίστα.
Αλλο πράγμα θυμώνω και άλλο επιτίθεμαι.
Τον σεβασμό, δε θα τον απαιτήσω σαν δικαστής, θα παρακαλέσω όμως να τον έχετε κατά νου και θα τον επικαλεστώ, όταν και όποτε αισθανθώ την ανάγκη. Το πως θα πετύχει ο καθένας να σέβεται όχι μόνο τις προσωπικές του ανάγκες αλλά και τον διπλανό του, είναι θέμα που ο καθένας θα το πετύχει με πολύ δουλειά με τον εαυτό του, τον θεραπευτή του ή δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο.
Δε θυμάμαι ποτέ να μίλησα άσχημα, απότομα, επιθετικά ή ειρωνικά σε σενα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέλος, δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί το κάνεις εσύ τώρα προς εμένα.
Οι δαιδαλώδεις δρόμοι της ψυχανάλυσης, τα group therapy και οι φιλοσοφικές συζητήσεις, αποτελούν ένα διαφορετικό δρόμο από αυτόν που εσύ επέλεξες για να καταπολεμήσεις την παχυσαρκία και μάλιστα αποτελούν τον πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης στις δυτικές κοινωνίες. Το να τον χλευάζεις, δε σε τιμά.
Νομίζω πως σε όλον τον καιρό της συνύπαρξης μας σε αυτό το φόρουμ, στάθηκα διακριτικά δίπλα σας και σεβάστηκα τον τρόπο αντιμετώπισης που επέλεξε ο καθένας ΚΑΙ ποτέ δεν προσπάθησα να μεταπείσω κάποιον, να του πω ότι κάνει λάθος ή να του υποδείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που αισθάνεται ως παοτελεσματικό για τον ίδιο του τον εαυτό.
To eatingdisorders , στα 3-4 χρόνια της λειτουργίας του έχει μόνο έξοδα και όχι έσοδα. Θα μπορούσε να έχει διαφημίσεις, επέλεξε όμως να μη το κάνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, γιατί θεώρησε ότι αυτό θα αλλοιώσει τη φιλοσοφία του.
Η ύπαρξη ενός και μόνο banner διαφήμισης των ομάδων υποστήριξης που συντονίζω, δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενόχλησε και προσπαθείς να την χλευάσεις. Αναλογίσου πως θα μπορούσα να έχω βομβαρδίσει την ιστοσελίδα ή τα μέιλ των μελών αυτής της κοινότητας με τέτοιες διαφημίσεις, όμως ποτέ δεν το έκανα, απεναντίας, μέσα στο ίδιο μου το σάιτ, επιλέγω να αυτοδιαφημίζομαι με τον πλέον διακριτικό τρόπο, έτσι όπως ένας ξένος θα έκανε. Ακόμη και στο φόρουμ, δεν έσπευσα παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις να προσκαλέσω κάποιον σε αυτές τις ομάδες. Έσπευσα, μόνο όταν και αν κάποιος μου απηύθηνε σχετική ερώτηση.
Θ αφήσω (σχεδόν) ασχολίαστη την κριτική σου προς άλλα μέλη που συμμετέχουν λίγο ή καθόλου (Σόνια, Αλέξης) όπως επίσης και σχόλια του τύπου "2myass" γιατί πρέπει να κλείσω εδώ αυτό το μήνυμα, λόγω δουλειάς. Θα επανλέθω αν χρειαστεί αργότερα.
Μόνο να σου πως όλοι εδώ μέσα είναι ισότιμοι μιας και ο καθένας φέρνει τη δική του εμπειρία, με οτν δικό του μοναδικό τρόπο, όπως και όποτε μπορεί και δεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα μέλη που κρίνονται από τον αριθμό των μηνυμάτων τους ή την ποσότητα της συμμετοχής τους.
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια που ξεκινήσατε, ζήτησα αν θέλετε να περάσω το λινκ της σελίδας σας εδώ, ώστε να το δουν πιθανοί επισκέπτες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον, έπαιξες όμως power games δηλώνοντας πω ς θα δεις και θα σκεφθείς αν θεωρήσεις χρήσιμο να βάλεις το λίνκ εδώ.
Να ξέρεις, ότι το τίμιο στους παγκόσμιους κανόνες του ιντερνετ, δεν είναι να καλούμε κόσμο υπόγεια και κρυφά, αλλά επίσημα, φανερά και όμορφα. Από κει και πέρα, ο κάθε άνθρωπος, μέλος ή επισκέπτης, είανι ενήλικας και έχει βούληση και κρίση να επιλέξει αν θα γράφει σε ένα από τα δύο φόρουμ, και στα δύο ή σε κανένα από τα δύο.
Με τιμή,
Νίκος Δοϊρανλής.
Βιονικ, με το που πόσταρα το μήνυμα μου εδώ, αμέσως μετά βρήκα στο ίνμποξ μου ένα πριβέ μήνυμα από σένα.
Δε θα το δημοσιεύσω γιατί είναι ανήθικο να το κάνω μιας και είναι ιδιωτική αλληλογραφία.
Θα ήθελα πολύ όμως να το κάνω. Έχω εκπλαγεί απίστευτα με το ύφος σου, την ειρωνία και τον αναιδή σου τόπο.
Θα σου συνιστούσα όμως να μην μου ξαναστείλεις προσωπικό μήνυμα γιατί δεν πρόκειται να σου απαντήσω και ότι θέλεις να το γράψεις εδώ, δημόσια.
Πολλή φασαρία για το τίποτα... nido μόνο μια απορία που την είχα πάντα... Εφόσον λες πως το e.d. έχει μόνο έξοδα και όχι έσοδα... το δικό σου το όφελος ποιο είναι μέσα από ένα τέτοιο φόρουμ; Δεν διαφημίζεσαι όπως λες ή αν το κάνεις, το κάνεις διακριτικά... πάντα είχα την αίσθηση μέσα σε αυτό το φόρουμ πως κάποιος με παρακολουθεί, και αυτά που εγώ γράφω από την καρδιά μου, εκείνος τα κρατάει σε σημειώσεις για να του χρησιμέψουν στη δουλειά του... ελπίζω να βγω ψεύτρα... ελπίζω τόσο καιρό να μην είμασταν απλά τα πειραματόζωα που κατέθεταν τις ψυχές τους για να ωφεληθεί κάποιος άλλος, αν όντως το έκανες σου βγάζω το καπέλο, πολύ έξυπνο... αλλά... ούτε έγραφες σε αυτό το φόρουμ, ούτε συμμετείχες, ούτε διαφήμιζες τα group therapies (κάτι που θα θεωρούσα περισσότερο νορμάλ), οπότε κάποια στιγμή απλά μου γεννήθηκε η απορία αυτή...
Το e.d. μου έδωσε πολλά, απλά δεν έχετε καταλάβει πως το e.d. είμαστε εμείς...
Φιλικά Sad
Ό,τι κερδίζει και το http://www.e-missos.gr, το http://www.techteam.gr (ό,τι banners έχει είναι προς φιλικά sites με ανταλλαγή banner, χωρίς κερδος), το http://www.freestuff.gr (το μόνο banner που έχει είναι για ένα άλλο site του admin), το http://www.insomnia.gr (τώρα έχει ένα, αλλά για 5 χρόνια τουλάχιστον δεν είχε κανένα), το http://www.esoterica.gr, το http://www.mplampla.gr και πολλά ακόμα.Quote:
Originally posted by sad
Πολλή φασαρία για το τίποτα... nido μόνο μια απορία που την είχα πάντα... Εφόσον λες πως το e.d. έχει μόνο έξοδα και όχι έσοδα... το δικό σου το όφελος ποιο είναι μέσα από ένα τέτοιο φόρουμ; Δεν διαφημίζεσαι όπως λες ή αν το κάνεις, το κάνεις διακριτικά... πάντα είχα την αίσθηση μέσα σε αυτό το φόρουμ πως κάποιος με παρακολουθεί, και αυτά που εγώ γράφω από την καρδιά μου, εκείνος τα κρατάει σε σημειώσεις για να του χρησιμέψουν στη δουλειά του... ελπίζω να βγω ψεύτρα... ελπίζω τόσο καιρό να μην είμασταν απλά τα πειραματόζωα που κατέθεταν τις ψυχές τους για να ωφεληθεί κάποιος άλλος, αν όντως το έκανες σου βγάζω το καπέλο, πολύ έξυπνο... αλλά... ούτε έγραφες σε αυτό το φόρουμ, ούτε συμμετείχες, ούτε διαφήμιζες τα group therapies (κάτι που θα θεωρούσα περισσότερο νορμάλ), οπότε κάποια στιγμή απλά μου γεννήθηκε η απορία αυτή...
Το e.d. μου έδωσε πολλά, απλά δεν έχετε καταλάβει πως το e.d. είμαστε εμείς...
Φιλικά Sad
Φιλικά,
Αλέξης.